A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Väntad seger mot Göteborg, Holm höll nollan och Paananen fixade tre mål
[2007-12-05] Onsdagens hemmaseger mot gästande Göteborg gestaltade sig lite som vi hade förväntat oss. I inledningen hade Kristianstad svårt med motivationen men tog sedan tag i spelet och även om ingen snurrade på topp direkt blev det en säker seger med 8-0 (2-0, 3-0, 3-0).

Det blev på många sätt en fantastisk kväll. 3 poäng, 8 plusmål och ett hattrick från Paananen, en hållen nolla och så förlorade Olofström mot Kungälv. Vad mer kan vi begära?

- Ja, det var väl väntat att vi skulle vinna idag men det innebär också att killarna hade enormt svårt med motivationen, menar Kristianstads tränarduo Betsikokos och Johansson, ibland stod vi och darrade av frustration inför vissa insatser men det är väl mänskligt att inte gå för fullt mot en så pass mycket sämre motståndare. Men det blev tre poäng och vi ska inte klaga. Ser vi tillbaka på de senaste tre matcherna har vi släppt in tre mål och gjort elva framåt och det är väl rätt hyfsat.

Dryga 20 minuter i numerärt överläge blev det för Kristianstad men bara ett powerplay-mål. Bara det vittnar om att laget inte var riktigt heta i offensiv zon.

- Jättekul att få göra tre mål, skanderade Thomas Paananen efter matchen, bara synd att jag missade straffen jag fick lägga.

Överraskningen för dagen var Johan Molldéns intåg i truppen.

- Ja, det blev helt klart med pappren igår, berättade Johan efter matchen, först var jag i Tingsryd med J20 och när jag kom hem fick jag frågan om jag kunde vara med i dag och det känns bara kul. Lite skakigt var det i inledningen i första men en bit in i matchen fungerade det riktigt bra.

- Johan Gör en fullt godkänd match, menar Jocke Johansson, och det blev ju poäng också. Nu tränar han med oss.

Matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Det var till en början faktiskt Göteborg som öppnade starkast. I första spelminuten var de heta som kaminer och skapade flera riktigt vassa lägen men Holm i kassen var med på ett bra sätt.Först vräkte Andreas Larsson in 1-0 till Kristianstad sedan vräkte Göteborgs försvarare ner Andreas. Målet kom 9.21 in i första perioden.

Så sakteliga kunde Kristianstad jobba sig in i matchen om än tempot var lite halvsegt. Strax innan mitten på första tog laget också ledningen genom Andreas Larsson och knappa minuten senare kunde Thomas Paananen lätta in 2-0 i öppen kasse efter underbart samarbete med Filip Nilsson och Andreas Larsson.

- Ja, det där kunde jag bara inte missa, skrattade Paananen efter matchen, passningen var som gjuten och jag hade helt öppet mål. Även om det alltid är roligt att göra mål var det nog mitt snyggaste idag.

Hela situationen gick som i slow motion och Göteborgsförsvaret var helt bortkollrat vid den baljan.

Ett par utvisningar följde sedan utan resultat vare sig framåt eller bakåt. Just powerplayspelet var stundtals allt för lojt från Kristianstads sida. Passa, passa och flytta puck utan några ansatser mot mål.

- När man möter så här pass dåligt motstånd är det lätt att tänka att man säkert får en chans till om man bara väntar lite, menar Jocke Johansson, hade vi haft ett bättre lag att tampas med hade bettet varit ett helt annat i offensiv zon är jag helt övertygad om.

I andra perioden höjde Kristianstad tempot ett par snäpp och Göteborg hängde på. Med en tidigt 2+2-minuters utvisning på Kristianstads Martin Nilsson vädrade Göteborgarna chans att reducera. Men tji fick de när Kristianstad istället kunde spä på sin ledning till 3-0 i spel fyra mot fem. Detta kom när Johan Molldén bakom egen kasse med full kraft rensade undan pucken utmed sarjens rundel. Jokila stack på den "passningen" och helt allén med Göteborgs målvakt drog han på ett ordentligt slagskott som satt riktigt vackert i nätet.

Med två ytterligare mål i andra perioden var det sedan i princip klart vartåt det skulle barka och när resultatservicen samtidigt redovisade underläge för Olofström mot Kungälv steg glädjen lite extra i Kristianstad Ishall.

