1966

Seger i sista seriematchen
[2003-02-26] Det blev en god avslutning för Kristianstad när man på onsdagen besegrade Hästen i ordinarie seriens sista bortamatch. Slutsiffrorna stannade till sist vid 4-6 (1-0, 2-3, 1-3).

Själva utgången av onsdagens match var egentligen helt ovidkommande för de två lagen och matchen öppnade aningen mållöst. Men i och med Kristianstads snabba övertag i målprotokollet, tidigt i starten av andra perioden, blev det match ändå.

De båda lagen följde sedan varandra i målprotokollet och turades om att göra två snabba mål och ta ledningen.

Det blev till sist Kristianstad som drog det längsta stråt när de ryckte ifrån i matchens tredje period. Ett mål i öppen kasse hann man också med.

Det var med rätta en ganska trevlig stämning i spelarbussen hem för Kristianstad - att spela bort mot Hästen tar sin tribut i bussresa - så med med den positiva avslutningen kan nu laget se fram emot kvalet som drar igång på söndag.

- Jag tycker verkligen att vi gjorde en bra insats idag, säger tränare Matti Pauna, och matchen var jämn rakt igenom. För att vara en "träningsmatch" blev det riktigt trevligt på isen. Och vi vann helt rättvist.

Ja, jämnt var det och de båda lagen följde varandra genom hela drabbningen. Det startade med att Hästen tog ledningen i slutet av den jämna första perioden, en ledning som Kristianstad snabbt kvitterade tidigt i andra.

Kristianstads första mål kom redan efter 1.53 och exakt en minut senare tog man också ledningen med 1-2.

- Det blev en rätt trevlig match för publiken, säger Pauna, jämn spel och tätt med mål från båda sidor. Vi turades om att ta ledningen med två snabba mål.

Ja, Kristianstad snabbt tillkomna ledning i starten av andra perioden höll inte så länge. 6.43 var det Hemmalaget som inom loppet av en dryg minut kunde både kvittera och återta ledningen med 3-2.

För att vara en obetydlig match i sig, verkade inte något av lagen särkilt villiga att släppa poängen. Kristianstad kämpade på och lyckades också kvittera ännu en gång i slutet av andra tredjedelen.

3-3 efter två spelade perioder var helt rättvist. De båda lagen jobbade förtjänstfullt både framåt och bakåt.

Strax innan mitten av tredje perioden såg Andreas Larsson till att åter ge Kristianstad ledningen, ivrigt assisterad av Joahan Jacobsson som även agerat i förarbetet till 1-1-kvitteringen. Men precis som tidigare under matchen kvitterade hemmalaget och status qvo inträdde än en gång i målprotokollet.

Det där oavgjorda resultatet fick stå på tavlan i dryga minuten då Kristianstad ånyo tog ledningen. Denna gång med 4-5.

Det återstod nu dryga sex minuter av matchen och hemmalaget var naturligtvis fast övertygade om att än en gång lyckas med en kvittering.

För att nå fram i sin uppsåt lät man ersätta målvakten med ytterligare en utespelare och med sex man forcerande framåt och en tom målbur, gick det som det brukar gå, det droppade in en lätt puck i egen kasse.

Med ledning 4-6 var det rätt tydligt att Kristianstad skulle ta hem poängen. Två mål upp blev allt för tungt för hemmalaget att hämta upp i det mycket jämna spelet.

- Efter en så här lång resa är det naturligtvis extra härligt att åka hem med två poäng, menmar Pauna, samtidigt som självförtroendet nu fått sig en ordentlig sjuss inför stundande kval. Det märks att killarna fått lite bättre fart på benen och nu ser vi fram emot mötet med Pantern.

På saknalistan stod för kvällen Pär Persson, Andreas Lindwall och Jonas Svensson. Men Kristianstad redde sig riktigt bra ändå. Extra plus från lagledningen fick Mikael Larsson som ännu en gång visar fantastisk talang i sitt agerande.

- Ja, 16 år och en säsong i J20, ler Pauna, och med sådan pondus i en Div I-match. Det måste man lyfta på hatten för.

Kristianstad slutar därmed på 10e plats i tabellen, med Pantern en poäng ovanför. Det kommer att bli ett mycket tufft kval för hela truppen. Men ser man till onsdagens insats mot Hästen finns det goda möjligheter att bita sig fast i Ettan. Det kommer på intet sätt bli lättköpt för KIK. Men hoppet är som bekant det sista vi hockeysupporters lämnar bakom oss.

Hemsidan Önskar Wild Kings Lycka Till i det stundande kvalet!

Hästen Hockey - Kristianstads IK 4-6 (1-0, 2-3, 1-3)