1966

J18 förlorade mot jumbon Gislaved
[2004-10-24] I junior sammanhang är det nästan alltid det laget som är mest motiverat som vinner. Idag behövde Gislaved poäng mest och det märktes tydligt att KIK spelarna var inte beredd att satsa det lilla extra för att vinna närkamperna. I stället kunde Gislaved vinna med 7-4!!

Det är märkligt ändå att mina killar inte var mer motiverade än vad de var. Konkurrensen i juniorlaget är riktigt tuff och de som ligger på gränsen borde ge allt i alla situationer om man vill spela nästa matchen. Samtidigt borde de etablerade spelare ta tag i spelet på ett föredomligt sätt. Tyvärr lyckades inte någon lifta sig idag.

Första perioden började bra och efter några minuter tog vi ledningen 1-0 när Ola H satte sitt friläge. Denna femman orkade spela bra de första 20 minuter, där Gislaved kom inte ur zonen mot dem. Tyvärr orkade de hålla ihop sitt lagspel endast i första perioden. Sen var det för mycket transport. De andra femmorna hade stora problem i egenzon mot ett par femmor som inte ens var J18 division ett mässiga. Bägge femmorna släppte in vart sitt mål innan perioden var slut och ordet markering kunde de inte ens stava till. Gislaved t.o.m. gjorde ett av dessa målen på en tekning i vår zon, fast vi hade ett 5 mot 4 läge. Emil Nilsson reducerade till 2-2 precis innan paus och det trots allt kändes att vi kanske skulle vakna.

Tyvärr släcktes den känslan snabbt i nästa perioden. Ett par spelarbyten gjordes för att sätta fart på femmorna men istället var det Gislaved som gjorde både 3-2 och 4-2, ganska enkelt, och det gick inte att känna igen vissa killar. Vi medvetet gick in i närkamperna som tvåa(rädda?) och med det har man då lämnat över taktpinnan till motståndarna. Irriterade blev vi på motståndarna fast vi sade i pausen att vi inte skulle ge igen när de höll på med sina ojustheter. Vi gick ner på deras nivå och därmed tappade våra trumfkorten-skridskoåkning och snabbt passningstempo. Ändå lyckades vi få ihop ett par bra byten och på dessa två gjorde Pelle Pellbring två mål på kontringar. Sen hade vi ett par bud på 5-4 innan andra perioden tog slut. Tyvärr hade vi inte den rätta skärpan i avslutningen. Men 4-4 var smickrande för vår del och än en gång kändes det somm att vi hade en växel till.

Men tredje perioden blev en mardröm och jag tror inte att vi kan spela sämre. 5-4 målet som vi släpper in är också när vi har ett 5 mot 4 läge. Nonchalans alltså!!!! 6-4 målet gör Gislaved när vi är 4 mot 4. Tydligen klarar vi inte av att spela annat än 5-5 mot sämre lag. Detta tyder på dålig inställning från början. Gislaved lyckades även göra 7-4 när vi passivt släppte förbi en spelare från sin egen zon.
Nej grabbar. Hockey är en kamp idrott och ska man agera som man gjorde idag så kan man inte spela i division ett. Motivationen och den rätta inställning borde man ha med sig när man kommer till hallen- oavsett om det är träning eller match. Annars kan man vara hemma. Tyvärr var våra nyckelspelare alldeles för anonyma och Gislaveds överåriga överglänste våra "bästa".