A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

2 poäng trots sämsta hemmainsatsen på hela säsongen
[2007-01-31] Kristianstads fick en riktigt tuff inledning i onsdagens hemmamatch mot gästande Helsingborg. Efter 1.41 ledde gästerna med 0-2.

- Detta var utan tvekan vår sämsta hemmamatch på hela säsongen, muttrade tränare Laakkonen efter slutsignalen, nu blev det två poäng men de ska vi nog vara förbannat tacksamma för.

Nej, Kristianstads rosade inte banan denna dag. Med 0-2 i baken kom det egna spelet helt av sig. Sett över tre perioder var Helsingborg det bättre laget för dagen och en förluyst för Kristianstad hade inte varit orättfärdig.

- Idag hade vi helt enkelt tur, menade tränarduon helt uppriktigt.


Det var inte långa stunder Kristianstad kunde etablera sig ordentligt i Helsingborgs zon. Andrafemman var ett lysande undantag.

Bortsett från några goda stunder i Kristianstadslägret var det faktiskt gästerna som höll i taktpinnen. Upphämtningen till 2-2 i andra perioden var god. Likaså lyckades laget i inledningen av tredje gå till 4-2, en stark bedrift med tanke på att Helsingborg såg långt piggare ut för dagen. Men i övrigt var det inte många plus i kanten.

Inte heller Kristianstadspubliken fick denna dag godkänt. Den synnerligen korkade supporter som från klacken kastade in en ölburk mot Helsingborgs utvisningsbås svärtade ner den i övrigt välmenande insatsen. Hans idiotiska tilltag föranledde domare Samuelsson att ge den utvisade Fredrik Stolt 10 minuter extra för missconduct. Vi hoppas verkligen att klacken tar tag i den här typen av beteende, det är inte värdigt någon klack att bjuda på dylikt trams.

Vi kan med fog påstå att det här inte var Kristianstads dag. Samtidigt kan vi konstatera att laget plockade poäng trots att det egna spelet falerade i parti och minut. Och ja, idag var backarnas insats i bjärt kontrast mot det laget tidigare har bjudit på. Klart undermåligt. Det vara många ängsliga KIK-lirare som entrade Kristianstads ishall denna afton. det var i princip bara en femma som för dagen gjorde ett vettigt jobb. Andra formationen med Hellsing, Hållström, Alricsson, Rooth och Nilsson spelade stabilt och jämfört med sina kollegor riktigt vasst. Och Peter Johansson i kassen agerade stundtals räddande ängel.

- Det vi bjuder på idag är ju långt ifrån det vi förväntade oss från killarna, konstaterar Laakkonen, mentala faktorer och en påtaglig rädsla i laget var faktorer som påverkade oss idag. Helsingborg hade en allt för lätt uppgift att överlista oss. Det är bara att konstatera. vi klarade helt enkelt inte av att leverera det vi hade föresatt oss.


Peter Johansson fick allt som oftast klara sig på egen hand i samband med Helsingborgs vassa anfall.

Nej, helsingborg tog Kristianstad ordentligt på sängen. Två snabba inledande mål och ett rappt och väl fungerande anfallsspel fick Kristianstad att helt tappa konceptet. Efter 0-2 tog Kristianstad time out men en egen utvisning höll på att kosta ytterligare ett baklängesmål.

Det blev Martin Nilsson som 10.41 lyckades vända trenden i första perioden. Detta när han medelst en hård isare öste in förlösande 1-2 strax efter mitten. Vackert assisterad av hårt arbetande Hellsing.

Samma femma kunde sedan med bara 2 sekunder kvar av perioden också kvittera till 2-2. Den här gången var det Alricsson som var sit på trissan. Efter ett snabbt, läckert och överraskande klapp-klapp-spel framför Helsingborgs målbur. Helsingborg hade bara knappa minuten tidigare drabbats av en riktigt billig utvisning. Det var många sådana i matchen och de drabbade båda lagen.

Kristianstad inledde andra perioden med ett gyllene läge men Fredrik Alm i Helsingborgskassen var med på noterna. Därefter presterade Kristianstad ett riktigt illa spelat numerärt överläge. Det här gav naturligtvis gästerna luft under vingarna och fram till mitten av andra var det bara Helsingborg som presterade något vettigt framåt. Minst tre giftiga chanser bjöd de på och Kristianstads backar var inte med på noterna. Inte heller framåt skapade KIK något av värde.


Helsingborg spelade både rappt och helt respektlöst. Laget såg långt piggare ut än Kristianstad.

