A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)





Tränartrojkan inför onsdagens bortamatch mot Tingsryd
[2014-11-26] Hemsidan fångade under tisdagen upp A-lagets tränare Fredrik Hallberg och Johan ”Sankan” Sandmark för att kolla tempen i laget inför onsdagens bortamatch mot Tingsryd. En förväntad toppmatch mellan två bra lag där Kristianstad fortsatt vill visa att man är att räkna med, men också hämta revansch för fjolårets förlustmatch däruppe. Detta medan motståndarna å sin sida jagar ett säkrat avancemang till Allettan.



Fredrik Hallberg och Johan Sandmark.

Ispass stundar och sedan är det Tingsryd borta som gäller under onsdagen. Hur ser era planer ut?
Hallberg: - Vi ska ha en bra träning och vara väl förberedda till matchen mot Tingsryd, det kommer att behövas! En bra match borde det bli, med tanke på vad som komma skall. Som vanligt ska vi spela vårt spel så bra som vi kan, oavsett vilka vi möter. Tingsryd borta är speciell för oss. Vi vill tvätta bort det vi gjorde däruppe förra året (förlust 9-1).

Tendensen har ändå varit att ni har lättare för att spela bra mot bra motstånd?
Sankan: - Det har sett ut så den här säsongen, absolut. Det är alltid lättare att spela en ishockeymatch när båda lagen bjuder upp. Var man befinner sig och vilken trupp man förfogar över avgör ju lite hur man väljer att gå in för en match. Där finns väl lag på den nedre halvan av tabellen som behöver spela ett visst spel för att kunna ha möjlighet att vara med. Vi har inte kommit upp riktigt när vi har mött sådant motstånd.

Det har varit lite signifikativt för Kristianstad under många år tillbaka att det kan komma en plattmatch mot ett bottenlag, för att i omgången efter följas upp med bländande spel och framgångar mot ett betydligt svårare motstånd?
Hallberg: - Jag tycker helt det ligger på det mentala planet. Ska man vara ett topplag gäller det att förhålla sig till det på ett bättre sätt än vad vi har gjort ibland. Det är små marginaler över många matcher som har gjort differensen. Det är ändå division 1 och skillnaden är inte så stor trots allt. Har man inte rätt inställning så åker man dit oavsett motstånd. Gör man det för att man inte har rätt inställning, då har man förlorat mot sig själv. Det är det värsta jag vet.

Då blir du galen?
- Hallberg: Ja!



Vakande ögon.

Hur svårt är det att lura sig själv? Särskilt med tanke på den sits ni sitter i nu med ett säkrat avancemang till Allettan där ni slipper ha den pressen som ålades er ifjol?
Hallberg: - Det är rätt så skönt att vara klara, självklart. Sen är det inte bra och tycka att allting är skönt. Man ska nog va lite rädd alltid för att kunna vara på tårna. Vi får se det i ett längre perspektiv. Det är inte bara den enskilda matchen, utan det gäller att ha goda vanor och förbereda sig på nästa match och det som kommer efter. Det är konkurrens inom laget, det gäller att befästa sin position som spelare. Så nog finns det mycket att spela för!

Avancemang till Allettan måste ändå ha varit ett delmål i det arbete som ni gör varje dag. Vad är det som ni gjort så bra hittills?
Hallberg: - Tittar vi på det som vi har gjort bra så har vi framförallt gjort mycket mål. Vi har spelat en offensiv hockey. Det som har varit mindre bra, men som vi ändå kommit undan med är ju att vi har släppt in en hel del mål. Det är något som vi måste jobba på, för det håller inte i längden. Sen är det ju lite som du var inne på. I matchen mot Tingsryd hemma släpper vi in ett mål, Kallinge borta släppte vi ett, Nybro hemma när dem ledde serien – där höll vi nollan. Även där är det något mentalt. Det är inte fel på vårt försvarsspel, alla vet hur dem ska göra. Det är hur man gör det. För att vara en vinnare gäller det att förstå att det jobbet skall göras varje dag.

Det är något som är på agendan ganska ofta när ni snackar inne i omklädningsrummet?
Hallberg: - Ja, det har faktiskt präglat höstens genomgångar. Vi håller mantrat att det är bara nästa match som gäller, nästa byte. Börjar man titta för långt fram på saker som man inte ens har vunnit i dagsläget, då kan man inte förlora det heller. Det är bara nästa byte som gäller, det har betytt mycket att vi har kunnat hålla på det!

