1966

Oavgjort i säsongens hitills jämnaste match
[2007-10-31] Kristianstad lyckades inte plocka full pott mot starkt krigande gästerna Mörrum. Detta i säsongens absolut jämnaste hemmamatch så här långt. Matchen slutar 3-3 (1-0, 1-1, 1-2, 0-0) och förlängningen blev mållös.

Det blev en både rafflande och spännande tillställning i Kristianstads Ishall. Spelet böljade friskt och bägge lagen kämpade lika förtjänstfullt.

- Det här var en riktigt rolig match att spela, log Thomas Paananen efter slutsignalen, Mörrum har verkligen spottat upp sig.

Lagledningen hade för dagen mörkat att Eric Back skulle göra comeback. Och han gjorde dessutom ett riktigt vasst intryck när han steg ut på isen i tredje perioden.

- Det var verkligen skoj att vara med idag, skrattade Back vid presskonferensen, visst första bytet var lite svajigt men sedan tycker jag att det gick riktigt bra. Man orkar åtminstone en period i alla fall.

- Det är härligt att Eric vill ställa upp för oss nu när vi har så många skador i truppen, sa tränare Risto Kurkinen, och jag tycker han visar samma goda klass som förr i tiden.

Rent allmänt var Kristianstads tränarduo ganska nöjda med oavgjort.

- Man är aldrig helt nöjd om det inte blir en seger, menade Alexander Betsikokos, men som matchen gestaltade sig tycker jag nog att en poäng är helt OK. Det var verkligen en kämpamatch från början till slut.

Matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Det var stundtals rejält tätt spel framför de båda målburarna. Här har Hellsing placerat sig strategiskt.

- Faktum är att vi nog borde ha avgjort den här matchen i andra perioden, konstaterar Kurkinen efter slutsignalen, när vi plötsligt fick några utvisningar med oss och kunde skapa rejäla chanser hade vi avgörandet i egen hand men tyvärr blev det inte så.

Riktigt tungt blev det också för Kristianstad när laget halvvägs in i tredje perioden pressade mycket hårt i offensiv zon och radade upp den ena möjligheten efter den andra. Bara för att tappa bakåt på en Mörrumskontring där gästerna lite för lättvindigt kunde ta ledningen med 2-3.

- Ja, det var verkligen snöpligt, säger Thomas Pannanen, vi hade kanontryck och så kontrar de två mot två. Jens hängde med bra men fick ett felskär och föll handlöst. Plötsligt var de två mot en och där gjorde de inga misstag.

Kampen blev nu stenhård. Kristianstad jagade kvittering och Mörrum vill slå spiken i kistan. Minuten senare kunde dock Paananen rätta till siffrorna när Kristianstad i numerärt överläge kvitterade till 3-3.

I slutet var vi hårt pressade, konsterar Kurkinen, Mörrum ska ha all heder av sin insats idag. Det blev ju en riktigt bra hockeymatch.

Ja, snacka om valuta för pengarna. Det bjöds på ett snabbt och frejdigt spel från två taggade gäng. De båda lagen turades om att trycka ner varandra i egen zon. Gästande Mörrum var definitivt inte utan chanser att plocka hem segern på samma gång som Kristianstad brännde ett flertal heta lägen under matchens gång.

Hållströms friläge i första perioden glömmer vi nog aldrig. Helt frispelad kom han ensam mot Heinz i Mörrums kasse. En kroppsfint och så förväntade vi oss ett skott men det kom aldrig. Istället blev det tumult bakom gästernas målbur och när Hållström till sist fick fram trissan mot slottet igen var Mathias Sjöberg raskt framme och rakade in 1-0.

Spelet i första perioden var både snabbt och svängigt. Ser vi till alla möjligheterna var nog Kristianstad lite närmare än Mörrum. 1-0 vid första pausvila kändes helt OK. Tyvärr kunde gästerna tidigt i andra perioden reducera till 1-1 genom aningen hetare vilja och ett ribbskott som smet in bakom Peter Johansson, Kristianstads burväktare för aftonen.

