1966

Förlust i sudden när Pantern gästade Kristianstad
[2011-10-30] Årets första hemmaförlust räknade vi in när gästande Pantern 8 sekunder in i sudden death avgjorde till egen fördel i söndagens hemmamatch. Matchen slutar 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1).

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se.

- Så fruktansvärt onödig den här förlusten va, menade tränare Mikael Tisell efter slutsignalen, vi hade chansen att punktera den här drabbningen redan i andra perioden men tyvärr förvaltar vi alla våra chanser på ett bedrövligt sätt. Första perioden blev desutom årets sömnpiller och tveklöst den segaste period vi spelat på hela säsongen. Defensivt får vi godkänt över 60 minuter men att vi inte kan få till fler mål framåt är jag ordentligt besviken på.

I matchens första period var det gästerna som hade greppet om matchen men Tisell var omutlig i Kristianstads målbur. Denna något sega inledning från Kristianstad blev dock upphämtad med besked när andra perioden startade och 1-0 lät inte vänta på sig. i Powerplay kunde Robin Karlsson skyffla in trissan, assisterad av Hansson och Rooth.

Att det bara stod 1-0 efter två perioder är för många en gåta. Kristianstad radade upp den ena chansen efter den andra. Frilägen och öppet mål räckte liksom inte till för att Kristianstad skulle få till det i målprotokolet.

Även Pantern bjöd på ett par heta situationer men Tisell spelade riktigt bra.

- Vi borde dödat den här matchen redan i andra perioden, suckar Tisell, vi skapade så många öppna lägen att jag till sist tappade räkningen på dem. Och så får Pantern till ett skitmål efter drygt halva tredje perioden.

Ja, att Kristianstad inte lyckas hitta till de där effektiva avsluten var tydligt i söndagens match. Snabbt spel, bra defensiv och rappa inspel i offensiv zon men bedrövliga avslut. Givna direktskott blir till konstiga passningar osv, osv.

Med 1-1 på tavlan och bara knappa två minuter kvar att spela bjöd Mylläri på ett grymt slagskott från blå som klang till i ribban så det ekade i salongen. Situationen följdes strax efter av ett lika klockrent stoplskott när Panterns vände och stormade in i KIKs zon.

Förlängningen blev oundviklig och när den väl startade tog den abrut slut då Pamtern direkt efter första nedsläpp anföll i flock och lyckades peta in 1-2. 8 sekunder var den tid gästerna behövde för att suga åt sig bonuspoängen och Kristianstads första hemmaförlust för säsongen var ett faktum.

Under hela andra perioden och en bra bit in i tredje pressade Kristianstad tillbaka Pantern efter noter men som vi redan konstaterat hjälper det föga om man inte gör några mål.

- Pantern är inget särskilt svårt lag att möta men det gäller att ta vara på de möjligheter som bjuds. Klarar man inte av det kan man inte vinna, så enkelt är det. Nu förlorade Olofström sin match mot Nybro så även om vi gjorde en dålig match framåt drygade vi ut vår ledning mot dem med ett poäng, men som jag ser det borde vi tidigt i matchen ha kunnat säkra tre poäng.

Sett över sexto minter var dagens drabbning i Kristianstads ishall ingen höjdare direkt. Inledningsvis var tempoot på riktigt lågt och det passade Pantern som handen i handsken. Att Kristianstad sedan tog över spelet i andra kändes till en början som en säker indikation om var skåpet skulle stå men av detta blev intet.

Trots att Viktor tisell var en av planens giganter denna afton tvingades han raka två puckar ur nätmaskorna. Vid bägge tillfällena var det riktigt tilltrasslat framför honom.

Nu ska det bli riktigt spännande och se vad dagens förlust tänder för hämdbegär i truppen. På onsdag är det Halmstad som står för värdskapet i en av två bortamatcher på raken. Veckan avslutas sedan med en hemmamatch mot Helsingborg. Årets söderetta är stenhård för lagen. Med fyra matcher på en vecka kan allt möjligt konstigt hända. Nu är det verkligen upp till bevis.

Några bilder från matchen

Stilstudie Mylläri.

Sundström rundar offensiv kasse.

Tätt spel framför Panterns målbur. Lite senare i det här bytet rakade Robin Karlsson in 1-0 till KIK.

Larsson helt frispelad. Skottet gick dock utanför.

Erik Persson och Linus Karlsson brakade samman framför KIKs målbur. ett tilltag som renderade de båda vars två minuter i isolering.