Speciellt minns vi Kristianstad femte mål som inte gick av för hackor. I trettonde spelminuten i andra perioden drabbades nämligen Thomas Paananen av en rejält hård smäll i offensiv zon han blev liggande kvar och när han linkade ut med armen hängande utmed sidan misstänkte vi starkt att han inte skulle komma igen mer i den här matchen. Men Paananen gav inte upp. Med knappa minuten kvar av andra var han ute på isen igen och där drämde han in 5-0 till Kristianstad.

- Ha, ha, jag satt och pustade ut i båset och ett tag smärtade min axel ordentligt, berättar han, men jag kunde ju bara inte låta bli att testa igen och det fungerade ju rätt hyfsat. Jag har ju knappt varit hel sedan jag startade i hockeyskolan med den spelstilen jag har så det är bara att köra på. Nu känns det extra bra att jag kan komma igång lite ordentligt till söndagens match mot Mörrum. Den blir ju riktigt viktig nu. Där gäller det för oss att stiga fram och att ha modet och våga bli matchhjältar.Kristianstad hade flera rätt vassa chanser i matchen. Särskilt i sina numerära överlägen. Den här puckn hade så när hittat in i maskorna men Göteborgs målvakt hann denna gång med.

Hållström snabba mål i inledninge av tredje innebar 6-0 för Kristianstad. Hållström brottades förövrigt frenetiskt hela matchen och den fight han i slutet av matchen genomförde med en liggande Göteborgare blev upptakten till en rejäl cirkus.

Det hela började med en avblåsning och en dubbelutvisning men slutade i ett kaos som vi aldrig blev riktigt kloka på. Göteborg klagade på domslutet och fick därför ett misconductstraff på halsen. När deras lagkapten sedan ytterligare gnällde fick även han lämna isen för gott.

I det följande bytet spelade Kristianstad fyra mot fem. Då åkte plötsligt Johan Andersson till Kristianstads utvisningsbås och rätt skm det var kom Hållström tillbaka från eget omklädningsrum. Snurrigt var det men tränarduon hade besked.

- Hållström var tvungen att gå ut i omklädningsrummet och för att det skulle bli rätt fick vi sätta en man i båset tills han kom tillbaka.

Nåväl, allt det här utspelade sig inte förrän i sjuttonde minuten och innan det hann Kristianstad med att även göra 7-0 och dessutom lägga en straff som Thomas Pannanen missade.

- Ja, det var för dåligt av mig, summerade Thomas, den där skulle jag ju bara satt. Det hade varit kul, för som senior har jag aldrig fått göra fyra mål i en och samma match.

Med bara 2 sekunder kvar att spela kunde Kristianstad även trycka in 8-0. Hur det gick till är inte lätt att beskriva eftersom merparten av publiken nu reste sig upp och var på väg ut ur ishallen. Andreas Larsson var i alla fall sist på den trissan och någon assistpoäng delades aldrig ut.

Nu stundar den oerhört viktiga matche på bortaplan mot ett Mörrum som visat sig vara ordentligt på gång. Med samma poäng i tabellen blir en seger direkt avgörande för vilket lag som ska ta sig över strecket. Dessutom kan vi räkna med att Olofström definitivt vill lägga sig i den uppgörelsen. Med bara ett poängs övertag har de Helsingborg hemma att mota. Ja, söndagens kommande omgång är alla redan glödhet. Det lär bli en hårfin uppgörelse och är förmodligen inte avgjort förrän i sista omgången.

Riktigt bra för dagen spelade Hållström, Martin Nilsson, Anton Hellsing, Filp Nilsson, Andreas Larsson (2 mål) och så klart målarmäster själv, Pannanen. Holm i kassen höll rättvist nollan och att truppen var kraftigt decimerad för dagen syntes knappt. Men det kan naturligtvis ha en del med moståndet att göra.

Tomas Bengtsson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
Tomas Textare

Elpoolen

Starka Betongindustrier

Kristianstad Automobil

Va Mat & Kart

Skyltforum

Sanering & Bygg

Toyota Center

Nordströms beglast

Christianstad Bilvårdscenter

Bykrogen

Lelles Atervinning

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender