1966

Hemmaseger över gästande Mörrum
[2011-11-20] Söndagens hemmamatch mot gästande Mörrum slutade med seger 3-1 (0-0, 1-1, 2-0) där Kristianstads andra mål blev rejält diskuterat. Jesper wärvik utmanade en Mörrumsback på offensiv blå och lyckades gå förbi. Samtidigt krockade Mörrumsbacken med en av linjemännen och tappade helt markeringen i egen zon. Helt fri kunde Wärvik rappa in 2-1. 3-1 kom i slutet av tredje perioden då Lindlöf lättade in pucken i tom Mörrumsbur.

- Det är inget snack om saken, menade tränare Mikael Tisell efter slutsignalen, målet kan inte dömmas bort. Men samtidigt har jag 100% förståelse för Mörrums frustration i det läget.

- Faktum är att vi drabbades av en likartad situation i andra perioden där huvuddomaren råkade stoppa en puck kvar i vår zon och pressen Mörrum fick till, på grund av det, resulterade i deras kvitteringsmål 1-1. Och då var jag rejält irriterad kan jag säga.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Om vi rent generellt ska fördela matchbilden hade Kristianstad greppet i första, första delen av andra och inledningsvis i tredje. Övriga delar av matchen var det Mörrum som jobbade hårdast. Tredje perioden var för övrigt ingen höjdare hockeymässigt. Det blev mest sväng- och slänghockey utan direkta linjer från något av lagen.

Kristianstad dominerade inledningsperioden och bjöd på flera riktigt vassa chanser till ett ledningsmål. mitt i perioden räknade vi in minst fyra heta lägen utan resultat i målprotokollet. I slutet var också Dennis Svensson riktigt nära ett mål men perioden slutade 0-0, mycket tack vare Mörrums tighta försvarsspel tillsammans med Kristianstads avsaknad av vassa avslut.

I inledningen av anbdra perioden fortsatte Kristianstad att trumma på i likhet med första. Efter rejäl press i offensiv zon kom till sist utdelningen. Markus Waldehagen snärtade in 1-0. Mörrum hade då envist kämpat i ett par minuter med att få pucken ur egen zon.

Bara minuterna efter Kristianstads mål var Mörrum väldig nära en kvittering men tursamt nog, för Kristianstad, blev det inget. Istället bjöd lagen på vars en utvisning och strax innan Mörrum var fulltaliga fick de till en kontring, 2 mot 1 som bara var en hårsmån från kvittering.

Strax efter mitten bjöd Kristianstads Daniel Eklund på en riktigt vass kontring som inte heller resulterade i något mål. Efter detta tog gästerna hand om matchbilden rejält.

- Vi hade förväntat oss att möta ett tätt Mörrum och så blev det också, menar Tisell, de spelade betydligt tätare idag än när vi möttes senast och det gjorde den här matchen till en riktigt tuff nöt att knäcka. Att det blev seger idag är därför riktigt kul. Vår utgångspunkt var att inte bjuda på några onödiga misstag och det tycker jag verkligen att vi lyckades med. Vi spelade skärpt i 60 minuter, behöll tålamodet och tog vara på chanserna och jag är väldigt glad att vi lyckades hålla ihop det som vi gjorde.

- Det är aldrig lätt att möta ett lag som inte har något att förlora och som kan spela utan press och köra på som fan.

Mörrums uppryckning i andra perioden gav också utdelning. 1-1 kom i samband med ett powerplay för Mörrum. Kristianstad kämpade förtvivlat i egn zon men Mörrum bet sig fast. En avvakatande utvisning gav Mörrum chansen att byta ut sin målvakt mot ytterligare en forward och till sist small det när Johan Björklund med ett vackert skott i krysset kunde kvittera till 1-1. Kristianstad hann aldrig riktigt med i bytena och Mörrums press blev till sist för tung.

Med 1-1 efter två spelade käöndes matchen väldigt öppen inför slutakten. Kristianstad öppnade starkast och bjöd på ett par stekheta möjligheter. Mörrum bjöd därefter på både stolpskott vassa styrningar och var ett tag väldigt nära ett ledningsmål.

i 16 spelminuten kom det som blev kvällens snackis. Wärvik förvaltar en rapp passning och utmanar en Mörrumsback på offensiv blå. När han på snyggt manér passerar sin antagonist krockar denne i sin vändning med den ena linjemannen. Helt utslagen på isen är han helt utspelad och Wärvik gör kvällens prestation då han effektivt sätter 2-1.

Parlavern efter målet var rejäl. Vattenflaskor kasade över isen och domaren fick samla de båda lagkaptenerna för en överläggning. Målet kunde däremot inte, helt i enlighet med regelboken, underkännas och Kristianstad var med ens i ledningen 2-1 och precis som tidigare under tredje perioden fortsatte båda lagen att bjuda på en offensiv men inte särskild genomtänkt hockey.

Gäster provade i matchens tre sista minuter med att plocka ut sin målvakt. De fick också till en riktigt bra press och KIK fick kämpa stenhårt för att håll undan. Till sist kunde Kristianstad i alla fall kontra och i tom målbur lägga 3-1 som också blev slutresultatet.

Tisell fick priset som bäste KIK-are, Markus Nilsson fick samma hedersbetygelse i Mörrum. Riktigt bra för dagen gick Kristianstad förstaline som ofta bet sig fast i offensiv zon. Kanske kunde avsluten möjligtvis varit lite bättre. I övrig var det en stark laginsats som borgade för segern i en match som var väldigt jämn sett över tre perioder.

Lite bilder från matchen (Foto: Thorleif Olsson)

Lite fler bilder från matchen (Foto: Tomas Bengtsson)