Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Seger över Troja efter strålande insats i Kristianstads Ishall
[2007-10-12] - Det här är vår absolut bästa match så här långt, myste Daniel Granqvist efter matchen, och faktum är att vi byggde upp det här redan i onsdags mot Tingsryd.

Daniel var högst delaktig i Kristianstads två första mål i matchen. Först en lysande uppåkning som kröntes av en perfekt assist och i slutet av första perioden ett eget mål.

- Det är förbannat skönt att det lossnat nu, fortsatte Granqvist, och hela laget var med på noterna. Och vilket stöd vi har i klacken! Det var verkligen stämning i hallen idag.

Kristianstad plockade helt rättvist full pott mot gästande Troja. Med 100%-igt arbete i 60 minuter var slutsiffrorana väl förtjänta. Matchen slutar 6-2 (2-1, 1-1, 3-0).

Du hittar matchprotokollet HÄR på stats.swehockey.se

Lokala stjärnskottet Anniela Andersson bjöd på skönsång både vid nationalsång och i första pausen.

- Visst var det här vår bästa match för säsongen, konsterar tränare Risto Kurkinen, och vilken stämning vi hade i hallen! Att vinna mot ett så här pass bra lag som vi gjorde idag är helt fatastiskt. Vi ska vara mycket nöjda med vår insats.

- Vi spelade riktigt bra idag, flikar assisterande tränare Betsikokos in, det finns naturligtvis alltid ytterligare bitar som kan falla på plats men så här bra är vi just nu.

- Det som på sätt och vis gjorde oss extra bra idag var bland annat att fjärdefemman spelade så bra som de gjorde, berättar Kurkinen, Adrian Ekström gjorde t ex vårt första mål och det gav oss just den start som vi behövde och kunde bygga vidare på medan matchen rullade. Huvudsaken är dock att vi idag bjöd både på viljan och rätta inställningen och stämningen var naturligtvis också en viktig bit för vår framgång i kväll. Hela gänget var med och bidrog till 100%-ig inställning och då är vi så här bra. Sedan händer det alltid saker i spelet men jag tycker att vi spelade stabilt hela matchen.

- Det som slår mig först är just den där stabiliteten vi visade idag, menar Betsikokos, vi har varit hårt ansatta både av press och supporters för att vi påstås sakna just stabiliteten men idag var svaret JA med utropstecken, vi visade att det finns en orehörd kvalitet i den här truppen. Det var också viktigt för killarna att känna att Troja är inte sådär dj-a farliga egentligen. Det är inte så farligt att möta dem, vi är också ett riktigt bra lag. Och det där är en viktig kunskap att ha med i bagaget för framtiden.

Här har Näätänen just petat in 3-1 till Kristianstad.

Kristianstad gick för dagen runt på allt sitt manskap (förutom Bergner och Håkansson som för dagen var sjukskrivna) och valde inte att gå ner på tre femmor förrän i tredje perioden. Detta gav en god ork när det väl drog ihop sig mot slutet. Samtliga fremmor bidrog också framåt till det totala resultatet och det visar på en fantastisk styrka i laget.

Hur länge njuter ni nu över den här segern? undrade den församlade pressen efter matchen

- I ungefär 22 minuter till, skrattar Kurkinen, sedan är det dags att tänka på nästa match. Vi ligger faktiskt redan i startgroparna för söndagens möte med Olofström. Men visst vi ska njuta av vår egen insats idag. I morgon har vi träningsfritt och killarna får en välbehövlig och välförtjänt vila, och då får vi sätta nytt fokus.

Kristianstad startade annars matchen aningen avvaktande. Gästerna bjöd tidigt på ett par heta chanser. Med rappa kontringar fick de till sist ett ordentligt öppet läge där Peter Johansson i kassen var chanslös.

Den efterföljande Troja-utvisning borde ha öppnat för Kristianstad men spelet ville inte riktigt fungar och Troja bevakade sitt revir på ett effektivt sätt.

