1966

Karlskrona bröt Kristianstads segersvit - helt rättvist!
[2010-12-15] Onsdagens avslutande drabbning på bortaplan blev egentligen inte riktigt så spännande som vi hade hoppats. Med en skottstatistik till hemmalagets fördel 15-3 efter en spelad period var det ingen tvekan om vilka som var det hetare laget för dagen. Matchen slutade helt rättvist 5-2 (1-0, 2-1, 2-1).

Det digitala matchprotokollet hittar du här på stats.swehockey.se

- Vi har haft många väldigt tuffa och täta matcher fram tills idag, menade tränare Per Ljusteräng efter matchen, och det har satt sina spår. Idag var Karlskrona betydligt bättre än oss, det är egentligen rätt enkelt.

52 dagar av segersvit är härmed över för Kristianstad men trots det var det inga sura miner i truppen.

- Vi har ju varit klara ett tag nu och det är inte helt lätt för killarna att hitta den där rätta motivationen samtidigt som vi har ett tätt schema bakom oss, men vi vet att vi har kapaciteten och får nu förbereda oss så bra vi kan inför Allettanpremiären i januari.

Karlskrona hade viljan som Kristianstad verkade sakna. Hemmalagets enorma anstormning i första perioden mattades något i andra, och i tredje perioden hade Kristianstad åtminstone häng men bättre än så blev det aldrig. Det var väldigt mycket spel mot ett mål.

Några riktigt fina insatser minns vi trots allt. Rooths fina skottpassning till sidoförflyttning, som Johan Andersson rakade till på direkten, hängde oerhört snyggt i nätmaskorna (4-2). Likaså bjöd Alexander Bengtsson på flera riktigt heta insatser när Karlskroniterna under första perioden härjade fritt i Kristianstads försvarszon.

Även om Kristianstad nu tvingades bita i gräset vill vi lyfta några spelarinsatser. Dennis Svensson gör än en gång en riktigt stabil insats från start. Likaså visade Erik Persson fina kämpatag i sextio minuter. På forwardssidan gör Seth Wikskal och Mikael Larsson bra ifrån sig hela matchen.

Fullt godkänd premiär för Flodqvist
Kristianstads nye back Erik Flodqvists premiärmatch i KIK-dressen blev utan tvekan fullt godkänd.

- Med tanke på att Flodqvists senaste 48 timmar sett ut som det gjort tycker jag att han gjorde en fullt godkänd debut i laget, summerar Ljusteräng, och redan nu ser vi att han kommer bli riktigt bra för oss vad det lider. Fram till Allettan har han gott om tid att aklimatisera sig i truppen.

Med Karlskronas kraftfulla offensiv redan tidigt i matchen halkade Kristianstad lite på efterkälken redan från början och även om laget spottade upp sig en hel del i andra och framför allt i tredje perioden räckte det inte ända fram.

Nu ser vi fram emot en riktigt bra uppladdning, lite julledighet och sedan en kraftfull uppstart på det kommande spelet i Allettan.