1966

Hemmaförlust med uddamålet
[2012-10-05] Det blev KIKs insats i första perioden som var upprinnelsen till fredagens förlust på hemmaplan. Matchen slutar 2-3 (0-2, 2-1, 0-0). Om Kristianstad visat upp ett lika tätt spel i första tredjedelen som de gjorde i andra och tredje kunde reslultatet lika gärna hamnat i det gröna lägret.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

- Jag måste säga att detta med all sannolikhet var den bästa match vi gjort så här långt på säsongen, sa tränare Mikael Tisell efter slutsignalen. Vi var verkligen värda poäng.

I första perioden var det gästerna som fick övertaget och med sin intensiva och pucksäkra spelstil hade Kristianstad svårt att täppa till bakåt.

- Allt det där berodde på det enkla faktum att backarna låg allt för långt från forwards, förklarar Tisell, det gjorde att Kallinges anfall hann få upp farten på ett sätt som definitivt inte gynnade vårt försvar. Framför allt deras första mål var sådant.

Kallinges andra mål kom strax efter mitten på första perioden och även här fick de ytor och KRIFs Stefan Söder kunde lite väl enkelt traska förbi tre KIK-are innan skottet satt i maskorna.

- Inför andra rättade vi till det där med avstånden i det egna spelet och sedan var det inte mycket vi bjöd på.

I andra perioden steg Kristianstads tredjeline in i handlingen. Linen som för övrigt var lagets bästa för dagen. Johan Andersson brottade sig in i offensiv zon och hittade Agust Carlsson som blixtsnabbt rappade in 1-2.

Tyvär fick Kallinge en gratischans bara minuten efter då en ströpuck från en KIK-klubba snärtades rakt på en välplacerad motstånadare, helt fri, direkt framför Tisell i KIK-buren. 1-3 var här gjutet.

Allt eftersom matchen fortgick tog Kristianstad mer och mer över herraväldet och laget var inte utan chanser att komma ifatt. Strax innan andra pausvilan Kunde KIKs tredjeline än en gång öka på målskörden framåt med en i det närmaste identisk framrusning som vid 1-2.

Med ställningen 2-3 inför sista såg det faktiskt rätt ljust ut för Kristianstad men trots ett massivt försvar och en tre fyra riktigt heta frilägen blev det inga fler mål.

Mot slutet provade Kristianstad med att ta ut sin målvakt men en märklig utvisning grusade dessa planer direkt.

Utvisningarna blev för övrigt ett hett diskussionsämne. I slutet av första perioden drabbades Kristianstad av två på varandra följande 2+10-utvisningar. Det var väldigt irriterat på plan och okvädesorden haglade. Först fick Sirbäck 2+10 då han klagade på ett, i hans ögon, konstigt domslut. Sedan drabbades Simom Stark av detsamma när han hävde invektiv över Kallinges målvakt. Eftersom Kristianstad då redan hade en 2+10 omvandlades hans straff till Game misconduct. Det är så det ser ut i regelboken, förklarade sekreteriatet.

Som helhet blev fredagens match en riktig publikfriare. Frågan är om Division I-hockey kan bli bättre.

- Vår insats idag gör mig väldigt stolt, menar Tisell, att gå ut och spela så pass hårt och med jämnt högt tempo efter onsdagens kallduch är enormt starkt. Den känslan tar vi med oss till Borås på söndag. Kan vi spela så här resten av säsongen kan vi gå långt.

1.113 betalande gjorde att fredagens drabbning nu är höstens publikrekord. Lite synd att det inte var fler på plats med tanke på den grymt spännande tillställningen.

Lite surt att poängen denna gång gick till gästerna. Om Kristianstd hade spelat lite tightare i första perioden och lyckats hålla nollan lite längre hade matchbilden förmodligen blivit en helt annan redan från början. Nu blev det inte så men rent spelmässigt får laget högsta betyg.

Extra plus i kanten får KIKs tredjeline med Johan Andersson, Agust Carlsson, Mikael Larsson, Anton Mylläri och Mikael Johansson. Deras insats i matchen var det absolut bästa vi sett från det gänget på hela säsongen. Med en arbetsinsats som matchen igenom var snäppet över resten av lagets.

Med dagens kämpatag på näthinnan ser vi nu med nöje fram emot söndagens bortamatch då Borås HC står för värdskapet. På fredagskvällen tappade även de poäng, mot ett hett Helsingborg. Ja, spänningen är redan oliiiiidlig.

Några bilder från matchen

Kallinge bjöd verkligen upp till dans. Med sitt rappa och puckvårdande spel satte de tidigt Kristianstad på det hala. Inför andra perioden ledde de med 2-0.

Det var tuffa tag rakt genom hela matchen. Allt som oftas rök killarna ihop med varandra. Kristianstad fick t ex två 2+10 minutersutvisningar varav den ena övergick i ett matchstraff.

I tredje perioden hade Kristianstad 3-4 riktigt kvalificerade chanser att kvittera. T ex var Mattias Sjöberg sopren med KRIFs målvakt dock utan resultat i målprotokolet.