A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)





Utvärdering av säsongen 2014/15 med Fredrik Lindblom
[2015-03-06] Det är i tider av heta play off och slutspelsmatcher på alla håll och kanter. Vilka går vidare, vilka går upp, vilka trillar ner? Frågorna är många och spänningen och intensiteten är stor på många håll runtom i landet. Spänningen var stor även i Kristianstad, grundspelet innan jul var stundtals bländande och en offensiv av högsta klass visades upp. Så här bra hade det inte sett ut på många år. Förväntningarna skruvades upp och nervositeten nådde innanför ramarna på en del håll. Särskilt som förlusterna i Allettan kom och en del turbulens infann sig i föreningen.

Inför den avslutande omgången i Allettan låg suveräne segraren av grundserien Kristianstad hastigt och lustigt på en sjätte plats, alldeles under strecket. Säsongen verkade få ett abrupt slut redan den 15 februari. Uträknade och bespottade samlade sig laget och tog en riktig krigarseger nere i Malmö via 1-0 mot Pantern i svårspelade Kirsebergs ishall. Samtidigt gjorde Tingsryd sitt och hemmabesegrade Tranås med 4-1. Jublet och lättnaden var stor i KIK-lägret – man var i Play Off 1! Efter en mindre bra match borta i Helsingborg, där man åkte på däng efter en 2+2 i utvisningsbåset direkt i förlängningen, hängde man åter löst. Man knöt näven i fickorna och visade belackarna ännu en gång att man inte viker ner sig särskilt lätt. Det var klasskillnad i returen hemma i Kristianstad på lördagen, där man till slut vann med 6-3. Allt var därmed upplagt för en avgörande fight dagen därpå, och vilken fight det blev sen. Helsingborg kom ut som ett nytt lag, fulla av fart och det blev ett krig över sextio minuter. Hårdjobbaren Viktor Holmqvist stod för två mål och många minns några helt sanslösa räddningar från Joakim Strandberg i KIK-kassen. Räddningar som, det visade sig, skulle ta KIK hela vägen till Play Off 2.

Väl där föll lotten på Tingsryd – i mångas ögon en bra lottning med korta resor och bra ishockey.
Efter en mindre glamorös insats från båda lagen uppe i Tingsryd, vände hemmalaget på steken två gånger om och stod till slut som segrare med 4-3. I returen nere i Kristianstad satte Tingsryd tidigt upp en hög press och forcerade in ett tidigt mål. Därefter var det i mångt och mycket Kristianstad för hela slanten. Bruggisser hade en i insidan av stolpen mot slutet av perioden. I andra var det än värre när ramträffarna duggade tätt när KIK tryckte på för en utjämning. Tingsryd fick sista chansen i en två-mot-etta där många redan räknade in målet, medan Strandberg på nåt magiskt vis hann med i sidledsförflyttningen och fick ut benskyddet och räddade. I tredje fortsatte man jobba frenetiskt och med bara några minuter kvar av matchen kom, kanske årets mest rättvisa kvittering, när 1:a line med Sandin, Crippa och Ben via ett klassiskt klapp-klapp spel skickade in 1-1 pucken. Stämningen i hallen var fantastisk och många fick känslan av att KIK hade momentumet. Tingsryd ville annat och kunde med dryga två minuter kvar skicka in en ny ledningspuck och när sedan Kristianstad provade att ta ut målvakten för att jaga en ny kvittering, grinade oturen oss i ansiktet när pucken skarvades ut och på högkant skruvade sig hela vägen ner till målet. Säsongen var över! Många viktiga lärdomar drogs under säsongens lopp, lärdomar som är viktiga att ha med sig i ryggsäcken när arbetet nu startar med att skapa de bästa förutsättningarna för kommande säsong!

Hemsidan tog en pratstund med erkänt duktige backen Fredrik Lindblom, som sedan Peter Rooth skadade sig, axlat rollen som lagkapten.

Har man hunnit smälta det här nu, eller det sitter i ännu? Alla är ju vinnarskallar…
- Smälta förlusten har man väl gjort, men man är fortfarande lite småless. Det är lite svårt med omställningen, även om jag har mycket med plugget så har man mycket fritid helt plötsligt och vet inte vad man ska göra. Det känns lite tomt, men det är så det är.

Det är alltid surt att förlora, samtidigt – när ni satt i bussen på väg ner till Malmö och Pantern i den avslutande omgången av Allettan. Då hade ni knappast Play Off 2/3 i baktankarna?
- Kanske inte, men man var ändå tvingad att tro på det man gör. Vi gjorde det vi skulle, och det var tur att Tingsryd vann sin match. Det var tråkigt att inte ha allt i egna händer. Vi gjorde ändå vad vi skulle. Det var skönt när det var klart med avancemanget, man såg på alla vilken lättnad det var att få komma dit. Play off hade ju funnits med i alla tankar ända sedan augusti.

Det hade varit ganska nattsvart annars?
- Från att vinna en sådan tuff serie, till att sedan inte gå till play off. Det hade inte varit någon höjdare. Nu spelade det ingen roll om vi kom tvåa eller femma, för det var rankingen från grundserien som räknades och där var vi i topp efter Sundsvall.

