1966

J20 vinst med setsiffror 6-1
[2004-10-31] J20 följde upp gårdagens J18 6-1 vinst med en likadan. Mörrum hängde med i första perioden, de kan tacka sin målvakt för det, men inte mera. När vi fick hål på deras keeper var det inget snack om vart vinsten skulle hamna.

Första perioden var någorlunda jämn och Mörrum var mycket rörliga i anfallszonen. De spelade en traditionell transatlantiskt anfallsspel med en kille i skottsektorn alltid. Detta var ett ständigt orosmoment för mina killar och det var här de skapade de flesta lägen de fick. Även första målet skulle komma härifrån. Filip Nilsson fick ett fel skär och Mörrum var snabba på at spela pucken till trailern(3:e mannen) som spelade i sidledt till en helt fristående medspelare. 1-0 stod ganska länge fast vi tryckte på ordentligt. I slutet av perioden fick vi hål på deras målvakt på en styrning. Det var Jonte som höll sig framme och sen kändes det som att allt skulle ordna sig.

Andra perioden började vi med ett högt tempo och mycket självförtroende. 2-1 gjorde Filip Nilsson på ett powerplay där hela femman kämpade till sig pucken och målchansen. Adde rakade in 3-1 på en Bryne smörpassning och saken var klar. Det kunde blivit fler mål i denna perioden men deras målvakt var verkligen på hugget. Mörrum var inte ofarlig. När de tog sig in i vår zon var de faktiskt giftiga. För många KIK´are tittade på pucken och glömde markera, speciellt motståndaren i skottsektorn. Philip däremot tog allt och det var skönt att han spelar så förtroende-givande. Han ger oss trygghet bakåt vilket innebär att vi kan kontra snabbare och effektivare.

Tredje perioden var vi ännu mer överlägsna och Philip hade inget annat att göra än att försöka hålla sig vaken. "Inte ett skott på mål" sade han. Pucken var antingen i Mörrumszon eller slagit iväg till icing. Olle Jönssons femma vaknade till liv och gjorde 2 mål. Bägge av Anders Bergvall. Den andra var matchens delikatess. Olle gjorde ett fint förarbete. Mitt emellan dök Andre Möller upp med 5-1 målet. Här blev den goda Möller alldeles chockad när han fick en puck i slottet och ingen gick på han. Han gick fram orörd och skött. Han fick även ta hand om returen, vilken han satt.

Att matchen slutade 6-1 får Mörrum tacka sin målvakt för. Han hade kunnat växa ut till en fantom om inte Jonte hade styrt in 1-1 i slutet av första. Då hade utgången varit mycket mer osäker. Istället lyckades vi göra mål och sen var det bara en tidsfråga. Vi spelade en aggressiv forechecking och ett rörligt anfallsspel med så högt passningstempo som möjligt. Mörrum hängde inte med i slutet av varje period och det märktes att våra killar är mycket bättre tränad. Enda negativ är att vissa femmor spelar mycket dålig i egen zon. Alldeles för lite kommunikation och för stillastående. Ibland sätter vi igång transitionen från försvar till anfall alldeles för tidigt. Detta kommer inte att hålla mot ett sånt bra lag som Boro, dit vi ska nästa vecka. "Man ska vara stolt över att hålla nollan i sin match i match". Chanserna framåt dyker alltid upp!!!

Resultat: 6-1 (1-1, 2-0, 3-0)
Skott: 46-28
Målgörare: Anders Bergvall 2, Filip Nillson, Adde Ekström, Andre Möller och Jonte Nordström.