1966

Förlust i Mariestad
[2002-10-04] Dessvärre förlorar Kristianstad fredagens bortamöte med Mariestad. Slutresultatet 4-2 (3-1, 1-1, 0-0) torde betraktas som helt rättvist. Kristianstad hade stora problem med att komma in i matchen. Första perioden blev till en början söndertrarsad av utvisningar för Kristianstrad, och även om man sedan jobbade fullt ut i början av andra perioden lyckades man aldrig hämta upp sitt tunga underläge.

- Det som jag bedömmer vara vårt största problem är backsidan, säger en lagom besviken Curt Berglund till Hemsidan, motståndarna går runt oss onödigt effektivt i 1-3-1-spelet. På sätt och vis räddar Tony oss i matchens första period. Men bara hans insats räcker naturligtvis inte i en så här pass tuff match.

- Killarna hämtade förvisso upp en hel del i mitten av andra perioden, fortsätter Curt, men bakåt har vi tyvärr stora problem i dag.

Det var hemmalaget som öppnade starkast. Kristianstad drog tidigt i första perioden på sig två täta utvisningar, bägge lika ödesdigra. Hemmalaget kunde därmed också ganska raskt gå till en säker 2-0-ledning.

Kristianstads lite sega inledning ville inte heller riktigt släppa greppet, och i första periodens 14e minut kunde hemmalaget komfortabelt öka på till 3-0.

Med det där snöpligt avancerade målet verkade det som om Kristianstad faktiskt vaknade till ordentligt. Lagom tillbakapressade lyckades Håkan Hedin hitta Niklas Evertsson som resolut reducerade till 3-1 sekunderna innan första perioden var till ända.

Den där känslan tog laget med sig in i matchens andra period. Tufft lyckades man också med konststycket att visa viljan på bästa sätt. I periodens fjärde minut reducerade Sergij Vologsjanin till 3-2 med hjälp av en ivrig Jimmy Rönnbeck och plötsligt vart det match igen.

Andra perioden präglades sedan av ett böljande spel där de båda målvaketrna fick ta avgörandet i sina hander. Hemmalaget fick dock till det allra bäst och i periodens sjunde minut kunde Mariestads Johan Larsson i samarbete med Marcus Pesonen sätta matchens slutresultat till 4-1. Mer mål bjöd nämligen inte den här drabbningen på.

Det ville sig inte heller i tredje perioden för någon av lagen. Viljan var det däremot inga fel på. Hemmalaget lyckades få till ett våldsamt stolpskott som tursamt inte ledde till något och Kristianstad kämpade febrilt för en reducering.

Matti Pauna stuvade också om ordentligt i femmorna för att om möjligt åstadkomma en bättring. Men även om han fick rejäl fart på andra femman räckte inte orken till fullt ut.

Kristianstad hade måhända inte räknat med full pott i dagens drabbning, men om man redan från början visat samma livfulla engagemang som man åstadkom i början av andra perioden kunde det faktiskt gått vägen. Tredje perioden blev en Hawaiibetonad kamp från båda lagen. Måhända intressant för hemmapubliken men föga resultatorienterad.

Några kommentarer från Matti Pauna kunde dessvärre inte inflikas i detta referat. Hemsidan vill inte skylla på de svenska mobilantennernas förmåga utan förutsätter att Matti i afton nagelfar lagets insats med falkögon och på detta sätt hittar en övertygande utgång på söndag. Då är det nämligen dags att möta Skövde på egen Hemmaplan. En inte helt enkel uppgift!