Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

J20 till elitkval efter 1-1 hemma mot Nybro!!
[2005-03-05] J20 gjorde precis vad de behövde för att gå vidare till kvalet till eliten. Det räckte med ett enda mål men oj vad det dröjde länge. Med två minuter kvar låg vi under med 1-0 och tog en timeout, för att sen slänga ut våra bästa en gång till. Två sekunder senare hade Johan Mollden slagit in 1-1 på Oskars tekning. Vårt hårt decimerat lag, många återbud idag, hade slagit ett mycket rutinerat Nybro lag med många Allsvenska A-lagsspelare. Mina killar hade spelat sitt försvarsmässigt bästa match på hela säsongen.

Matchen började med ett friläge för oss efter bara några sekunder, som vi tyvärr missade, och det såg väldigt ljust ut. Men sen tände Nybro till ordentligt, mest p.g.a. våra själviska utvisningar, och en gastkramare blev det. Vi hade väldigt svårt att komma till skott mot deras stora och duktiga backar. Vi fick visserligen 35 skott på mål men de flesta var från rejäla avstånd och med fri sikt för målvakten. Nybro däremot lyckades inte mycket bättre i sitt anfall.

Matchen rycktes mycket av båda onödiga och oförklarliga utvisningar från båda håll. Vissa spelare i vårt lag hade svårt att kunna ta en tackling och istället för att använda sin ilska på ett positivt sätt valde de att ge igen och sen sätta sig i utvisningsbåset. Detta rättade vi till i andra pausen och i tredje var vi ett mycket bättre lag. Vi var mer fokuserade på vår uppgift och vi kom allt närmare målet. Vi tryckte på ordentligt men ju längre perioden gick ju mer vi missade de avgörande passningar och ju mer låste det sig när vi kom fram till deras duktiga målvakt. Det kändes att grabbarna inte hade nerverna under kontroll i slutet och det var säkert många i laget och uppe i läktaren som trodde att vi skulle behöva förlita oss på att Kungälv skulle slå Nittorp om vi skulle kunna gå till elitkvalet.

Men en match består av 60 minuter och det var inte första gången i år vi drog det längsta strået under de sista två minuter. Med två minuter kvar grävde Oskar ner sig i tekningscirkelen med ett mål i sikte. Vinn tekningen tillbaka till Molle. Det gjorde han och Johan Mollden fick på en drömträff som inte någon målis hade tagit. Undantaget Daniel Starnäs. Daniel var hur cool som helst idag och gjorde en felfri insats. Det kändes väldigt lugnt i båset idag med Daniel som sista mannen.

Många spelade bra idag och offrade sig för laget. De täckte skott som aldrig förr i försvaret och gav sig inte mot de stora Nybro backarna i anfallet. Vi skulle greja minst en pinne. Det var roligt att se Joel Olsson som center och Molle som forward. De var bland våra bästa forwards. Backarna, utan dessa två starka kort, gjorde också ett gediget jobb. Mycket vilja visade de upp, vilket stressade Nybro forwards till tidiga avslut. Uppspelet ibland var slarvigt, vilket resulterade i att Nybro fick onödigt långt tryck på oss ibland. Nybros flesta chanser var faktiskt p.g.a. slarv från vår sida. Men Daniel var vaken och rättade till allt. Enda målet Nybro gjorde var när vi spelade 3 mot 5.

Det var kul att vi kunde greja platsen i elitkvalet själv genom dagens pinne. Nu får vi uppleva några spännande matcher till innan säsongen tar slut. Förhoppningsvis med KIK i eliten. I dessa matcher får man inte använda några överåriga, som alla andra lag har gjort mot oss hela säsongen. Vi får förmodligen inte använda A-lagsspelare men vi har visat hela säsongen att vi kan slänga in nästan vilken J18 spelare som helst och han kan höja sig till J20 nivån. Vi kan även använda backar som forwards och vice verse. Samt vi har många duktiga målvakter.

Förresten Nittorp förlorade med 6-4 mot Kungälv och Jonte fyller 18 år. Jag vill också gratulera Jonstorp till seriesegern.

Matchresultat: 1-1
Mål: Johan Mollden
Skott: 35-37

Stephen Higgins

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.