Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Seger över Karlskrona 8 sekunder in i övertidsperioden
[2008-10-08] Det blev till sist seger för Kristianstad men vi fick vänta ända in i övertidsperioden innan Kristianstad plockade en extrapoäng, efter oavgjort under ordinarie matchtid. Slutresultat 4-3 (0-0, 1-1, 2-2, 1-0).

Avgörande kom 8 sekunder in i förlängningen när Jens Svensson och Seth Wikskal båda fick eld i baken, direkt på första tekningen. Svensson hittade Wikskal i full fart och han kunde på egen retur snärta in 4-3.

Man kan med fog säga att de 1.710 gästerna i ishallen denna afton fick valuta för entréavgiften. Spänningen var olidlig ända fram till slutet. Och den oefterhärmliga parlavern i mitten av andra perioden går till historien som en av de krångligaste vi upplevt i Kristianstads Ishall - utvisningarna avlöste varandra i parti och minut. Hela 49 utvisningsminuter kom vi fram till efter en snabb genomräkning.
Flera av dessa var mycket onödiga sådana från Kristianstads sida. Det var riktigt irriterat på isen under hela andra perioden och tempot var stundtals mördande från båda lagen.

Riktigt bra tryck var det också på läktaren där två engagerade klackar aktivt häcklade varandra och stöttade sina egna favoriter matchen igenom. Bra jobbat i båda lägren!

Rent generellt kan vi konstatera att det var gästerna som genom hela matchen hade den bättre viljan. Det var inte många tekningar Kristianstad vann den här kvällen. Ingen av de båda lagen var heller särkilt spetsiga i eget powerplay och det var en hel del av den varan, framför allt i matchens andra period. Möjligtvis hade gästerna lite bättre skärpa i numerära överlägen.

Kristianstad hittade inte riktigt heller det där härliga flytet för dagen. Första perioden började förvisso rätt stabilt men gästerna tog över spelbilden i andra perioden.

- Jo, det var naturligtvis skönt att få den här extrapoängen idag, menade tränare Nisse Nilsson efter matchen, Karlskrona spelade bra och vi fick inte till det riktigt i våra avslut. Vi skapar ju en hel del men utdelningen är aningen mager.

Bäst på planen var för dagen Martin Holst som vakade effektivt i Kristianstads målbur. En insats som definitivt renderar massor av pluspoäng pluspäng som han får dela tillsammans med Seth Wikskal och Johan Molldén som också höjde sig över mängden.

- På sätt och vis kändes det lite som vi inte riktgt vågade vinna den här matchen, summerar Nilsson, nu blev det förvisso lite bättre när vi gick in i tredje perioden men vi nådde liksom inte riktigt ända fram och kände oss aningen stressade. Framför allt i andra perioden.

Första perioden bjöd på intensivt ställningkrig från båda lägren. Bägge lagen hade också ett par heta lägen men avsluten var inte av den kalibern att de gick hem fullt ut. Johan Molldéns tjurrusning i mitten av perioden var Kristianstads absolut hetaste. Karlskronas stolpskott i 17e spelminuten var gästernas hetaste läge. De utvisningar som bjöds under perioden blev heller inte avgörande för resultattavlans siffror.

Matchens andra period blev totalt söndertrasad av utvisningar. De få minuter som lagen spelade med fullt manskap kan med enkelhet räknas på en hand. Stundtals var både spelare och publik fullständigt bortkollrade i de hastiga turerna. Botbänkarna bågnade av trycket och resultatatvlan tändes och släcktes likt en drogad julgran.

Trots detta eller kanske tack vare blev perioden matchens intensivaste. Gästerna startade genom att trycka in 0-1 i spel fyra mot fyra. När utvisningscirkusen efter drygt tre minuter började närma sig sitt slut kunde Thomas Paananen i powerplay styra Peter Rooths rungande slagskott till 1-1. Några fler mål blev det inte i andra perioden trots att den avslutades med några dumma utvisningar från bägge lagen.

Tredje perioden blev aftonens målrikaste och kampen var stundtals riktigt intensiv. Efter att ha misskött ett initialt numerärt överläge fick Kristianstad brottas i boxplay. Efter avklarat boxplay fick plötsligt Hållström och P Johansson fart. Sist på trissan var starke Wikskal som skicka in 2-1 till hemmalaget.

Gästerna fick nu blodad tand och startade en grym offensiv i Kristianstads försvars zon. Holst hade jämt sjå att hålla iundan de heta lägena. Till sist kunde Karlskrona kvittera till 2-2 efter en sladdrigt slagen puck som var minst en meter utanför men olyckligt träffade en bit upp på Johan Molldén klubba och ställde Holst i kassen.

Kristianstad drog sedan på sig ett straff 5+Game och med tanke på att de bara sekunderna tidigare skickat en man till utvisningsbåset blev det ledningsmål (3-2) som Johan Molldén fyndigt fixade till rena kallduchen för gästerna som spelade fem mot fyra.

- I det här läget trodde jag faktiskt att vi stängde matchen med accuratess, erkände Nisse Nilsson efter dagens drabbning, men så blev det inte.

Karlskronas replik kom 26 sekunder senare när Sebastian Arvidsson avslutade Karlskronas vackraste anfall i matchen. Plötsligt var det match igen och bara fyra och en halv minut kvar att spela.

I slutet av tredje perioden hade Kristianstad faktiskt en trissa i motståndarmålet. Detta dömdes dock bort eftersom domaren bara sekunden innan blåste av spelet på grund av en befogad Karlskronautvisning med bara en och en halv minut kvar att spela. Möjligtvis uppfattade inte domaren att pucken trots rena gröten framför KHKs målvakt var fullt spelbar.

Med den här utvisningen fick dock Kristianstad ett gyllene läge att spela i numerärt överläge resterande del av matchen men ett felaktigt byte från laget gjorde att man plötsligt hade sju man på isen och tvingades ta på sig ett lagstraff.

- Jag får nog ta på mig den där utvisningen, sade Nisse Nilsson, jag vrålade på ett byte men killarna hörde mig inte. Jag borde nog varit tydligare där.

Den Time Out som Kristianstad tog i det här läget gav inte heller några nya infallsvinklar. Ordinarie speltid avslutades oavgjort 3-3.

De åtta efterföljande sekunderna i förlängningen var i mångt och mycket en produkt av att Karlskrona hade en man mindre på plan. De mäktade helt enkelt inte mota Kristianstads våldsamma offensiv direkt på tekning. Och att Wikskal satte 4-3 var på sätt och vis välförtjänt, sett utifrån hans tidigare goda insats i matchen.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Lite bilder från matchen

Martin Holst gjorde som vanligt en grymt bra insats i mötet med Karlskrona.

Det var stundtals hårda tag i matchen. Vars ett 5+Game drog lagen bl a på sig och framför allt i andra perioden var stämningen riktigt hetsk.

Seth Wikskal var en av Kristianstads bästa spelare för dagen. Med starka insatser framför Karlskronas målbur tillika dubbel målskytt och matchhjälte.

Glädjen gick inte att ta miste på när Wikskal i tredje perioden såg till att Kristianstad kunde ta ledningen med 2-1.

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.