1966

Övertidsseger mot Skövde
[2011-02-09] Med 1-0 i baken och bara femton sekunder kvar av ordinarie matchtid blev Kristianstads Christer Andersson mer eller mindre matchhjälte då han i numerärt underläge stänkte in KIKs kvittering till 1-1 (Alexander Benghtsson satt dessutom i båset till förmån för ytterligare en utespelare). I den efterföljande förlängningen kunde sedan Jannik Karvinen sätta Kristianstads segermål. Matchen slutar 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1) och det som riktigt länge såg ut att bli en tung uddamålsförlust lyckades Kristianstad vända till seger i elfte timmen.

PHU! Det var inte helt utan hjärtklappning Hemsidan följde drabbningen via Swehockeys direktresultat.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

- Tyvär är vi inte tillräckligt "desperata" idag, summerar tränare Per Ljusteräng efter matchen, i matchens två första perioder gav vi aldrig oss själva chansen att vinna det här mötet. Men vi lyckades till sist hitta en väg att vinna. I tredje perioden lyckades vi etablera ett fungerande anfallsspel och även om det mot slutet av perioden såg väldigt mörkt ut och vi drabbades av en utvisning lyckades vi vända och det är starkt jobbat med tanke på hur matchen såg ut som helhet.

- Av samma kaliber som det här blev en glad och viktig seger för oss kan jag tänka att besvikelsen i Skövde är enorm just nu.

I matchens två inledande perioder var det tveklöst Skövde som höll i taktpinnen. Kristianstads anfallspel lyste bjärt med sin frånvaro. Ett par, tre vassa lägen bjöds det dock på men det var också allt.

- Vi hade några strö-chanser som mycket väl kunde ha blivit till något men tyvärr får vi inte till det tryck framåt som vi vill ha.

Det dröjde ända tills tredje perioden innan Kristianstad fick fart i sitt anfallsspel. Och även om avsluten inte blev riktigt så vassa som vi hade förväntat oss gav det stadiga nötandet till sist utdelning.

18.48 i tredje perioden drabbades Kristianstad av en utvisning och med 1-0 på resultattavlan såg det plötsligt riktigt mörkt ut. Efter en knapp minut i boxplay valde Ljusteräng att ta ut Alexander Bengtsson för att på så sätt väga upp Skövdes numerära överläge och sätta allt på ett kort.

En missad passning från Skövdes sida öppnade för Svensson & Co. Med miraklet hängande i luften kunde Christer Andersson sätta den förlösande kvitteringen med bara 15 sekunder kvar av ordinarie matchtid.

I förlängningen drog sedan Skövde tidigt på sig en utvisning och i spel tre mot fyra orkade hemmalaget inte stå emot Kristianstads kamp för extrapoängen.

Emil Flodqvist och Jens Svensson hittade Jannik Karvinen som elegant nådde nätmaskorna på målets insida och därmed fastställde slutresultatet.

Extra pluspoäng denna dag får Christer Andersson, Jesper Wärvik och Alexander Bengtsson i nämnd ordning. Wärvik hade kanske inte någon poängmässig utdelning denna kväll men jobbade stenhårt i 60 minuter och var några gånger mycket nära ett mål. Bengtsson gör som vanligt en stabil insats och Christer Anderssons kyla i tredje perioden blev ju direkt matchavgörande.

Närmast väntar måndagens match mot gästande Kumla. Med tanke på dagens elfte-timmen-seger ska vi kanske inte underskatta dessa gäster. Maximalt fokus och stenhårt jobb är det som kommer att krävas om det ska gå vägen. I dagens omgång vände Kumla ett underläge 0-2 till seger 3-2, mot Olofström så tabellplaceringen till trots är det helt tydligt att de i alla fall kan spela hockey på ett vägvinnande sätt.