1966

Diciplinerat försvar borgade för stabil vinst
[2005-11-02] Kristianstad vinner en rättvis seger i onsdagens bortamatch mot Gislaved. Detta efter en mycket stabil insats. Riktigt vass för dagen var Kristianstads Daniel Hållström som var starkt delaktig i fyra av Kristianstads mål för dagen. Bland annat stod han för ett straffmål.

Matchen slutar 2-5 (1-1, 1-2, 0-2) och Fredrik Ronström satte Kristianstads sista mål i öppen Gislavedsbur.

- Det här var en ordentlig lagseger, menar tränare Jari Lakkonen efter slutsignalen, vi har ju en backbesättning som bara är helt perfekt sammansatt. Och framåt har vi killarna som kan göra de där riktigt vassa grejerna. Det var härligt med de här tre poängen.

Jo, det var Kristianstads oerhört gedigna försvarsspel som för dagen blev avgörande. Stabilt och säkert utan större misstag har Kristianstad bra koll matchen igenom.

- Första perioden skapade vi massor av chanser, menar Jari, vi bränner en fyra fem heta möjligheter. Men det som är glädjande där är att vi inte misströstar eller blir frustrerade. Gislaved är inget lag man bara plockar poäng av och det gäller att behålla lugnet.

Hemmalaget tog ledningen, men i ett numerärt överläge kunde Kristianstad reducera ganska omgående. Det var här som Daniel Hållström satte ribban för dagen. Hans femma med Ronström i spetsen blev Kristianstads mest belönade i poängprotokollet. Samtliga KIK-mål i matchen står den här formationen för.

Första perioden var annars rätt jämn spelmässigt och tempot högt men om vi räknar alla chanserna var det Kristianstad som hade ett visst övertag. 1-1 efter en spelad tredjedel kändes lite som i underkant från Kristianstads sida. Hemmalaget var dock med på ett bra sätt och krigade ordentligt.

Andra perioden tappade sedan i tempo. Spelet verkade lite avvaktande och hemmalaget hade nu problem med sitt eget försvar. Kristianstad, som i denna rond inte till närmelsevis plockade fram lika många chanser som under första, hade ändå ett bra grepp om händelseförloppet och Alricsson bjöd på ett par riktigt vassa lägen.

Kristianstads 1-2-ledningen i powerplay kvitterades dock lite lättvindigt av Gislaved i spel fyra mot fyra. Här var KIK inte riktigt med på noterna. Men Kristianstads svar kom som ett brev på posten bara 10 sekunder senare.

- Ja Daniel Hållström blev neddragen i offensiv zon då han spelat sig fri med målvakten, berättar Laakkonen, vi fick en straff och den hängde han sedan själv in på ett säkert sätt.

Det såg nu riktigt stabilt ut i KIK-lägret och när Martin Nilsson i tredje perioden sedan också tryckte in 2-4 direkt efter en tekning var det ingen tvekan om vart poängen skulle gå.
I tredje perioden bjöd Kristianstad sedan på ett mycket defensivt spel och bjöd inte Gislaved på några större ytor.

I ett sista försök plockade Gislaved ut sin målvakt. Kristianstad spelade de sista två minuterna med en man på botbänken och utan målvakt kunde Hemmalaget skapa ordentligt tryck i Kristianstads försvarszon. Även om det blev ett par vassa skott var det Kristianstad som drog det längsta strået när Fredrik Ronström kunde lätta in 2-5 i öppen kasse.

Ett av Kristianstads viktigaste vinstvapen för dagen var naturligtvis det stabila försvarsspelet som Gislaved helt enkelt inte mäktade knäcka. Ett annat minst lika viktigt vapen var dagens förstafemma med Johan Wångå, Mikael Larsson, Christian Ozimek, Oscar Branting och Martin Persson. De matchades för dagen mot Gislaveds förstafemma och neutraliserade denna på ett mycket stabilt sätt.

- Ja, deras insats idag var riktigt, riktigt bra, ler Laakkonen, de slet verkligen för laget och det är härligt att se hur de unga killarna kan axla ansvaret så här pass vuxet. Men som sagt jag vill verkligen framhålla hela laget idag. Samtliga backar gör riktigt bra ifrån sig och vi utstrålar ett lugn i vårt spel som bara är underbart att se.

Extra Plus i kanten får idag andrafemman Med Alricsson, Ronström, Hållström, Martin Nilsson och Daniel Jacob. Deras insats idag blev vägledande för hela laget. I den här formationen har vi utan tvekan några av seriens mest kreativa spelare. Erfaret och stabilt står de idag för matchens samtliga kristianstadsmål. Vilken fröjd att ha en dylik konstellation att sätta sin tillit till.

Likaså lägger vi ett extra varmt ord för Kristianstads gigant i målburen, Tommi Tervo. Vilken klass han visar match efter match.

Hemsidan höjer på hatten och Gratulerar till en riktigt välförtjänt seger på bortaplan. Även denna gång var Kristianstad det bättre laget. Vi kan nu knappt vänta tills Borås kommer till Kristianstad för den första matchen efter uppehållet. Om Kristianstadspubliken missar det där kommande mötet får vi nog krass konstatera att någon hockeystad är det inte. Hemsidan hoppas naturligtvis på manngrann uppslutning. Med bara fem poäng kvar till övre strecket kan det mötet bli hur tätt som helst.

Alla matchfakta hittar du HÄR på Swehockey.