Mörrum var definitivt med på noterna denna afton och bjöd på flera riktigt heta chanser. Att det blev oavgjort resultat var inte helt missvisande efter den spännande drabbningen.

Mörrum såg nu riktigt heta ut och bjöd på riktigt offensivt spel och visade också upp bland annat ett rykande stolpskott som så när hade letat sig in i maskorna. I sjunde minuten drabbades de dock av en väldigt hårt dömd utvisning som Kristianstad förvaltade på bästa sätt. Även denna gång var Hållström assistent när Hellsing tryckte in 2-1.

Trots ytterligare ett numerärt överläge bara sekunderna efter ledningsmålet lyckades inte Kristianstad få den utdelning som verkligen hängde i luften. Powerplayspelet bjöd på flera möjliga situationer men som sagt av dessa blev intet.

De båda lagen turades sedan om i powerplay men bägge lägren bjöd på riktigt stabilt boxplay och några fler mål blev det inte i mellanperioden.

I inledningen på tredje bjöd Mörrum på en rejäl kallduch. 0.48 fläskade de in en kvittering till 2-2. Kristianstad hade precis avtjänat ett straff från slutet av andra perioden och det här målet tände gästerna direkt och Kristianstad fick brottas med näbbar och klor för att freda den egna kassen.

Kristianstad återhämtade sig dock ordentligt och kunde halvvägsin i perioden vända på kuttingen. Nu var det plötsligt Mörrum som gick på knäna och hade enorma problem i egen zon.

Erik Backs comeback blev ett kärt återseende och han spelade också med ett stort leende på läpparna. Faktum är att hans insats inte på något vis visade att han vilat från A-lagshockeyn. Härligt!

Nu gav sig också Back med i striden och bjöd på en riktigt kvalificerad målchans. En mörrumsutvisning öppnade ytterligare för hemmalaget men pressen fick ett helt oväntat slut. Mörrum kontrade istället in 2-3.

- Det var ju lite snöpligt att vi fick det där målet i baken, menar Risto Kurkinen, vi hade ju faktiskt pressat riktigt hårt i flera minuter.

De sista fyra minuterna i matchen blev en orgie i kampspel. Till sist var det Kristianstad som drog det längsta strået när Mörrum drabbabdes av en utvisning. I powerplay kunde Thomas Paananen efter snygg förabete av Håkansson och Larsson fixa kvittering till 3-3. KIK tog då en strategisk timeout.

Mörrum var dock inte villiga att ge sig och slog till med en rejäl offensiv för att återta herraväldet. Men Kristianstad stod distansen ut och förlängningen var ett faktum.

Trots att de båda lagen drabbades av varsin utvisning under den fem minuter långa förlängningen blev det inga fler mål. Och att det blev oavgjort är inte orättfärdigt på något sätt. Mötet med Mörrum blev det absolut jämnaste vi sett på länge i Kristianstads ishall. Med mycket fart och järnvilja jobbade bägge lagen till sitt yttersta. Spelet var inte heller fult utan gav istället upphov till 65 vanvettigt spännande minuter.

Att Mörrum är på gång är det ingen tvekan om. Och att Kristianstad är ett riktigt vasst hockeylag är inte svårt att konstatera.

- Det här blev en mycket bra värdemätare för oss, summerade Betsikokos, vi spelar under hård press och kan ändå ta ut svängarna utan att göra bort oss. Flera av våra spelare visade idag verklig ryggrad trots att vi möter en riktigt bra motståndare.

Riktigt bra för dagen var Daniel Hållström tillsammans med Jonas Håkansson och Tomas Paananen. Första linen visade också pigga ben genom hela matchen. Och trots att Kristianstad är hårt drabbade av skador visar laget upp en lagmoral som heter duga. Dagens insats var värd varenda krona av entréavgiften.

Extra underhållande var det också att hallen för dagen berikades med två ordentligt egagerade klackar. Att lyssna på entusiaster som munhuggs i kör är ofta ett kärt nöje i en hockeyrink. Så var det även idag! Tack för det!