1966

KIK tog tre säkra poäng borta mot Karlskrona
[2012-01-11] KIK tog tre poäng borta mot Karlskrona på bästa möjliga vis. Tisell storspelade i kassen rakt igenom hela matchen. KIK spelar ett jämnt och avslappnat spel ikväll och detta var precis vad laget behövde, nu är man med i spelet igen och har nu goda chanser att ta sig vidare till Play-Off. Periodsiffrorna blev (0-2, 0-2, 0-0). Skotten blev totalt 37-24 till Karlskronas fördel. KIK var lite slappa när det gällde skotten men tog istället bättre vara på sina chanser.

- Idag var vi djäkligt skärpta från början till slut, ler tränare Mikael Tisell, med en stark och defensiv kvalitet över 60 minuter. Vi spelade väldigt enkelt och tog också effektivt vara på de chanser som vi skapade, en grymt gedigen insats över tre perioder.

- Det känns också fint att vi vågar ta för oss och ligga på lite högre och ta våra motståndare tidigt, samtidigt som vi kan jobba hårt i defensiven. Idag spelade vi väldigt bra i egen zon.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Matchen började bra för KIK. Lite slarv av Karlskrona och 0-1 var ett faktum, tiden 1.55, gjort utav Jesper Wärvik (Daniel Eklund, Mattias Pettersson) med ett rappt skott i krysset.

Innan periodslut gör Jensa Svensa en strålande utförsåkning och serverar Waldehagen som bakifrån förlängda mållinjen hittar Joni Lindlöf som tryckte dit pucken så det stänkte. 0-2 och KIK klacken höll sig varma. Perioden böljande i övrigt ganska friskt och Karlskrona såg riktigt hungriga ut, skottstatistiken blev därefter, 13-8.

Andra perioden taggade KIK till och KHK slarvade mer och mer. KIK kunde utöka ledningen till 0-3 genom Marcus Waldehagen (Viktor Sundström, Jens Svensson). Jens bryter här ett Karlskronitiskt uppspel på tennis och lurar ner närmsta KHK-back i en hörna. Han lägger sedan en smörpass förbi nämde back till Sundström som kommer tätt intill målet. Sundström fullbordar klapp-klapp-spelet vidare till Waldehagen som kommer vid motsatta stolpen och kan daska in trissan. 0-3 blev till på klassiskt ryss-manér.

Karlskrona tappade här lite fokus och 4.27 in i den andra tvingades de ta till en utvisning. KIK tutade och körde stenhårt i Karlskronas zon under powerplayet och ca 1 minut in i pp slog Anton Mylläri till, han gjorde här sitt andra mål för säsongen assisterad av (Jesper Wärvik, Jens Svensson) och vilket mål sedan. I en snabb spelvändning kunde han promenera in i offensiv zon och i ytterkanten på tekningscirkeln fick han till ett klockrent slagskott som hittade helt rätt, strax innanför bortre stolpen. Med facit i handen fick han därmed också göra matchens sista mål, tid 5.41. KIK hade med andra ord dödat tillställningen redan efter dryga 25 minuters spel.

Matchresultatet kändes nu rätt säker men Karlskrona gav sig inte. De hade en del bra chanser men Tisell i KIK-målet storspelade och fick också hålla en välförtjänt nolla.

- Efter vår plattmatch mot Mariestad är vi på gång igen, summerar Tisell, Vi tog ett viktigt steg mot Skövde och ytterligare ett mot Karlskrona. Jag vill gärna hylla hela laget som gör en riktigt bra insats idag, bakifrån och hela vägen framåt.

Tredje perioden var till KIKs fördel både mål- och skottmässigt trots att KHK kämpade vidare för en reducering. Ikväll fattades de hemmaglöden och det tackar vi för.

KIKs försvar var väldigt stabilt och lät inte mycket slinka mellan fingrarna. Alla spelade enkelt och lugnt. Wikskal var också mycket nära att sätta dit 0-5 i boxplay men Leinonen tog dessvärre den pucken.

Sista perioden spelades av på ett effektivt sätt och säkrade därmed en rättvis trepoängare. Med ca tre minuter kvar fick KIK ett tio minuter lagstraff som satts av utav Wärvik och inga direkta farligheter bjöds efter det. Victor Tisell fick priset som matchens spelare för KIK.

KIK är på rätt väg nu. Det ser väldigt bra ut inför hemmamatchen på söndag, mot fruktade HC Vita Hästen. Kan KIK spela som man gjorde ikväll så har de definitivt goda chanser att piska Hästen.

Vi avslutar med en liten våg för killarnas strålande insats ikväll. Nu fyller vi hallen på söndag och lyfter taket, för nu kör vi!