Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Första Kvalförlusten kom i Olofström
[2003-03-12] I onsdagens bortamatch mot Olofström drabbades Kristianstad av sin första kvalförlust. Detta när man besegrades av hemmalaget med 5-3 (1-1, 1-0, 3-2).

Oloström chocköppnade genom att redan i första spelminuten göra 1-0. Ett mål som Kristianstads Andreas Larsson dessbättre, bara minuterna senare, kunde kvittera.

Kristianstad hade merparten av spelet i första perioden, men det var hemmalaget som bjöd på det feta chanserna.

I mitten av andra perioden kunde så Olofström än en gång ta ledningen. Kristianstad spelade vid tillfället 3 mot 5 och hemmalagets press gav utdelning. Det rent spelmässiga blev i andra perioden ingen höjdare.

I starten av tredje perioden kvitterade Kristianstad snabbt och vände sedan på matchen genom att även ta ledningen. Med 2-3 verkade laget få kontroll på spelet. Men Kristianstadsbekantingen Tobias Rydkvist grusade detta genaom att via en rapp soloprestation kvittera till 3-3. 55 sekunder senare small det till igen och plötsligt var det Olofström som vänt på siffrorna.

Med 4-3 i baken valde Kristianstad i slutet att plocka ut sin målvakt, och Då kunde hemmalaget väl enkelt, i öppen bur fastställa slutsiffrorna till 5-3.

Rent allmänt präglades matchen av ett hafsigt och slarvigt spel från båda lagen. Skärpan hade gubbarna lämnnat i omklädningsrummet och mycket av de chanser Olofström skapade var mer eller mindre bjudningar från ett blekt Kristianstad. Av KIKs senaste fina spel syntes inte mycket.

Tidigt i matchen hade Kristianstad svårt att hänga med i svängarna. Olofström var rejält taggade och kanske var det egentligen det som avgjorde matchen totalt sett. Inget av det som kombatanterna bjöd på var ur den högre skolan direkt.

Hemmalagets ledning kvitterades dock ganska omgående i första perioden. Spelet blev också aningen bättre för Kristianstad men chanserna ssaknades. Det var istället hemmalaget som tog vara på flera vackra bjudningar.

När så Olofström än en gång kunde ta ledningen i numerärt överläge såg det inte ljust ut för KIK. spelet var söndertrasat och inget att hänga i granen direkt. Riv och slit och råa insatser bjöds det förvisso på men chanserna verkade avslagna från Kristianstads sida. För Olofström såg det aningen ljusare ut, de hade ju slarvigt Kristianstadsspel att lyfta det egna laget med.

När så tredje perioden startade verkade det som om Kristianstad tagit sitt förnuft tillfånga. Hastigt och lustigt kunde man reducera till 2-2 och även ta ledningen med 2-3. Junioren Mikael Larsson stod för den bedriften efter fem sekunders spel i matchen. Nu ljusnade det plötsligt för Kristianstad men gruset i maskineriet var inte långt borta. Först körde Tomas Ohmdal över Martin Nilsson utan åtgärd. Nilsson var kanske inte till sin största fördel för dagen, men en orättfärdighet är en orättfärdighet och att domaren valde att fria var synnerligen mysko. Martin fick bäras av isen.

Några minuter senare small det igen. Den här gången var det Jonas Bergman som blev helt regelvidrigt crosscheckad framför eget mål. Killen hade maximal hastighet när han landade i nacken på Jonas. Även Bergman fick bäras ut, men någon åtgärd kom aldrig. I stället fick Kristianstads Joakim Andersson gå till ett 10 minuters personligt straff för att han klagat.

I den här tumulten och i Kristianstads frustration vände hemmalaget matchen. Tobias Rydkvist rakade raskt in kvittering 3-3 och bara 55 sekunder senare kunde hemmalaget brotta in 4-3.

Spelet var långt under isen och Kristianstd bjöd verkligen in sina antagonister i spelet. Några totalt osammanhängande minuter följde nu och till sist beslutade Kristianstad sig för att ta ut sin målvakt.

Med ordentlig press i offensiv zon jobbade man för en kvittering. I stället kom en slumppuck att avgöra. Olofström slår ifrån sig i egen zon och skickar pucken lite diagonalt över egen blå. Med en precition som hos en biljardstöt slår pucken i sarkanten och passerar Kristianstads mållinje hur snöpligt som helst.

- Det är inte mycket att säga om förlusten idag, suckar tränare Matti Pauna, vi kom aldrig upp i den standard vi haft i våra senaste matcher, och därför förlorade vi.

- Det var mycke stök och bök, pucken for som en guttaperkaboll och varken vi, Olofström eller domaren gjorde någon höjdarmatch.

I nästa match väntar Pantern. Vän av ordningen undrar vad Kristianstad då ska ta till om man inte ens kan hitta derby-draget mot Olofström? Spännande lär det i alla fall bli.

Som supporter hade vi nog förväntat oss aningen bättre insatser i en så här länge eftertraktad match. Från bägge lagen.

Olofströms IK - Kristianstads IK 5-3 (1-1, 1-0, 3-2)

Period 1

1 - 0 00:51 Samuel Jönsson ( Harri Lönnberg, Andreis Ignatovics )
1 - 1 03:38 Andreas Larsson ( Sergei Vologsjanin )

Period 2

2 - 1 10:11 Harri Lönnberg ( Martin Lövgren )

Period 3

2 - 2 01:32 Håkan Hedin ( Niklas Evertsson )
2 - 3 03:01 Mikael Larsson ( Håkan Hedin )
3 - 3 07:00 Tobias Rydkvist
4 - 3 07:55 Mattias Örkner ( Thomas Omdal )

SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.