Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

J20 5-3 föll i toppmöte mot Nybro!
[2005-01-15] Det kändes som att grabbarna skulle ro hem matchen när vi ledde med 2-1 efter två perioder. Vi hade taget över matchen rejält och vi skulle spela smart och disciplinarat hockey de sista 20 milen. Tyvärr gör vi några ödesdigra misstag och Nybro hade det flyt man behövde för att vinna. Sett över hela matchen var det Nybro som hade det tyngre laget och det var kanske det som avgjorde dagens jämna match.

Första perioden gick klart till Nybro och det märktes att de var större och tyngre än oss. Daniel höll tätt på allt utom ett skott som han inte kunde göra någonting åt. Vi hade precis blivit fulltaliga när vi gick bort oss i egen zon och de hade en kille helt fri framför Daniel.

Vi hade också våra chanser, Bryne stolpskott och Adde helt fri framför mål, men det var ändå Nybro som var rappare och farligare. Perioden slutade 1-0 till Nybro.

Andra perioden blev tvärtom. Vi ägde perioden totalt. Vi gjorde 1-1 efter 30 sekunder i powerplay. Jonte stänkte in målet. Detta var början till en mycket bra period för våra killar. Vi etablerade tryck på deras svaga backar och det märktes att de var tagna av stundens allvar. Nybro har deklarerat att de ska vinna serien, men det bryde vi oss inte om och vi bara trummade på. 2-1 kom i den 8:e minuten när Bryne placerade pucken snyggt förbi deras 27 åriga målvakt. Adde stod för passningen. Vi hade chanser till 3-1 men det kändes ändå rätt så stabilt.

Tredje perioden började också bra för oss och Nybro hade inte en målchans förrän efter 6 minuter. Tyvärr bjöd vi på den chansen när en hel femma bytte samtidigt och Nybro passade upp pucken från eget mål till en snabb forward i mittzonen. Ett slagskott och 2-2 var ett faktum.

Två minuter senare var det dax för 3-2. En två mot tre kontring. Än en gång var vi virriga i egen zon och dålig kommunikation innebar att alla tre av våra spelar plus Daniel i målet jagade, eller tittade på, en Nybrospelare bakom mållinjen som sen spelade pucken framför mål till en helt fri medspelare.

4-2 kom snabbt därefter på ett Nybro powerplay och då kändes det tungt. Speciellt när man tänkte på hur turligt, men snyggt, målet kom till. En av deras spelare styrde in ett hårt skott från blålinjen. Han gjorde detta med en hand på klubban på ett skott som var 20 cm över isen. Lägg därtill att han var två meter till vänster av målet och nästan på mållinjen och man kan räkna ut att han hade fått 7 rätt på Lotto om han hade stannat hemma och köpte en lott istället.

Vi hade dragit på oss många onödiga utvisningar under matchen och nu fick vi betala för allt energi vi fick spendera i boxplay under matchen. Men detta laget ger aldrig upp. En utvisning på en Nybro spelare och ut med målvakten tänkte vi. 6 mot 4 i cirka tio sekunder när vi fick nästa onödiga utvisning. I anfallszon t.o.m. Ouch!!
Lite senare tog vi ut målvakten igen och 15 sekunder senare fick en av våra backar felträff på ett slagskott och en Nybro spelare kunde enkelt ta pucken ur zonen och göra 5-2.

Oscar Olsson gav matchen liv igen när han gjorde 5-3 med två minuter kvar. Ut med målvakten igen, optimist som vanligt, men tyvärr hade Nybro mer ork kvar än vi och de kunde hålla i spelet resten av matchen.

Matchen var mycket välspelad och trevligt att titta på. Vi stod upp bra, men de hade den lilla turen som behövdes för att vinna. Vi var lite sämre i egenzon och släppte in tre baklänges mål på enkla markeringsmissar.

SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.