Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Hemmaförlust mot gästande Karlskrona
[2009-11-18] Kristianstad räckte helt enkelt inte till i onsdagens hemmamatch mot gästande Karlskrona. Matchen slutade rättvist 2-4 (1-2, 1-2, 0-0). De enkla KIK-misstagen i första halvan av matchen gav gästerna precis det övertag de vill ha. Trots att Kristianstad tog ledningen tidigt och sedan i andra perioden hade ett par tre heta lägen att komma ifatt nådde laget inte riktigt ända fram.

- Vi ser att när farten höjs lite extra har inte alla våra spelare förmågan att hänga med riktigt, konstaterade tränare Per Ljusteräng, men samtidigt ska killarna ha en eloge för att de jobbade oförtrutet hela matchen. Tyvärr var vi numret för små idag. Ska vi rubba lagen över strecket måste vi spela på topp och samtidigt ha utdelning när det bjuds på chanser.

De digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Kristianstad startade dock riktigt bra och att gästerna hade ledningen efter en spelad period kändes inte riktigt rättvist. Första perioden var mycket jämn spelmässigt. Ett powerplaymål från Karlskrona blev skillnaden efter en spelad tredjedel.

I inledningen av andra perioden bjöd Kristianstad på ett läge som Karlskrona inte var sena att utnyttja och 1-3 kom som ett brev på posten.

- Misstag kan man alltd råka ut för, i stridens hetta, men att bjuda på en direktpassning känns naturligtvis inte så himla käckt.

Kristianstads felpassning i egen zon var så flagrant att det bara måste bli ett baklängesmål men Kristianstads replik lät inte vänta på sig. Knappa två minuter senare kunde Johan Andersson norpa åt sig en felslagen passning i offensiv zon och helt fri med målvakten var han mycket nära ett mål. Returen hittade Johan Magnusson och han kunde med ett rappt skott hitta insidan av Karlskronas burnät.

Johan Magnusson tvingades sedan i tredje perioden bryta spelet tack vare en lite oroväckande axelskada. Och med Johan Molldéns stenhårda smäll i första perioden hade Kristianstad plötsligt riktigt svårt att få backarna att räcka till.

- Merparten av matchen spelade vi på fyra backar och det fick naturligtvis till resultat att när vi väl i tredje perioden hade ett gyllene läge att komma ifatt orkade vi helt enkelt inte, förmedlade Ljusteräng vid presskonferensen.

Kristianstad försökte utnyttja ett powerplay men lyckades dåligt, Karlskrona visade upp ett starkt försvarsspel. I boxplay gick däremot lite bättre trots att gästerna tryckte på ordentligt. Daniel Eklund kunde t ex efter starkt eget arbete kontra i spel fyra mot fem. Dessvärre föll han abrupt när han blev hårt attackerad av en hängiven Karlskronaförsvarare. Publiken ville ha straff men ska vi vara helt ärliga var situationen inte alls så grav att det kunde komma på fråga. Domare Lindgren däremot ville först ha utvisning men ändrade sig sedan sekunderna senare, till publikens förtret.

Daniels chans blev dock tändvätska för båda lagen. De följande minuterna blev en veritabel huggsexa i fart och möjligheter för båda lagen. Tempot ökades betydligt och spelet böljade frenetiskt. Här hade Kristianstad ett par riktigt heta lägen att komma ifatt men en sen utvisning på Jens Svensson blev i stället till ett PP-mål för Karlskrona. Med bara 50 sekunder kvar av andra perioden stod det plötsligt 2-4 i gästernas favör.

Målet var faktikst det snyggaste idag. klapp-klapp och fyra rappa tillsalag ställde Jönsson i KIKs kasse rejält. Otagbar skulle vi kunna rubricera denna händelse.

I tredje perioden spelade Karlskrona både stabilt och med betryggande ledning i kroppen. Kristianstad fick ett gyllene läge att komma ifatt då laget under knappa två minuter genom några täta KHK-utvisningar fick spela fem mot tre. Kristianstad bänkade sig ordentligt i offensiv zon men de många backskotten Kristianstad bjöd var lätta smällare att mota för Karlskronaförsvaret. Den där riktiga nerven var inte där och KIKs backar såg riktigt trötta ut.

Kristianstads time out i slutet av matchen gav inte heller något i målprotokollet. Med sex utespelare och tom kasse försökte Ljusterängs mannar i ett sista desperat försök att komma tillbaka men så skedde aldrig.

Med två skadade backar blev dagens match allt för svår att bemästra för Kristianstad. Detta tillsammans med att Jens Svensson efter måndagens spruta med influensavaccin var rejält hängig gjorde att Kristianstad hade svårt att hänga med i svängarna. Dock ska sägas att laget kämpade tappert trots det spelmässiga underläget.

- Vi kämpade riktigt bra hela matchen, menar Ljusteräng, vi har kampviljan men inte riktigt förmågan. Det är bara att konstatera. Vi får slicka såren efter den här matchen och jobba på att hitta en mer effektiv väg framåt. Man ser ju att vi har haft problem med samtliga lag över och runt strecket. Vi gör det ju inte heller direkt enklare för oss när vi förlorar på egen hemmaplan. Det är bara att jobba vidare. Det är ny match om några dagar och förr eller senare kommer vi att överraska, kanske redan på söndag.

Plus i kanten för dagen får Daniel Eklund för flera riktigt pigga inslag i matchen. Ett ribbskott och ett friläge är väl det vi minns bäst. Thuresson gjorde också ett riktigt piggt inhopp trots att han sent blev inslängd i en så här tuff drabbning. Likaså spelade Johan Molldén riktigt stabilt fast han tidigt i matchen ådrog sig en rejäl smäll och tvingades gå på halvfart. Likaså har Patrik Magnusson höjt sig ytterligare ett snäpp, även det riktigt positivt.

Några enkla misstag och lite trötta ben blev Kristianstad fall denna afton. Karlskrona spelade som helhet bättre över lag och det gav utdelning. Med slutresultatet i tabellen kan vi också konstatera att samtliga lag över strecket tog ytterligare ett kliv ifrån de lagen som ligger närmast under och det gapet blir inte helt enkelt att överbrygga.

Vi får sätta vår tillit till söndagens bortamatch mot Nybro. Om nu Kristianstad ska överraska, som Ljusteräng hoppas, hade det ju varit läge att fixa det då.

Lite bilder från matchen

Aftonens möte med Karlskrona blev ingen dans på rosor direkt.

Domare Lindgrens ibland mystiska domslut blev upphov till en del diskussioner.

Kristianstad fick jaga medan gästerna kunde spela med ledningen i ryggen.

I andra perioden hade Kristianstad goda möjligheter att komma ikapp men dessvärre blev det aldrig så.

Kristianstads möjlighet att i spel fem mot tre, i tredje perioden, gav ingen utdelning. Kalrskrona försvarade sig med den äran och Kristianstad såg aningen trötta ut.

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.