1966

J20 slog Mölndal med 6-1!
[2005-10-29] Vi kom till matchen med den rätta inställningen och det var inget som Mölndal kunna göra för att stoppa oss. Killarna visade stor respekt för varandra med att bokstavligen åka ifrån Mölndal spelarna, som mest ägnade sig åt efterslängar i stället. 6-1 var odiskutabel, precis som skottstatistiken 63-17 visar.

Första perioden började med ett stort spelövertag för oss men det dröjde ännu till halva perioden innan 1-0 kom. Mikael Andersson visade att ett handlareskott är lika effektiv som ett slagskott när han prickade in 1-0 efter en snygg passning från Filip Nilsson. Matchen avgjordes i periodens sista minut medan vi var en man mindre!!! Johan Wångå läste ett Mölndal "indian" uppspel perfekt och satte dit 2-0. 23 sekunder senare gjorde Johan Larsson en repris på Wångås mål och därmed gick luften ur Mölndal.

Andra perioden var en kopia på den första. Vi försökte spela hockey och Mölndal gjorde allt för att dra ner tempot. Resultatet var att Mölndal tvingades till utvisningar. Detta slet hårt på dem och 4-0 av Möller och 5-0 av Wångå var helt logiskt. Skotten efter två perioder var förkrossande 37-13!!

Mölndal replikerade snabbt i början av tredje perioden, men tyvärr det enda Mölndal lyckades med idag var att sitta vackert i utvisningsbåset. 7 stycken i den sista perioden och 18 totalt visade hur rörliga vi var. 6-1 gjorde Wångå efter en passning från Mikael Andersson.

Matchen var mycket viktig för oss för nu är det 4 poäng ner till strecket. Men ännu viktigare är att vi börjar spela för laget igen. Det är TEAMWORK som avgör matcherna och det visade ALLA idag. De hårda matcherna som vi har haft på sistone mot kanon lag som Tingsryd och Troja har höjt vart tempo och det känns som att vi är på väg in i nästa utvecklingsfas där vi kan även ge topplagen en match.

Johan Wångå gjorde 3 mål och visade vägen idag genom att åka sönder motståndarna med sin forechecking. En inspirationskälla för de andra i laget, som inte var sena att följa efter. Killarna var pigga och visade upp många fina kombinationer. Är det något vi var dålig på var det att lugna ner oss i powerplay och hålla oss till vår inkörda variant. Johan Svensson var säker som ett lås i målet och han gav de andra tryckhet i försvarszonen.

Nästa matchen är på lördag mot Vita Hästen hemma i en ny 4-poängsmatch.

Matchresultat: 6-1 (3-0, 2-0, 1-1)
Skotten: 63-17 (15-8, 22-8, 26-4)
Mål: Johan Wångå 3, Johan Larsson, Mikael Andersson och André Möller