1966

Stabil seger mot Pantern
[2003-03-02] Med fart, fläkt och benhård vilja besegarede Kristianstad på söndagskvällen gästande Pantern med 5-2 (1-1, 2-0, 2-1).

Det var egentligen aldrig något snack om vem som skulle ta hem spelet. kristianstad var bättre över hela banan och tändningen i laget verkar vara på topp.

- Härligt att vi kunde starta kvalet med en seger över Pantern, ler tränare Matti Pauna, den här matchen kan bli mycket viktig för oss framöver. Och killarna kämpade på allra bästa sätt idag.

En bättre start på kvalet kunde laget inte få. Stabilt och fartigt spel banade vägen. Kampviljan riktigt strålade om hela truppen.

- Kan vi hålla den här farten och stå friska genom kvalet kan det bli hur bra som helst, menar Pauna, redan i matchen mot Hästen såg vi flera tendenser till det här snabba säkra spelet.

- Vi har haft en mycket bra stämning i laget hela den gågna veckan, säger lagledare Anders Hallquist, och en seger var precis vad vi behövde som ingång i kvalet.

Det började bra redan frå början för Kristianstad. tempot var rappt och laget snurrade på bra med gästerna. 1.21 visade Pär Persson hur taggade KIK var genom att vaska fram ett riktigt vasst skott som dessvärre gick klockrent i stolpen.

Båda lagen var fast beslutna att plocka poäng, men det var Kristianstad som stod för merparten av spelet. De första fem minuterna pressade man Pantern hårt, men målen uteblev. I stället var det gästerna som kunde kontra sig till ett så kallat "skitmål". Tre anfall från Panterns sida och laget ledde med 0-1. Inte helt rättvist.

Kristianstad kvitterade dock omgående när Andreas Larsson hittade Pär Persson i en framskjuten position. Skottet var inte det hetaste, men studsen var på Pärs sida och via målvaktens klubba och axel droppade trissan in. Efter tretti sekunder var ordningen så återställd.

Kristianstad dominerade nu spelet men inget av lagen verkade villiga att ge sig. Vissa Hawaii-tendenser infann sig och farten var det inget fel på. Panten drabbades sedan av ett par utvisningar som Kristianstad dessvärre inte kunde utnyttja fullt ut.

Farten från första perioden höll i sig i den andra. 1.49 vräkte Joakim Andersson in ett ordentligt slagskott och Kristianstad kunde för första gången i matchen ta ledningen.

Vad det sedan var som gav utslag i starten av andra perioden funderar Hemsidan fortfarande på. Kristianstad gick nämligen in i en ordentlig svacka. Stillastående försvar och svårigheter att hålla borta gästerna avlöste varandra i parti och minut.

Pantern var också mycket nära att kvittera när spelare 21 plötsligt blev helt ren mitt i slottet, framför Betsikokos. "Betsi" hade sekunderna innan "slajdat" längs mållinjen och låg redan ner på isen. Att killen skulle missa det öppna målet verkade rent av omöjligt. Men i stället för att sätta trissan i burtaket som han förmodligen tänkte träffade han i stället ribban.

Hade den pucken gått in samtidigt Kristianstad befann sig i sin svacka hade säkert matchbilden fått ett helt annat utseende.

Kristianstad skärpte docck till sig efter ca 6-7 minuters spel och med ens tog laget kommandot igen. I mitten av perioden drabbades Pär Persson av en personlig 10 minuters utvisning efter ett högjutt klagomål hos domaren. Med baken vilande på botbänken ersattes han tillfälligt av Mikael Larsson.

Spelet böljade nu friskt men Krstianstad verkade ha bra koll på händelse förloppet. En utvisning hos Pantern öppnade för nya möjligheter men bortalaget skyddade sig med den äran. Men kampen för ytterligare ett mål fortsatte och det blev Andreas Larsson som fick demonstrera Kristianstads styrka i 18e spelminuten. I ett snabbt överlämningspel i offensiv zon lämnade Martin Nilsson gummit till Andreas som i två starka varv runt bortakassen till sist kunde hitta ett läge för en oväntad backhand som smet i vid målvaktens högra stolpe. Andreas gjorde för övrigt en mycket bra match.

- Jag vill påstå att Andreas gör sin bästa match på säsongen, säger Pauna med eftertryck, hela den femman fungerade riktigt bra idag.

Precis som i inledningen av andra perioden startade Kristianstad den tredje med att öka på sin ledning till 4-1. Den här gången var det Jonas Svensson som var sist på pucken. Jonas Bergman hittade Jonas som lite lustigt kunde fumla in pucken i maskorna. Jonas Svensson var helt klart gladast av alla efter det där målet, det första sedan comebacken.

Från läktaren hävdades det att uppspelet föregåtts av en regelvidrig handpassning, men detta var inget som domaren höll med om.

Strax innan mitten på tredje perioden fick gästerna möjlighet att reducera Kristianstads ledning till 4-2. effektivt brottade man in poängen framför ögonen på ett rörigt Kristianstadsförsvar.

9.58 drabbades gästerna av en utvisning, Andreas Eriksson fick 2+2 minuter. Kristianstad jobbade länge på att bygga upp ett powerplay. Riktigt bra blev det när Joakim Johanssons lyckade slagskott hängde som en torsk i målmaskorna. Med det här målet fastställde "Jocke" slutresultatet.

Kristianstad drabbade sedan också av en utvisning. Men gästerna hade stora svårigheter att ta hål på Kristianstad stabila boxplay. Mot slutet blev det sedan en ren transportsträcka för Kristianstad.

En övertygande insats banade väg för dagens två poäng. Viljan och tändningen var definitivt på topp. Ett härligt spel bjöd man också på. Pantern var för dagen det klart sämre laget. Trots detta gav de aldrig upp utan kämpade in i det sista.

Bäst i Kristianstad var för dagen Martin Nilsson, Andreas Larsson och Mikael Lindgren. Snacka om att KIK har hittat kvalformen.

Kristianstads IK - IK Pantern 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)