Efter hand som perioden rullade på jobbade sig Kristianstad mer och mer in i spelet. Det blev Daniel Granqvist som tillsammans med Adrian Ekström satte upp målet för dagen. Men en grymt vass genomåkning öppnade Granqvist för Adrian som kunde rappa in 1-1. Bara minuten innan var gästerna mycket nära att öka på sin ledning till 0-2.

Det blev en hel del jaga för gästande Troja i fredagens drabbning, ett faktum som inte ens KIK-produkten Erik Persson kunde råda bot på.

Fjärdelinen var utan prut den som i inledningen av matchen visade var skåpet skulle stå. I numerärt överläge kunde Granqvist sedan också dunka in 1-2 och med ens hade Kristianstad kommandot. Strax innan periodvilan bjöd KIK på ytterligare ett guldkantat läge som dessvärre blev till sand.

I inledningen på andra perioden öppnade Kristianstad friskt. Ström bjöd på en riktigt vass chans medan spelet böljade intensivt. Strax innan mitten av perioden forcheckade Näätänen effektivyt och kunde i Trojas anfall snappa upp trissan och på rappa ben forcera fram 3-1 till Kristianstad. Ljublet var öronbedövande i hallen och Kristianstad visade upp ett mycket effektivt spel.

En Kristianstadsutvisning i mitten öppnade för Troja men dessbättre spelade nu Kristianstad på topp och höll undan på ett mycket bra sätt - inte förrän i slutet av utvisningen lyckade gästerna skapa något som kan betecknas som powerplay.

14.59 i andra perioden kom den händelse som till en början såg ut att bli Trojas väg tillbaka in i matchen. Domare Lingren tog en synnerligen hård utvisning på Daniel Granqvist i egen zon. Det fanns nog ingen på läktaren som såg något ojuste i den där situationen. Att Trojaspelaren i kamp om utrymmet välte hade föga med Granqvists agerande att göra.

I ett tungt powerplay kunde Troja reducera genom en benskyddsstyrning och Peter Johansson i kassen var helt skymd av ett par motdståndare. Kanske borde Kristianstad ha rensat lite mer distinkt i det där läget.

Den Trojautvisning som sedan följde utnyttjade Kristianstad inte alls. Det var mycket puckförflyttning i offensiv zon men inte många aktiva isatser för att få trissan i motståndarnätet. Perioden slutade därför 1-1 och Kristianstads starka defensiva spel i andra halvan var en avgörande orsak till att de kunde behålla greppet om matchen och med facit i handen var det förmodligen just här det avgjordes.

I tredje perioden spelade nämligen Kristianstad äckligt diciplinerat. Tidigt ökade laget på sin ledning till 4-2 där Näätänen var sist på trissan. Drygt två minuter senare kunde Martin Nilsson i numerärt överläge öka på ytterligare med ett synnerligen välplacerat skott som raskt förpassades i nätmaskorna så precist i krysset som det bara går att lägga ett skott.

Av förklarliga själ blev det nu lite irriterat hos gästerna och det resulterade i ett par onödiga utvisningar. I en av dessa kunde Andreas Larsson på volley styra in 6-2, något som ytterligare gjöt olja på Trojas upprivna vågor.

Så här enkelt kunde Andreas Larsson lätta in 6-2 till Kristianstad.

Ett par Kristianstadssutvisningar i slutet av matchen gav gästerna ett litet övertag men i det här läget bjöd Kristianstad på ett mycket stabilt spel och bjöd egentligen aldrig in Troja till några större farligheter.

Kristianstad seger var utan tvekan rättvis. Sett över hela matchen var hemmalget ett strå vassare i allt. Troja är inget dåligt lag men idag var Kristianstad bättre.

Fredagens drabbning i Kristianstads Ishall var ren propaganda från början till slut. Kristianstad bjöd på sin bästa insats så här långt på säsongen. Det glödde verkligen i KIK-ögonen denna afton. Mer sådant här och en plats i övre halvan av tabellen är gjuten.

1.255 betalande bidrog ockspå till en helt vidunderlig stämning i arenan. Efter matchen intygade hela truppen betydelsen av det stöd laget fick från den engagerade skaran besökare.

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.