1966

J20 slog Mölndal borta med 4-3!
[2007-01-14] Vi gör en mycket stark insats mot en svarspelad Mölndal uppe i Göteborg. Vi fick stryk hemma av just Mölndal för 2 omgånger sen och det var utvisningar som då blev vårt fall. Denna gången var det utvisningar som tände vårt lag när Andreas Bergström satte kvittering 2-2 i boxplay. Ett psykologiskt mål som följdes minuten senare av 3-2 till oss på en Bröthlin handledare i krysset.

Första perioden började darrigt från vår sida och Mölndal missade ett öppet mål efter endast ett par minuter. Vårt försvar backade in i knäet på Lunkan och han fick göra flera kvalificerade räddningar. Det kom som en kall dusch för Mölndal när Markus Nilsson, banans bästa spelaren, stänkte in ett slagskott från blå efter en passning från Niklas Bröthlin. Tyvärr kunde Mölndal sparka in 1-1 en minut senare. Inte någon av domarna vågade blåsa av det målet.

Andra perioden började olyckligt för oss och efter en minut kunde Mölndal ta ledning med 2-1. Då kom domaren in i bilden igen och gav oss 5! raka utvisngar på en tio minuters period. Två gånger fick vi spela 3 mot 5 i över en minut. Men vi var fantastiska i underläget idag och på den sista utvisningen kunde vi kvittera till 2-2. Det var på en tekning som Ted Svensson fick iväg ett slagskott och Algot sköt returen och Andy sköt in Algots retur. Därefter gjorde Niklas 3-2 efter en passning ifrån Erik Claesson.

I början av tredje kontrollerade vi spelet riktigt bra och höll pucken djupt i Mölndalszon. Mölndal blottade sig och vindsnabba Algot kunde lägga in sitt fjärde backhandsmål på de senaste två matcher.
När vi fick ett 4 mot 3 läge med sex minuter kvar var det inte många i hallen som trodde på Mölndal. Men ett misstag vid offensive blå linjen bäddade för ett friläge som Mölndal spelaren förvaltade rätt.
För att göra matchen ännu mer spännade plockade domaren ut oss inte mindre än tre gånger under de sista tre minuter. Mölndal körde med 6 mot 3 men gavs aldrig en chans av vårt frenetiska försvar. Lunkan hade också bestämt sig för att matchen var hans.

Matchen gick i ett mycket högt tempo och det betydligt äldre Mölndal laget blev frustrerat när de kom i underläge. Detta orsakade en hel del onödigt bråk i slutet.
Mina killar spelade mycket disciplinerat och segern var rättviss. Vi klarade av ett högre passningstempo än Mölndal och vi var effektiva framför deras mål.

En extra plus till unga Markus Ekenström, Markus Nilsson och Sebastian Turesson.