Vilka roller har var och en utav er, Fredrik, Sankan och Chippen – vem sköter vad?
Sankan: - Jag coachar backarna på matcherna och box playet. Vi har ett samspel allihopa oavsett, det är ingen diktatur. Men Hallberg är huvudansvarig, det är alltid hans ord som väger tyngst i slutändan. Chippen å sin sida har haft mycket med taktiska grejer, statistik och gett feedback till spelarna under matcherna. Ett extra öga därute.

Hallberg: - Jag har min roll klar som spelidé, träningsupplägg, sista ordet i laguttagningar och planeringar på längre sikt. Under själva matcherna coachar jag forwards och power play. Men det är som ”Sankan” säger. Vi bollar med varandra, och Chippen är med även där och ger sin syn på det. Han kan även ge lite personlig feedback under match eftersom han är fri från själva coachningen. Han kan ge både ris och ros efter hand som det uppstår.

Ni trivs med eran situation?
Båda: - Absolut!

Det är ju ofta så att tränare och ledare lätt hamnar i fokus när det är motgångar – men det kan faktiskt vara intressant att höra er och belysa era roller även i tider av medgång?
- Hehe!

Hallberg: - Det ingår i jobbet. Ibland vinner man och ibland förlorar man. Man kan inte skita i sitt jobb bara för att man förlorat, utan det gäller att kunna ta det. Sen är det så som tränare ibland att du kan vara glad över vinsten och poängen, men ändå vara missnöjd med prestationen. Det är nästa match man börjar se över i tidigt skede. Medan de andra står med armarna kvar i luften, så behöver man gå igenom skador och liknande inför nästa match. Det är väl först efter säsong som man antingen kan slå sig för bröstet, eller rannsaka sig själv. Där är inte så mycket tid att göra det under säsong, utan man måste ha fokus för det som skall göras.

Sankan: - Det är viktigt att man gläds över alla framgångar. Lika viktigt som det är att jobba i motgångar, så är det viktigt att glädjas också. Sen är det som Hallberg säger, att man måste gå vidare. Byte för byte, match för match – det är inte längre än så vi ser.
Hallberg: - Det gäller att hitta en vettig nivå, ett sätt att förhålla sig i både med- och motgångar. Sådan är idrotten, det är mycket känslor och vi har en engagerad publik som kommer med mycket tankar och åsikter.

Det vill säga att man bör inte sväva iväg efter fem raka vinster, lika lite som man skall börja prata kris efter två raka nederlag?
Båda: - Precis!

Vad skiljer A-lags truppen i år, jämfört med den ni hade ifjol och lyckades så pass bra med?
Hallberg: - Jag tycker att vi är ett mer spelande lag i år. I fjol var vi mer ett hårt jobbande lag. Vi jobbar fortfarande hårt, men vi har – framförallt på backsidan – mycket fler spelande backar. Detta ställer till det för oss ibland där vi blir överkreativa i vissa lägen, men det är största skillnaden att vi är mer spelande i år. Spelidén är samma, endast smärre skillnader gäller med hänsyn till större zoner i försvarsspel men även anfallsspel.

Sankan: - En starkare spets offensivt har vi, anser jag.

Ni är inte helt beroende av att några få spelare måste prestera, utan där finns andra som kliver fram och kan avgöra till er fördel?
Hallberg: - Vi har en så pass hög grundkapacitet i laget. När vi gör det vi ska så är vi farliga. Sedan är spelarna människor som alla andra och kan inte ligga på topp i varje match. Men vi har tagit oss dit vi är idag genom hårt jobb och en bra kapacitet. Det räcker inte att ta ut några spelare, utan vi är ett helt lag som kommer.

Då hoppas vi att lagmaskinen fungerar i den stundande matchen mot Tingsryd.
Hallberg: - Ja, det kommer att krävas! Skulle de vinna imorgon blir de klara för Allettan, de kommer att vara jättetaggade. De förlorade mot Nybro sist.

Nybro kommer att hålla på Kristianstad imorgon?
Sankan: - Japp!

Tack för pratstunden och lycka till framöver!

// Thorleif Olsson och Lars Svensson   


» Tillbaka
SÖK




Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
















Va Mat & Kart

Fasab

Bikab

Jaffa Blommor

Nordströms beglast

Lelles Atervinning

Länsförsäkringar

Din Mäklare

Kristianstad Automobil

Elpoolen

Skyltforum

PMR Mobiltelefoniaktiebolaget

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender