1966

J18 förlorade trots stort spelövertag.
[2004-12-05] J18 reste till Halmstad med förhoppningar att komma därifrån som serieledare. Det var alltså ettan mot tvåan. Bägge lagen hade 12 poäng. Matchen var mycket jämn och det var tillfälligheter som avgjorde matchen. Halmstad lyckades vinna med 3-1, men det får de tacka sin duktiga målvakt för. Eller våra dåliga skytten. Så många frilägen och öppna chanser får man inte bränna om man ska vinna.

Första perioden började bra för oss och vi hade ett litet övertag de första 6 minuter, utan att få någon stor chans. Men sen fick vi några utvisningar och Halmstad kunde, med sina överåriga spelare, ta ett säkert grepp om perioden. Halmstad är ruggigt bra om man tillåter de att spela sitt kontringsspel. Gång på gång gjorde vi bort oss i mittzonen och markeringen i egenzon var inte bättre. Det var bara en tidsfråga innan 1-0 kom. Stolpe-stolpe in från blå på en skymmd André Lundgren. Att skymma målvakten var Halmstad mycket bättre än vad vi var. Det kändes som att de var mer beredd att offra sig och ta ett eventuellt blåmärke än vi.

I pausen pratade vi om att öka aggressiviteten och vinna alla närkamper. Killarna gick ut och chocköppnade. Flera lägen skapades och med bara den minsta turen och rättvisan hade vi vunnit perioden med 3 mål. Deras målvakt var visserligen skicklig men i sanningens namn hade han lika mycket tur. Och vi ännu mer otur. Gång på gång trummade vi på och alla tre femmor var delaktiga. Jag hade räknat ihop 15 kvalificerade lägen för oss tre frilägen) och de två. I och för sig hade de ett öppet mål som Lunkan mirakulöst räddade med plocken. Perioden slutade 0-0 trots ett stort övertag till oss.

Tredje perioden började där den andra slutade. Vi var mycket aggressiva och flera gånger trodde jag att pucken var inne. Men det var det där med deras målvakt. Halmstad fick ta till ojusta medel för att hejda oss och som resultat fick de sina utvisningar. Tyvärr kunde vi inte överlista deras sista man. Mest p.g.a. att vi inte hade någon framför honom. Istället gjorde de 2-0 på det powerplay de fick i slutet av matchen. Än en gång ett skott från blå på en skymmd Lunkan. Känner Ni egen scenariot? Och än en gång i samband med en utvisning på oss. Visserligen hade vi precis blivit fulltaliga men tyvärr tappade vi positioner när vi skulle byta in nya spelare. Onödigt värre!

Endast fem minuter kvar av matchen och många lag hade lagt av och börjat med en massa dumheter. Istället jobbade mina killar ännu hårdare och Halmstad tvingades till en utvisning. Ut med målvakten och in med sex. Detta gav resultat och Ola Higgins kunde ge matchen spänning igen när han turligt kunde valla pucken på målvaktens klubba och in. I ärlighetens namn kändes det som att detta var den enda turlig händelse vi hade i hela matchen. Halmstad tappade humöret ännu mer och en av deras överåriga killar, i ren frustration, fick fem minuter när han klubbade ner André Möller. Vi fortsatte med sex spelare och jag trodde faktiskt att vi skulle kvittera. Istället fick de ut pucken i mittzonen och en av deras spelare tog sig förbi två av våra passiva spelare och han kunde sjkjuta in slutresultatet 3-1. Här måste vi vara aggressivare och ta bort spelaren på ett säkert sätt.

Matchen i sin helhet var en ganska bra match och det var synd att vi inte kunde överlista deras målvakt mer än en gång. De två största anledningar till att vi inte gjorde mål var att vi gav deras målvakt fri sikt och att vi var okoncentrerad/stressad på våra frilägen. Men vi föll med flaggan i topp och alla kunde kvittera ut ett positivt betyg. André höll oss i matchen i första, tills vi kom igång i andra. Men varför ska vi ta så lång tid på oss att komma i gång? Dålig uppvärmning? Dålig inställning? Vi måste hitta anledningen till detta innan nästa matchen, för då står Pantern för motstånd nere i Malmö.

En anledning till att vi inte vann var att vi tränade, de som var med, alldeles för dåligt förra veckan. Slarviga passningar och dålig inställning präglades träningarna. Kan det vara att vi är för bra nu? Nej, detta måste vi ändra på i morgon på träningen.

Matchresultat: 3-1
Skott: 30-23(de som räknade såg fel match. Mina statistiker hade 34-23 till oss)
Mål: Ola Higgins