1966

Säsongens andra bortaseger
[2009-11-01] Söndagens bortamatch slutade med seger till Kristianstad. Men mot slutet satt det hårt inne. Kungälv reducverade till 2-3 med bara åtta minuter kvar att spela och med en dryg halvminut kvar på matchuret plockade de ut sin målvakt och satte högsta växel mot kvittering. Dessbättre stod Kristianstad upp på ett bra sätt i slutet och säsongens andra bortaseger är härmed noterad. Matchen slutar 2-3 (0-1, 0-1, 2-1).

Innan dagens match kastade Johan Magnusson in handduken på grund av sjukdom och med en ännu inte friskförklarad Johan Molldén blev det till att dubblera på backsidan. Patrik Magnusson och Peter Rooth antog båda rollen och genomförde den med den äran.

- Jag tycker att vi idag gör en riktigt bra bortamatch, summerade tränare Per Ljusteräng efter slutsignalen, det känns ritkigt skönt att vi hittat ett stabilt bortaspel också. Vi spelade koncentrerat och bra i första och borde kanske haft ytterligare något mål med oss där, sedan lyfte vi oss ytterligare i andra genom att rätta till lite småsaker i spelet. Framför allt var vi grymt bra i boxplay. Vi hade bra koll på skeendet i andra perioden.

Det var kanske lite dåligt tempo inledningsvis. Lagen kännde på varandra. Vi saknade Kristianstads, i valiga fall, fysiska framtoning. Men trots detta hade Kristianstad hyfsad koll på matchbilden. Ett par chanser vaskades fram utan direkt utdelning.

Kristianstad tog till sist ledningen med 0-1 i samband med ett powerplay. Johan Andersson satte trissan assisterad av Jens Svensson och Erik Persson. Klockan stod då på 19.52.

Kristianstad klarade i inledningen av andra perioden av två numerära underlägen. Strax efter mitten av perioden ökade Tomas Andersson på Kristianstads ledning till 0-2, assisterad av Peter Rooth. Kungälv hade precis avverkat en utvisning (för många spelare) och Tomas var påpassligt med på Rooths skottretur.

Kristianstad startade tredje perioden med en man mindre på grund av en sen utvisning i andra. Utvisningen redade laget ut på ett bra sätt men Kungälv lykades därefter brotta till sig 1-2. Kristianstads replik kom dock omgående när Jonas Lindström 25 sekunder senare stänkte in 1-3, fint assisterad av Seth Wikskal.

- Deras 1-2-mål Det där målet var väl billigt när vi slarvade lite onödigt, suckar Ljusteräng, ja utvisningen dessförinnan var också väl billig. Men det är så det kan bli ibland och idag var vi riktigt bra med i numerärt underläge. Och det faktum att vi snabbt kunde svara med att öka på ledningen gjorde att vi behöll kontrollen över spelet, även om 1-3 studsade lite vår väg på ett tursamt sätt.

Strax innan mitten av tredje perioden drog Kristianstad på sig två utvisningar i rask takt. Detta fick till följd att hemmalaget fick spela fem mot tre i drygt en och en halv minut. En chans som Kungälv tog på fullaste allvar. Dock kunde Kristianstad rida ut stormen på ett starkt sätt, bara för att sedan med fullt manskap släppa till ett baklängesmål. Kungälvs reducering kom när det återstod knappt åtta minuter av matchen. Den konstigt studsande pucken överlista en för övrigt helvass Jönsson i Kristianstadsburen.

I slutet satte Kungälv allt på ett kort och jakten på en kvittering avslutades med att de plockade ut sin målvakt till förmån för ytterligare en utespelare. Det strategiska greppet gick dock aldrig hem och Kristianstad kunde därmed räkna in sin andra bortaseger för säsongen.

- Man kan tycka att Kungälv borde satsa ännu lite hårdare efter sitt reducering men vi spelade oerhört klokt under de sju sista minuterna. Jag kan inte minnas att de hade en enda direkt farlighet att bjuda på. Visst, det blev lite skott men det var aldrig så allvarligt att det skulle äventyra vår ledning.

Dagens seger var oerhört viktig för Kristianstad med tanke på jakten efter en plats bland de fyra.

- Förutom det positiva med segern kan vi idag konstatera att vi har utvecklats bra även i vårt bortaspel, menar Ljusteräng, nu visar vi att vi definitivt är med och fajtas runt strecket. det är glädjande att vi hittat ett jämnt och bra spel även på bortaplan. Nu kan vi gå till de 10 dagarnas ledighet med gott samvete och försöka få tillbaka lite skadade spelare.

Bäst för dagen var utan tvekan Johannes Jönsson som bjöd på ett mycket stabilt spel över sextio minuter. Även backparet Rooth och Magnusson ska ha en stor eloge för att de genom hela matchen klarade av att backa upp för skadade spelare och köra vartannat byte i backlinjen.

På forwardssidan var det också ett gäng somglänste lite extra - Jens Svensson, Johan Andersson och Daniel Eklund.

Det stundande uppehållet kommer lägligt. Kristianstad behöver tid på sig att få samtliga spelare i spelform igen.

Dagens seger resulterade i att laget nu har direktkontakt i streckstriden. De kommande tre matcherna efter uppehållet kommer bli en betydande vägdelare. Att plocka poäng direkt blir inte helt lätt men ack så viktigt om det ska bli något Allettanspel för Kristianstad.