1966

J20-
[2005-10-04] J20, inspirerat av Eric Claessons hattrick, jagade sönder Jonstorp och vände ett hotande 3-1 underläge i slutet av andra perioden till en helt rättvis 6-4 seger. Det hade verkligen varit synd om grabbarna om vi inte hade vunnit.

Matchen började med en total dominans av KIK. Jonstorp var tillbakapressade av vår optimistiska forechecking och de fick inte en chans att sticka upp och anfalla. Riktig bra fart på alla fötter såg till att vi skapade massor av möjligheter. Men då kom matchens första utvisning när en av våra backar inte hängde med. 30 sekunder senare var det dax för en till, fast denna gången var det inget stackars Niklas Bröthlin kunde göra. Denna nya idiotiska regeln där pucken går över sargen måste plockas bort. Detta vände matchbilden totalt och med 1 och 1/2 minuts överläge kunde rutinerad Jonstorp ta ledning i 5 mot 3. Två minuter senare fick samma två KIK-killar var sin utvisning igen och än en gång fick vi spela 3 mot 5. Här gjorde Jesper Ekengren "singlehandedly" en formidabel insats, ihop med Johan Svensson i målet, och vi kunde gå till pausvilan med endast 0-1. Jonstorp sköt mycket på dessa två powerplay de fick och med det vann skotten i första med 17-7.

I början av andra perioden kom nästa kalldusch. På första tekningen tryckte Jonstorp gasen i botten och satte dit 2-0 efter 12(!) sekunder. Snacka om att bli tagen på sängen. Som tur var replikerade vi omgående genom ett biljard-slagskott av Pierre Estensköld. Än en gång tog vi över spelet och det var press mot ett mål. Jonstorps 3-1 mål kom då olämpligt i slutet av perioden. Här var Filip Nilssons femma för snäll och Jonstorp kunde lätt komma ut ifrån hörnan och öka på sin ledning. Men lagmoralen är på topp hos mina killar och innan perioden var slut hade Andreas Brynolf och Eric Claesson gjort vars ett mål. Hallen kokade och det kändes som publiken ville bara bära fram mina spelare.

Tredje perioden började med en ny omutlig press av oss och 4-3 och 5-3 kändes helt rätt. Än en gång var det Bryne och Eric som nätade. Direkt efter detta tog Jonstorp en timeout och vi snackade om hur vi skulle hålla oss på rätt sida och inte släppa något. Tyvärr gjorde vi tvärt om och ett ödesdigert fel vid offensiva blå blev en lyckad kontring för Jonstorp och det var match igen. Nervositeten kröp in i mina killar och plötsligt var allting så jobbigt. I stället för att spela enkel grishockey slarvade vi med passningar och gav Jonstorp flera chanser att kvittera. Som tur var stod Johan Svensson pall länge nog för att "turliga" Eric Claesson kunde skjuta ett av sina patenterade slagskott som letade sig mellan benen på målvakten. Som de säger i USA "no shots, no babies". Bra Eric!!

Matchbilden blev helt annorlunda än vad jag hade väntat mig. Det mycket äldre, större och rutinerade Jonstorp trodde jag skulle ta tag i spelet från början, men vi gav inte dem en chans att bygga upp någonting i 5 mot 5. Vi hade den bästa farten hela matchen och vi var äckligt ettriga i anfallet.

Andreas Brynolfs femma var matchens underhållning och det var inte många gånger i 5 mot 5 som motståndarna var i deras zon. Många fina kombinationer i uppspelet hade de och snygga mål gjorde de också.

Nu möter vi Tingsryd på lördag som är tippat att vinna hela serien, men med dessa ettriga killar jag har och den KIK-lagmoralen som "vi" har ska de få en riktig match!!!

Matchresultat: 6-4 (0-1, 3-2, 3-1)
Skott: (7-17, 18-8, 11-7)
Mål: Eric Claesson 3, Andreas Brynolf 2 och Pierre Estensköld