1966

Seger över Jonstorp
[2005-09-14] Onsdagens träningsmatch på bortaplan mot Jonstorp slutade till sist 3-4 (2-1, 0-2, 1-1) detta i en match som Kristianstad mestadels dominerade.

Den definitiva spiken i kistan satte Eric Back när han 18.49 in i tredje perioden tryckte in 3-4, mästerligt assisterad av Niklas Ponné och Andreas Larsson.

Men att det skulle bli seger för Kristianstad var inte lika tydligt i matchens inledning. Man hade tydliga anpassningsproblem och de första tio minuterna blev ordentligt tunga för laget.

- Vi var tyvärr inte riktigt med i inledningen av matchen, menar tränare Jari Laakkonen, vi hade räknat med att vi skulle få möta skridskostarkt motstånd men trots detta blev lite tagna på sängen. Vi fick flera riktigt långa anfall emot oss och fick jobba hårt för att hålla ihop laget.

04.51 tog Jonstorp ledningen. En helt logisk följd av sitt övertag i inledningen. Kristianstad krigade dock på och jobbade sig så sakteliga in i matchen. Resultatet lät då inte heller vänta på sig, 11.26 kvitterade Fredrik Ronström för Kristianstad, ivrigt assisterad av Martin Persson.

Nu var det plötsligt lite annat ljud i skällan och Kristianstad var mer och mer med på noterna. Dessvärre gav inte chanserna någon utdelning och istället kunde hemmalaget 14.10 än en gång ta ledningen.

- Vi var rejält på gång i slutet av första perioden även om det var Jonstorp som hade utdelning. Och den känslan tog vi med oss in i andra, berättar Laakkonen, och nu var det vår tur att hålla hov.
Att vi vinner perioden med bara 2-0 känns definitivt i underkant. Som jag ser det är den andra perioden den absolut bästa av alla våra perioder under den här uppladdningsfasen. Killarna spelade riktigt, riktigt bra och det var bud på långt fler mål än dem vi verkligen satte.

2-2 kom efter 08.36 och gjordes av Niclas Alriksson (Daniel Hållström, Jens Nilsson). 14.00 tog sedan Kristianstad ledningen. Denna gång var det Daniel Hållström som i powerplay dunkade in 2-3. Nu gick Kristianstadsspelet som på räls och matchens första vacklande tio minuter var som bortblåsta.

Laget jagade ytterligare möjligheter och skapade flera heta chanser dock utan att kunnna påverka resultattavlan mer i andra perioden. Hemmalaget drog också i slutet på sig flera täta utvisningar men orkade trots detta hålla Kristianstadsoffensiven stången.

I starten av tredje perioden drabbades Kristianstad av två täta utvisningar, men boxplay fungerade som vanligt riktigt bra.

De båda lagen trummade på och snöpligt nog kunde Jonstorp i ett lustigt tillkommet friläge kvittera till 3-3 (16.37). Oscar Branting föll här olyckligt omkull och lämnade därmed öppet spelrum för det anfallande Jonstorp.

- Ja det var lite olyckligt för oss, menar Laakkonen, framför allt som jag tycker att vi hade hittat en bra balans i vårt spel anfall - försvar. Vi spelade helt enkelt djäkligt smart. Men det är sådant som kan hända.

Med bara dryga minuten kvar fick E Back, A Larsson och N Ponné till ett riktigt mönsteranfall. Med pucken som på ett snöre lyckades de också överlista Jonstorpsförsvaret. Eric Back var sist på trissan och kunde därmed fastställa slutresultatet 3-4.

I matchens slutminut valde Jonstorp att plocka ut sin målvakt för att få till en kvittering men detta tilltag lyckades aldrig.

- Idag spelade vi verkligen på topp, menar Laakkonen, både svarta och blå femman var verligen på hugget. Ja även röda femman var bra men insatsen från svarta och blå var verkligen suverän. Dagens seger ska de verkligen ha credit för. Även Tommi Tervo i kassen gjorde bra ifrån sig.

Som helhet blev matchen en frejdig tillställning med både fart och fläkt i spelet. Skridskostarka Jonstorp bjöd på ordentligt motstånd och betalande besökare fick verkligen valuta för entrépengen.

- Ja, med dagens insats är det bara synd att serien inte är igång ännu, avslutar Laakkonen med ett leende.

Saknades för dagen gjorde Jonas Håkansson och Daniel Åkesson annars var truppen intakt.

Skott: 33-30 (6-11, 17-18, 10-11)

Utvisningar: Jonstorp: tot 8x2 min Kristianstad: tot 4x2 min.