Härlig vändning och seger med 2-3 borta mot Halmstad
[2011-09-25] Periodsiffror (1-0, 1-1, 0-1, 0-1)

En otrolig vändning av våra lejon i dagens match. Från 2-0 till 2-3.

Sammandraget från matchen hittar du här

Matchen startade i ett ganska lugnt tempo, KIK hade en del bra målchanser men Jimmy Olsson i Halmstadskassen var med på noterna. Målen uteblev också för KIKs del i första. Att man i stort sett hela första perioden var puckförare så förväntade man sig ett mål, men icke.
Istället kunde Halmstads Jacob Karlsson i powerplay göra mål och 1-0 på tavlan tiden 17.07, efter en tekningssituation där KIK inte fick ut pucken ur zonen och istället kunde Halmstadsbacken dra på ett slagskott, stolpe in.

Som tränare kände inte Tisse att man hittade den glöd som funnits där tidigare och gav första halvan av matchen underkänt, bortsett från några enstaka tillfällen som vi faktiskt kunde ha gjort någonting av. Med utgångsläget 2-0 i baken med halva matchen kvar så kändes det väldigt skönt att komma tillbaks och ta dom chanser som behövdes för att kvittera. Efter första perioden så behövde laget höja sig några snäpp och det var också vad han sa till killarna i Halmstads time out i andra perioden.

Powerplay och boxplay bortsett från Halmstads mål i boxplay fungerade bra säger Tisse. Vi fick våra bästa chanser när vi inte riktigt var på topp och hade vi haft mer powerplay i sista halvan av matchen så kanske det hade sett annorlunda ut.
Tisse kan inte efter dagens match lyfta någon spelare individuellt utan tycker det var bra att alla tillslut tog sig i kragen och gjorde vad som behövdes.

Matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Andra perioden blev aningen segare av KIK där Halmstad tog kommandot och även utökade ställning till 2-0. Sju olidligt långa minuter skulle dröja innan KIK tillslut sköt sig in i målprotokollet, Seth Wikskal var det som stod för reduceringen 2-1, assisterad Wärvik och Svensson. Mitt i skottsektorn med en pressande back emot sig fick han iväg ett lätt dragskott men lyckas pricka mellan benskydden och in i mål. Ett oerhört viktigt mål, nu var vi igång.

Tredje perioden blev en klar förbättring. Bara några minuter in i perioden så pressar Halmstad in pucken i mål, turligt nog för våran del så dömmer domaren bort målet. En besviken Hammersklack får dessutom ännu en tråkig överraskning när Wikskal bara minuterna senare kommer in i Halmstads zon med eld i baken, lägger in en suverän passning mot mål. Där kommer Sundström som uppmärksammar pucken och akrobatiserar in 2-2 i vanlig ordning. Över målvakten och upp i nättaket. Dagens absolut snyggaste mål. Matchen innefattade en del utvisningar för KIK men man visade ett stabilt boxplay även om ett av målen bakåt som sagt skedde under just boxplay.

KIKs 2-2 mål gjorde att matchen fick ännu en nytändning men fler mål än så blev det inte under ordinarie speltid. Matchen skulle istället avslutas på förlängning. 37 sekunder in i förlängningen så drar Halmstad på sig en utvisning men KIK får inte riktigt till något, knappt ett skott på mål. Inte förrän efter powerplayet tiden 2.52 lyckas Jensa peta in vinstmålet 2-3, assisterad Rooth och Waldehagen. Suverän vändning även om KIK var lite passiva emellanåt. Skotten slutade 24-34 för KIKs fördel.

I dagens matcher gick alla bortsett från Kungälv-Pantern matchen till förlängning/straffar så med facit i hand tycker jag att två poäng var helt klart godkänt.