1966

Seger för KIK i Kirseberg efter strong upphämtning i tredje perioden
[2012-10-10] Efter en makalös vändning i tredje perioden blev det Kristianstad som tog full pott i onsdagens bortamatch mot IK Pantern. Matchen slutar 4-6 (2-1, 1-0, 1-5) där Kristianstads sista mål gjordes i tom bur.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Det var annars hemmalaget Pantern som öppnade starkast och efter dryga två minuter hade de också tagit ledningen med 1-0. Ett mål där bland annat Kristianstadssonen Johan Molldén fick assistpoäng.

Hemmalaget behöll herraväldet en bra bit in i matchen och att Kristianstad genom Seth Wikskal kunde kvittera till 1-1 i sjätte spelminuten hjälpte föga. Minuterna senare tog hemmalaget ledningen igen efter rapp kontring som grundlades av en grym KIK-bjudning.

- Allvarligt talat var vi inte med alls i inledningen av matchen, konstaterar tränare Mikael Tisell efter slutsignalen, vi bjöd på den ena chansen efter den andra och Pantern var väldigt mycket hetare än vi. Men det gör ju vår vändning idag så mycket skönare så här i efterhand.

Kristianstad tog timeout efter 2-1 för att överbrygga konstigheterna i det egna spelet och lyckades hålla undan perioden ut. Även om det satt väldigt hårt inne.

Panterns övertag blev än mer påtagligt i matchens andra period då de kumnde spä på till 3-1. Skotten i andra talade sitt tydliga språk: 14-5. Men trots hemmalagets märkbara övertag fortsatte Kristianstad att kriga i motvind och i tredje perioden kom trots allt utdelningen som ett brev på posten.

- 2-1 i första var i underkant, suckar Tisell, det kunde varit betydligt värre. När Panterns sedan gjorde 3-1 på ännu en totalt onödig bjudning kändes det riktigt tungt men vi lyckades på något konstigt vis väga upp våra egna misstag.

Det var Seth Wikskal som öppnade Kristianstads kannonad i målprotokollet när han liggande på isen vräkte in 3-2. Kampen gick vidare och knappa fyra minuter senare hittade Fredrik Hansson kvittering till 3-3. I tredje periodens trettonde spelminut kunde så Johan Andersson kruta in 3-4 efter en vacker inskärning mot mål och helt välförtjänt var Kristianstad i ledningen. En ledning som Matthias Sjöberg bara minuterna senare ökade på till 3-5. Den spelvändning Matthias på på egen hand bjöd på var spetsad av fräckheten själv. Helt ensam i mittzon måttade han ett våldsamt slagskott från offensiv blå som banade sig in mellan benen på Panterns målvakt.

Det var KIKs andraline som för dagen visade vägen, Simon Stark, Fredrik Hansson, Steh Wikskal, Pontus Palmquist och Matthias Sjöberg visade alla framfötterna och stod för Kristianstads tre första mål i matchen.

Kristianstad makalösa vändning drabbades dock av en törn när Pantern 17.57 fick till en snygg reducering till 4-5. Men Kristianstad mäktade med den nya anstormningen och när Pantern med bara 49 sekunder kvar att spela valde att ta ut sin målvakt fick Jens Svensson till sist möjligheten att med bara sex sekunder kvar att spela lägga in 4-6 i den tomma Panterkassen.

Kvällens fantastiska vändning kom efter andra periodpaus när Kristianstad hade 3-1 i baken och en negativ skottstatisk om 27-12. Ett faktum som än en gång bevisar att en match varar i sextio ordinarie minuter. Segern blev också en viljedemonstration från Kristianstads sida och ett påtagligt faktum om att pusselbitarna nu verkar ha hamnat på sina rätta platser. Åtminstone när alla är 100% fokuserade på uppgiften.

Vad sa då Tisell i matchens andra periodpaus? På hemsidan är vi synnerligen nyfikna på det.

- Ja, jag sade något i stil med att nyckeln till att vända det här är att vi måste sluta ge Pantern fler mål och spela med lite bättre marginaler och det gjorde vi verkligen med besked.

- Efter att i två perioder släppt så mycket chanser till motståndarna var det en fröjd att se den här vändningen. Det är inte ofta man får vara med om en sådan grej. 1:a och 2:a var inte godkända idag men 3:e dess bättre och det är "f-n i mig starkt" att kunna uppbåda den kraften med tanke på hur det såg ut tidigare i matchen. Och det var dessutom snygga mål. Slagskott och vackra inspel, ja idag blir det lätta att åka hem. Pantern är alltid starka i Kirseberg och en seger här ger alltid lite extra råg i ryggen.

Närmast för Kristianstad stundar fredagens hemmamatch mot gästande Nybro som i dagens omgång lyckades ta 2 poäng mot Halmstad efter en tät straffduell. Fredagsmatchen mot Nybro kommer för övrigt att livesändas över Internet för dig som inte har möjlighet att delta in persona.