Tittar vi tillbaka på grundseriespelet så såg det bra ut länge?
- Det såg bra ut hela grundserien tycker jag. Vi hade inga dippar alls egentligen. Vi gnetade på, hade bra flyt och puckarna ville in. Det är skillnad när vi som nu mot Tingsryd hade fem-sex stolpskott över två matcher. Då är det tufft att vinna när det är tighta matcher. I november gick samma skott in…

Vad hände sedan i Allettan, ni hade en tuff period där?
- Jag vet inte riktigt vad som hände. Det var mycket runt omkring. Man försöker att inte låta sig påverkas, men jag tror det spred sig lite oro i omklädningsrummet ändå. Sankan försvann och Hallberg var på väg bort, hörde man rykten om. Det var grejer runtomkring som inte var optimalt för oss. Vi hade en bra harmoni i truppen. Det målades upp utifrån att vi skulle till Allsvenskan. Alla hade inte rutin av den press som det innebar. Vi visste redan när vi kom hit att Kristianstad kommer att vara ett bra lag, men Hallberg jobbade hårt för att vi skulle jobba match för match och inte sväva iväg.

Det har varit lite av en röd tråd i samtalen med er under säsongen att ta match för match, att inte sväva iväg till skyarna efter tre vinster lika lite som att börja prata om kris efter två förluster?
- Vi har ett bra lag, vi hade kunnat nå hela vägen om allting klaffat. Vi hade otur i matcherna mot Tingsryd. Vi var väl så bra som dem var! Hade vi åkt ut mot ett lag där man känner att vi hade ingen chans, då kan man köpa det mer.

Några highlights under säsongen som varit, vad tänker du där?
- Första isträningen här var absolut kul, det var första gången jag varit med om det. Det var drag och mycket folk på läktarna. Sedan var premiären, Troja/Ljungby borta också bra. Mycket folk med oss och bra liv i hallen. Ofta har det varit som bäst på bortaplan, med tanke på våra fans. Det är roligare när dem är aktiva, än som det har varit hemma. Det är nog ganska mycket ändå som är positivt med den här säsongen, vi har haft kul!

Vem i laget har imponerat mest på dig under säsongen?
- Jag tror det är ”Molle” faktiskt. Sedan han kom har han utvecklats mycket. Han har varit riktigt bra faktiskt. Lätt att spela med. Men visst, en sådan som Sandin, man hade lite vetskap om vad han kan prestera. Han hade meriter sedan tidigare.

Hur ser du på din egen prestation under säsongen, du är trots allt poängbästa backen?
- Ja, jag har fått mycket förtroende och speltid och då brukar poängen trilla dit. Jag har försökt att vara en offensiv tvåvägsback, det är väl en godkänd säsong tycker jag. Sen finns det alltid saker man kunde göra bättre. Tre år i rad hade jag spelat Play Off 3 och åkt ur, två gånger mot Vita Hästen och en gång mot Asplöven. I år nådde vi inte ens dit, så det stör man sig lite på. Man vill mer!

Du har ett år kvar på ditt kontrakt?
- Ja, absolut. Jag har ändå skola kvar här i två år till. Jag trivs bra i stan och i skolan. Sambon pluggar och har fått jobb så det är bra förutsättningar. Spelar man i ett bra lag med skickliga spelare drar det såklart till sig uppmärksamhet uppifrån och flera försvinner. Samtidigt blir laget attraktivare att söka sig till, det blir lättare att värva. Jag hoppas att vi kan få till ett minst lika bra lag nästa år och ha chansen till något bra.

Vad är viktigt att föreningen jobbar vidare på för att ge er dem bästa förutsättningarna?
- Dem ska fortsätta på utstakad väg, tycker jag. Man har börjat jobba mer runt omkring med mat på matcher, snabb tillgång på grejer i omklädningsrummet som gör att det flyter på och inte blir några störningsmoment. Småsaker kanske, men sånt som drar energi annars. Det betyder mycket just med saker runtomkring, att vi får hjälp med att hitta lägenhet och jobb. Det blir lättare att komma in och man behöver inte prata hockey i tjugofyra timmar om dygnet.

Vill du sia något om mötena i Play Off 3? Troja/Ljungby mot Västervik och Tingsryd mot Huddinge?
- Vi får väl hoppas att Tingsryd går upp, så att vi åkte ut mot det bästa laget. Jag tror Tingsryd kommer att ta det i alla fall. Det andra mötet mellan Troja och Västervik är lite mera ovisst. Jag hoppas Troja tar det. Västervik gör det bra, backar hem och spelar sarg ut, men det är ganska tråkig hockey.

Vad tror du om Kvalserien sen då, den borde bli ganska tuff den också?
- Man hoppas att SSK håller sig kvar ändå. Man har spelat där sedan man var liten och har lite hjärta för dem på något sätt. Det hade varit kul att få åka och möta dem själv!

Hur blir det för SSK-fansen att åka ner till Kirsebergs ishall tror du?
- Det blir nog inte jätteroligt tror jag. Det kommer att gynna Pantern att spela där. Vare sig AIK eller SSK kommer att tycka det är jättekul att byta om och kliva in där…

Man hoppas ni kan tillgodogöra er erfarenheterna ifrån årets säsong och samtidigt önska er lycka till i arbetet inför kommande säsong!
- För egen del är känslan bra. Det är inte så att, okej det får väl bli ett andra år eftersom jag har skrivit på ett kontrakt, utan jag ser absolut fram emot ett andra år i Kristianstad och det skall bli spännande att se vad vi kan hitta på! Jag hoppas att många stannar och att vi kan nå nya höjder – tillsammans!

Tack för årets insatser och lycka till framöver!

// Thorleif Olsson, Lina Persson, Lars Svensson   


» Tillbaka
SÖK




Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
















Defendo

Sanering & Bygg

LM & Pema Transport

Din Mäklare

Toyota Center

Shell Rondellen

Va Mat & Kart

Waypoint

Fasab

Restaurang Metropol

Tomas Textare

Kristianstad Automobil

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender