1966

Förlust mot Helsingborg
[2002-02-24] Söndagens insats på bortaplan blev inte särskilt inspirerande för Kristianstads räkning. Hemmalaget Helsingborg var definitivt mer tända än Kristianstad och Hemmalaget tog också helt rättvist hem segern med 2-1 (1-0, 1-0, 0-1).

Rdan efter 41 sekunder tog de tända Helsingborgarna ledningen med 1-0 och Kristianstads håglösa insats ledde också hemmalaget till, 2-0. Allt detta inom matchens 25 första minuter.

- Ja, tyvärr måste jag säga att grabbarna i allra högsta grad var omotiverade i sin insats, suckar tränare Martin Karlsson, det går inte att spela hockey om man vägrar att gå in i närkamper för att det kanske gör ont. Dagens hockey är så pass tät att man måste kunna ta för sig. Jag hade faktiskt förväntat mig lite mer av vissa spelare idag. Men så kan det vara när resultatet är betydelselöst. Man vågar inte gå in i närkamp och kanske riskera en skada, och då kan man inte heller vinna något.

Hemmalaget var betydligt hetare än Kristianstad och det gav utslag i matchens två första perioder. Utvisningarna var också frekventa och Helsingborg fick flera gånger spela i numerärt överläge, fem mot tre och fyra mot tre. Helsingborg kunde med detta övertag styra och ställa lite som de själva ville och Kristianstad hade svårt att få till några riktigt heta chanser. Istället blev det Tony Jonsson i KIK-kassen som fick agera räddare i nöden.

Det där bättrade sig dock i tredje perioden. Kristianstad jobbade sig mer och mer in i ett litet spelövertagövertag och Jonas Svenssons reducering i periodens 12 minut kom som en liten befrielse. Håkan Hedin hittade Jonas i mittzon och helt frispelad gjorde han inga misstag utan lurade Helsingborgskeepern ordentligt.

Närmare än 2-1 kom aldrig Kristianstad. Trots att man rättade upp sitt spel ordentligt i tredje perioden. Längtan efter kvalet blev allt för stor för KIK och spelarna verkade inte särskilt roade av att behöva ta i på sedvanligt manér.

- Nu var det alls inte så att vi kasade runt på en skridsko i den här matchen, menar Martin Karlsson, men kämpaglöden var långtifrån på topp. Förvisso betyder inte dagens resultat något större för utgången av säsongen, men jag tycker nog ändå att man kan försöka göra sitt bästa och ta i lite ordentligt.

Hemsidan hoppas nu att laget inte invaggats i någon slags bestående lojhet med två mediokra instaser bakom sig. När kvalet startar på fredag är det full fart som gäller. Varje poäng kommer att vara guld värd.

Kvalet kommer att lottas under kvällen eller tidigt i morgon förmiddag. Förhoppningsvis kan Hemsidan presentera ett spelschema redan måndag kväll.