1966

Skön seger mot Helsingborg
[2006-12-13] Idag var vårt mål att gå till julvila med en härlig andraplats i årets serie. Fallet blev ju så men vi fick verkligen kämpa hårt för tre poäng idag mot Helsingborg.

I första perioden satte vi högsta fart och det såg verkligen ut som att vi skulle gå mot en ganska enkel seger. Helsingborg var mycket tama i matchens inledning. Men så drog vi på oss ett par utvisningar och matchen började svänga över till Helsingborgs fördel. Vi skall vara glada med 1-1 efter första perioden. Helsingborg hade ett par riktigt vassa chanser i slutet av perioden. Men Peter gjorde vad han skulle. Han tog puckarna i avgörande byten då vi inte var på topp. Helsingborgs enda mål för dagen kom mycket snöpligt. En ballong som tog på Brandting fick en mycket lustig bana och slank in bakom Peter. Väldigt snöpligt.

I andra perioden höjde vi oss efter ett allvarligt snack i omklädningsrummet. Vi skulle inte förlora idag. Vi gjorde en ganska hyfsad andra period trots att målet dröjde ända in i sista minuten av perioden. Det var ett förlösande mål. Riktigt skönt. Nu hoppades man att det verkligen skulle vända på allvar.

Det gjorde det. Nu började vi hitta in bakom deras, för dagen storspelande målvakt. Han var mycket bra. Vi hade mycket svårt att hitta maskerna. Men i sista perioden visade vi att tålamod är viktigt att ha mot de lite sämre lagen i serien. Redan efter 13 sekunder in i sista perioden punkterade vi dagens match och det var skönt för man märkte att vi kunde spela lite mer avslappnat då. Dagens match var faktiskt lite av en måstematch och vi visade att vi kan spela under press. En skillnad mot i fjol, då vi gick ner oss i måstematcherna. När sedan 4-1 målet kom, signerat av "Stickan" så steg jublet i båset. Nu var andraplatsen säkrad.

Summa sumarum blir att Helsingborg gav oss verkligen en match och man visar att man kommer att kunna störa topplagen även efter jul. Vi är mycket glada och lättade över dagens seger. Nu kan vi fira jul med gott mod.

Vi kommer denna veckan att träna tufft torsdag och fredag där fys kommer att infinna sig på schemat, förutom den vanliga isträningen. På lördag är det julfest med laget. Det är vi väl värda. Nästa vecka kommer vi att träna måndag till torsdag för att sedan gå på sex dagars julledigt. Då kommer vi att köra två 50 minuters pass med spolning i mellan, samt styrketräning. Så vi får vänta lite på julskinkan.

Vi i laget vill härmed önska er alla en mycket God Jul och ett riktigt Gott Nytt år. Vi ses nästa år.