1966

J20 raketstartade år 2006 med 4-2 chockvinst i Tingryd!!
[2006-01-08] Killarna spelar en helt otrolig match och vinner helt rättvisst med 4-2. Vi var det bättre laget i två och en halv perioder mot tidigare serieledarna Tingsryd som aspirerar att spela i superelit nästa år mot lag som HV, Frölunda o.s.v. Frågan är �hur bra kan dessa KIK killar bli?� Visst finns det bra tilväxt i KIK! Vi fick faktiskt stryk mot samma Tingsryd med 12-1 i oktober och då var vårt spel uppgivit och tempofattigt. Men den matchen var vår vändningspunkt och de som såg matchen idag kunde påstå att det var KIK som stod för ett tempo- och fantasiriktspel. Jag vill påstå att denna match var den klart bästa J20 match jag har sett som tränare i KIK.

Men matchen började inte alls bra! Två utvisningar i de första fyra byten testade vår lagmoral ordentligt. Innan matchen diskuterade vi hur vi skulle spela en stressad boxplay mot Tingsryd när de kom i överläget och detta gav resultat. Visst kunde Tingsryd hålla i pucken men de fick ingen het chans som de brukar göra i sitt powerplay och allt annat tog Philip Ödmark. Detta byggd upp vårt självförtroende och satte tempo för resten av matchen. Efter 10 minuter fick vi ett powerplay där Hardy och �Rookien� Andy Bergström kunde enkelt spela bort ett stillastående Tingsryd försvar och 1-0 till KIK var ett faktum. Rookien� satte den hur kallt som helst mellan benen på annars duktiga Pramle. Det här var startskottet till rena uppvisningen från KIK´s sida resten av matchen. Vår stresstaktik sattes in på forecheckingen och detta kompletterade vårt uppoffrande försvar till 100%. I periodens sista sekund var en frustrerad Tingsryd spelare tvungen att av agera sig med en korkad utvisning och detta skulle bli ödesdigert för dem!!!

Andra perioden var inte mer än 40 sekunder gammal innan vi fick en 3 mot 0!!! Än en gång var det �Rookien� Bergström som satte den efter en suverän passning från Bryne. Än en gång ett powerplay mål för oss. Matchen fortsatte i ett rasande tempo från bägge lagen och Tingsryds taktik var klar. Tackla sönder oss i alla lägen. I ärlighetens namn kan jag påstå att deras taktik lyckades väl och att de bästa 20 tacklingar under matchen kom från de mycket större och välväxta Tingsryd spelarna. Men hockeyn består av mycket mer än bara en massa muskler. Viljan slår allt och det hade vi ett överskotts lager av. Ingenting skulle stoppa oss idag. Vi tog tacklingarna utan att ge igen och istället åkte ifrån dem. Gång på gång gick de bort sig och flera 2-1 och frilägen fick vi.

Fem minuter in på perioden satte Niklas Bröthlins ettriga femma hård press på sin motståndare och plötsligt kom duktiga André Möller in helt fri från sin back position och han kunde enkelt finta bort målvakten och lägga pucken i öppet mål. Tyvärr i nästa byte kunde Tingsryd reducera efter slarvigt försvar från vår sida. Tingsryd fick då ett par minuters andrum när KIK spelarna började bli lite ängsliga och gick ifrån vår lyckade taktik. Men tre minuter senare kunde Marcus �Jet� Algotsson flyga emellan två tillsynes stillastående moln och han kunde distinkt sätta dit 4-1 med ett handledarskott och Tingsryd var ett slaget lag. Ändå var halva matchen kvar! Tingsryd kunde visserligen reducera till 2-4 på ett powerplay i slutet av perioden men det kändes ändå som att vi hade neutraliserat deras anfallsvapen.

Tredje perioden slutade 0-0 och här spelade vi riktigt bra. Visst vann de skottstatistiken med 12-6(?) men jag skulle aldrig byta de målchanser vi hade med deras. Alla våra chanser var heta och är det något negativ med detta gäng idag är det att de skjuter alldeles för dåligt. Men någonting måste man jobba på om man ska utvecklas till en bättre spelare. Tingsryd sköt betydligt hårdare men deras skott kom från längre avstånd och med fri sikt för duktiga �Philly Ödmark� som gjorde en kanon match. En duglig revansch efter 12-1 debaclet uppe i Tingsryd i oktober där han var helt under isen och bytte ut sig själv! Idag hade han spelat 10 perioder om hade fått.

Resultat: Tingsryd-KIK 2-4
Skott: 31-24
Utvisningar: 8 x 2 minuter; 6 x 2 minuter