1966

Hemmaseger över gästande Halmstad
[2010-01-20] Kristianstad besegarde på onsdagsjkvällen gästande Halmstad med 5-2 (1-1, 2-1, 2-0) i en match som startade i ett rasande tempo. Kristianstad satsade stenhårt framåt och det gav till sist resultat, även om Halmstad visade upp ett synneligen tätt försvarsspel. 1-0 kom efter knappa tre minuter. Snöpligt nog kunde gästerna strax innan mitten av första perioden kvittera på en av sina tre, fyra kontringa så långt. 1-1 var resultatet av en riktigt snabb kontring på vänsterkanten där Kristianstadds forwards tappade markeringen ordentligt.

- Det var riktigt skönt att få vinna idag, menade tränare Per Ljusteräng efter slutsignalen, Halmstad är ett erfaret och rutinerat lag med tätt försvarsspel och vassa kontringar som sina viktigaste vapen men vi lyckades hålla tätt. Framför allt framför eget mål spelade vi riktigt bra idag.

- I första perioden tycker jag att vi hade bra fart i starten, fortsätter Ljusteräng, men när Halmstad kvitterade tappade vi lite av det. Dessbättre rättade vi till det i andra och i tredje perioden spelade vi kanske lite väl enkelt om man ser till heleheten.

Sett över hela matchen var spelet både rappt och stundtals lite hafsigt och även om det bjöds på en del Hawaitendenser hade Kristianstad merparten av spelet.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Kristianstads öppning i martchen var riktigt vass och 1-0 kändes helt rättfärdigt men när gästerna kunde kvittera försvann plötsligt Kristianstad övertag. Gästernas kvittering kom efter att de på ett stabilt sätt avverkat två egna utvisningar. Kontringen var knivskarp och Jönsson hann aldrig täcka av skottvinkeln. Halmstad fick bra energi efter sitt mål och jobbade sig så sakteliga in i matchen. Mot slutet bjöd de dessutom på ett par heta lägen.

I andra perioden öppnade Halmstad starkt men det var Kristianstad som hade utdelning. Ett litet slarvfel i Halmstads offensiv öppnade för KIK. Till sist hittade Jens Svensson Patrik Magnusson som kunde snärta in 2-1.

Men säg den glädje som varar. 6.35 drabbades Kristianstad av en egen dubbelutvisning. Medan Wiksal och Sundström gemensamt delade botbänk var Halmstad kvicka att utnyttja situationen i spel 5 mot 3 och 2-2 var ett faktum.

Trots detta verkade Kristianstad ha bra koll på matchen ett klingande stolpskott följdes strax av av att Kristianstad åter gick upp i ledning. Johan Andersson var sist på den trissan.

I slutet av andra perioden var det gästernas tur att i tät följd dra på sig ett par utvisningar. Kristianstad fick här ett gyllene läg att öka på då de hade 42 sekunder på sig i spel fem mot tre men någon utdelning blev det aldrig. Halmstad försvarade sig med den äran och Kristianstad fick aldrig till något riktigt tungt framåt. Detta fick till följd att KIK kunde starta tredje perioden i numerärt överläge.

Kristianstad förvaltade dåligt sitt numerära överläge i inledningen av tredje perioden men med sitt aningen enkla och stabila spel lyckades laget i femte spelminuten raka in 4-2. Kanske aningen simpelt men de där strutarna räknas ju de också. Här var det Jens Svensson som lättade in 4-2.

Med 4-2 i ryggen spelade Kristianstad med ett graverande lugn och lät i princip aldrig Halmstad komma till i någon större utsträckning. Mitt i perioden kunde Sundström lite turligt öka på ytterligare, utan assist.

En bit över halva perioden drabbades Halmstad av två på varandra följande utvisningar som Kristianstad förvaltadee på sämsta möjliga vis. Dock kunde laget mot slutet defilera in på målrakan. På sätt och vis kändes det som att Luften gick ur gästerna en aning när Kristianstad fick till sitt 4-2-mål.

Bäst för dagen var tveklöst Seth Wikskal som på sätt och vis personifierar Kristianstad vilja denna afton. Han jobbade och slet och med sin rappa skridskoåkning gjöt han hela tiden mod i KIK.

- Seth var idag mer eller mindre inblandad i samtliga mål idag, menar Ljusteräng, på det sätt han jobbade öppnade han för lagkamraterna på ett fantastiskt sätt.

Vidare lägger vi ett extra plus i kanten för Johannes i målburen som spelade riktigt stabilt. Molldén och Rooth blev också bara bättre och bättre efter hand som matchen rullade på.

Fina vitsord får också Anton Lennartsson som för dagen spelade hela matchen och gjorde det på ett förtroendeingivande sätt. Han var dessutom riktigt nära att sätta en egen balja. Från Hemsidans horisont såg också Wärvik riktigt pigg ut genom alla sextio minuterna.

Dagens match genomfördes med en lätt decimerad trupp. Adrian Ekström, Tomas Andersson och Johan Magnusson var samtliga borta från spel på grund av skador.

- På backsidan är vi rätt täta så där kan vi leva med att sakna någon spelare, förklarar Ljusteräng, däremot är det ett avbräck för oss att två bra forwards saknas. Vi behöver verkligen alla våra forwards med tanke på det sätt vi spelar.

- När det gäller Andersson får vi förmodligen vänta tills efter Gislavedsmatchen och uppehållet innan han är tillbaka igen. För Adrian ser det betydligt bättre ut. Om han är smärtfri tills på söndag är han tillbaka igen. För Magnussons del avvaktar vi fortfarande så där är det svårt att sia.

Med dagens seger i ryggen inväntar vi med spänning söndagens bortamatch mot Gislaved. Den matchen sänds för övrigt live över nätet för alla er som inte har möjlighet att följa med till Gisslerinken. Matchen kostar 89 kronor och för arrangemanget står i vanlig ordning LGSPORTS.SE.

Lite bilder från matchen

Johan Molldén drar iväg ett slagskott.

Magnusson tar "det långa steget".

Anton Lennartsson visade upp ett riktigt bra spel genom hela matchen.

Hela matchen präglades av kamp från båda laget. Ibland var det riktigt tätt utmed sargen.

I andra perioden blev plötsligt Halmstads Victor Wallin helt ren med Jönsson...

...som dock var ordentligt med på noterna.

Patrik Magnnusson snyter sig lite nonchalant efter skottet som innebar 2-1 till Kristianstad.

Kristianstads spel framför egen kasse var för dagen riktigt vasst.