1966

Olofström och Osby motsatser i J20s poängskörd
[2003-01-26] Med en förkrossande seger mot Olofström på bortaplan 3-7 (1-1, 1-2, 1-4) räknade Kristianstad kanske med ett önskeresultat mot Osby i följande omgång. Men resultatet blev inte riktigt det väntade. Osby plockade poängen tidigt i matchens första period. Slutresultat 5-2 (0-4, 1-1, 0-1).

- I Olofström var det vi som styrde och ställde i tre perioder, säger Stellan Rooth glatt, även om Oloffström jobbade hårt och lyckades hänga med i protokollet en bra stund.

Resultatmässigt följde de båda lagen i Olofström varandra i två och en halv period. Sedan drog Kristianstad ifrån ordentligt.

Kristianstad var måhända det bättre laget men utdelningen var mager åtminstone i matchens två första perioder. Men med 2-3 inför sista kändes det ändå inte omöjligt att få Olofström på fall. Det var då det hände!

I en kontring drog Kristianstadsförsvaret 10.34 ner en fri Olofströmmare och straffen kom som ett brev på posten. Den där straffen resulterade i att Olofström kvitterade till 3-3 och plötsligt var det match igen.

Kampen böljade nu ordentligt när de båda lagen jagade ett ledningsmål. Kristianstads chans kom när Olofström plötsligt drog på sig en utvisning. 10 sekunder var vad KIK behövde för att hitta 3-4. Johan Jacobsson stod för den bedriften.

Med den struten greppade Kristianstad än hårdare tag i spelmönstret och OIK orkade sedan inte resa sig. I rask följ dkunde så Kristianstad trycka in ytterligare tre mål och salen var definitivt klar.

Mycket av Kristianstads övertag skapades av dagens förstafemma med Johan Jacobsson, Peter Rooth, Johan Jacobsson, Jens Nilsson och Ulrik Nilsson som var inne på 6 av lagets sju mål, där 4 av dessa gjordes i powerplay. Men vi ska pintet sätt ringakta Daniel Starnäs insats mellan stolparna. I sin första J20 match för säsongen storspelade han på ett lysande sätt.

- Ja den där kombinationen av lån från A-laget blev ett ordentligt segervapen myser Stellan, och samtidigt något som banade väg för övriga killar i truppen. Och Daniels insats i buren var något alldeles extra, stort plus för honom. Det blev en härlig seger. I motstas till den i Osby.

Ja, Kristianstad nästa spelomgång i Osby blev resultatmässigt långtifrån den önskade. Redan efter 10 minuters spel ledde hemmalaget med 4-0. Ett direkt resultat av Kristianstads synnerligen dåliga försvarsspel över hela banan.

- Mot Osby var det bara våra skridskorna som kom till spel, suckar Stellan, det var inte mycket av tankeverksamheten som stämde för killarna. Vi släppte enkla massor av bjudningar i eget anfallsspel och orkade inte hänga med bakåt.

När så Hemmalaget tidigt i amndra perioden spädde på ytterligare till 5-0 var det egentlige slutspelat för Kristianstad. Ett så pass tungt överäge orkade laget inte jobba ifatt. Det spelar liksom ingen roll att man spottade upp sig i andra och tredje perioden. De två mål man lyckades få till räckte föga.

I sammanhanget kan man tillägga att matchen allt medan den fortgick utvecklade sig till en mycket grinig föreställning. Domartrion släppte kanske lite för mycket grova grepp medan man bötfällde små bagateller och verkade allmänt ha våldsamma problem med att hålla de spelande killarna i schack.

- Tyvärr blev det mycket onödiga och tramsiga övergrepp från båda lagen, säger Stellan, som jag ser det borde domatrion tagit tag i det redan från början. Men i stället blev det två dåliga lag som brottades tillsammans med en aningen svag domarinsats.

Nu finns det ingen som helst anledning att skylla Kristianstads förlust på några mysko domslut. Nej, det där fixade man så ba helt på egen hand, i matchens 10 första minuter. Lagmoralen i inledningen var inte den högsta vi sett. Tråkigt nog. Osby plockade rättvist 2 poäng.