1966

J20 säkrar kontraktet i ettan
[2003-03-01] Fredagens hemmamatch mot gästande Olofström slutade i en helt rättvis seger för Kristianstads J20, 6-3 (1-2, 3-0, 2-1).

Kristianstad var utan tvekan de bättre laget för dagen och att gästerna kunde ta ledningen i matchens första period baserades helt och hållet på två enkla bjudningar från Kristianstads sida.

- Ja, i första perioden slarvade vi i egen zon vid ett par tillfällen och bjöd verkligen in Olofström i matchen, säger TF tränare Stellan Rooth, men vi skärpte oss betänkligt och spelade sedan riktigt bra resten av matchen.

Matchen mot Olofström genomsyrades av en ordentlig kampvilja från Kristianstads sida. Förutsättningarna inför matchen var klara som korvspad. Ett poäng var ett måste om laget skulle kunna säkra sin placering i ntabellen och därigenom behålla sin plats i Div I även nästa säsong. Samtliha killar i laget var väl medvetna om viktigheten av en fullödig instas och visade med all önskvärd tydlighet att uppgiften togs på största allvar.

- Alla kämpade till sitt yttersta, menar Stellan, och samtliga är värda enm stor eloge för kampviljan. Med rätt inställning plockade vi poäng med råge. Det var en skön seger för oss. Målet vi satt upp inför säsongen är nått och med det kan vi blicka mot framtiden.

Med några slarvfel i första perioden tog laget sig samman och bättrade betänkligt sitt spel i andra och tredje. Redan efter 23 sekunders spel kvitterade Kristianstad och med den struten hittade man sitt spel på bästa sätt. Andra perioden blev helt och hållet Kristianstads och gästerna verkade stundtals ett slaget lag.

Olofström hämtade dock upp sig och gjorde sitt yttersta för att försöka rubba Kristianstads cirklar. Men Kristianstad lyckades ändå 3.33 öka på till 5-3 och lugnet spred sig i truppen.

Det där bedrägliga lugnet utnyttjade gästerna på bästa sätt genom att 12 sekunder senare reducera till 5-3 och plötsligt var Olofström med i matchen igen.

- Vi sjabblade till det ordentligt i egen zon, säger Stellan, och lyckades sedan inte hålla borta Olofströms anstormning.

Det sjabblet förorsakade en viss desorientering i Kristianstads agerande. Osäkerheten kom krypande och det fina självförtroendet verkade genast bräckligt.

- Olofströms reducering kom olyckligt för oss, menar Stellan, killarna tappade tyvärr kontrollen för en stund. Det blev till att kriga ordentligt för att hålla uppe trycket. Men efter några minuter kunde vi strama upp styrkorna igen.

Ja, gästerna skärrade för en stund Kristianstads mannar, men genom idogt jobbande tog laget så småningom tillbaka herraväldet. Olofström chansade sedan i slutet av matchen med att plocka ut sin målvakt. Detta tilltag straffade sig dock när Christiann Ozimek kunde enkelt lätta in segertrissan i öppet mål.

Extra plus får Kristianstads förstafemma med Christian Ozimek, Petyer Rooth, Mikael Larsson, Johan Molldén och Andreas Lindwall. Femman spelade 6-0 i matchen och stod med andra ord för samtliga av Kristianstads pytsar. Bra jobbat!

- Alla ska ha beröm, konstaterar Stellan, för det sätt på vilket de genomförde drabbningen. Alla kämpade och slet för den här poängen.

Med fredagens match har så både J20 och J18 säkrat spel i minst Div I nästa säsong. För J18 återstår förvisso även ett kval till Super Elit B. Något som kan innebära ett avancemang och en extra bonus för den välförtjänta förstaplaceringen i serietabellen.