Vi säger bara: Peter Johansson! Vilken himla röta att den grabben var skärpt den här dagen. För någon hjälp från sina backar hade han definitivt inte.

Helsingborg drog dock på sig en utvisning och det var då som någon i klacken valde att visa sin sämsta sida. Att kasta föremål mot motståndarna är något av det tramsigaste man kan syssla med som publik i en ishall. Dylikt fjanteri leder bara till tråkigheter. Skäms!

Med utvisningen fick Kristianstad lite utrymme men det egna spelet var långt ifrån på topp. Segt och räddhågset försökte laget hitta vägen ut ur egen zon. Gästerna trummade på utan press och var stundtals riktigt vassa i numerärt underläge.

Kristianstad kunde dock efter den där utvisningen få till lite press i offensiv zon och Martin Perssons rappa skott från blå letade sig in i högen framför Alm. Där ändrade den riktning via Chamizos klubba och 3-2 var ett faktum. Ett riktigt turmål måste vi konstatera. Där kan inte ha funnits många millimeter att ge på.

Mot slutet av perioden var det bara Helsingborg för hela slanten. En farlighet motade Martin Persson i slutperioden på ett sådant sätt att han fick sätta sig på botbänken. På sätt och vis var denna holding det enda som förhindrade Helsingborg att kvittera.


Det var farligt nära en hemmaförlust men Kristianstad hade för dagen fru fortuna på sin sida. En trisslott hade förmodligen suttit som ett spett.

I tredje perioden inledde Helsingborg lite avvaktande. Kristianstad satsade på ett par startegiska byten i femmorna och kunde utnyttja situationen på ett bra sätt. I numerärt överläge kunde Hållström rappa in 4-2 och plötsligt såg det stabilt ut men det som sedan kom saknar vettiga förklaringar.

Kristianstad släppte nu helt sitt eget spel. Slarviga passningar och tveksamma kämpatag öppnade för långt mer heta
Helsingborg. Utvisningarna duggade tätt i båda lagen och det ganade faktiskt bara Helsingborg som härmed fick goda ytor för sina gedigna anfallskombinationer. I numerärt överläge reducerade gästerna till 4-3 och dryga minuten senare kvitterade de också - HELT RÄTTVIST - till 4-4.

Kristianstad var långa stunder helt utspelade och sällan eller aldrig har vi sett så lama egna krafttag som denna afton. Om Helsingborg i det här läget lyckats peta in 4-5 hade vi inte varit ett dugg förvånade.

En gästutvisning i slutet av perioden öppnade för en massiv offensiv från Kristianstads sida men nu var det på tok för sent. Förlängning gick inte att undvika.

Då gästerna nu fick inleda fjärde perioden med en man i utvisningsbåset fick Kristianstad ett gylllen tillfälle att i spel fyra mot tre etablera sig i offensiv zon. innan första minuten var till ända lyckades Alricsson tråckla in segerpucken.

- Vi har spelat så förbannat bra på egen hemmaplan hela säsongen, suckar Laakkonen, så det var egentligen bara en tidsfråga att bottennappet skulle komma. I och för sig hoppades jag att det inte skulle komma alls men det gjorde edt.

- Idag gör merparten av laget en riktigt dålig match, det är inget att hymla om. Alla är medvetna om detta och vi måste rannsaka insatsen. Samtidigt måste jag säga att Helsingborg gör en riktigt god insats, de har otroliga kvaliteter i sitt lag det visade de tydligt idag. De kan spela helt utan press och gör det verkligen bra.

Ibland ska man ha lite tur också och det hade Kristianstad definitivt. Lyckas laget inte prestera mer än så här under seriens kvarvarande upplopp ser det riktigt allvarligt ut. Dagens många individuella misstag måste saneras om målet ska nås.

- Vi kan bara fokusera på nästa träning och kommande derby, menar Laakkonen, Vi ligger fortfarnde några poäng före övriga lag men vi kan inte fölita oss på andras meriter. Vi måste bestämma oss för att avgöra på egen hand.

Det digitala matchprotokollet hittar du på
stats.swehockey.se Kristianstad - Helsingborg

Tomas Bengtsson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
Din Mäklare

PMR Mobiltelefoniaktiebolaget

Länsförsäkringar

Toyota Center

Shell Rondellen

Budettan

LM & Pema Transport

Fasab

Defendo

Tomas Textare

Tomas Textare

Starka Betongindustrier

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender