1966

Förlust mot Tingsryd
[2003-01-29] Det blev dessvärre förlust för Kristianstad när laget på onsdagen gästade Tingsryd. Matchen slutar 5-2 (3-1, 1-1, 1-0) och hemmalaget plockade helt rättvist de två viktiga poängen.

Kristianstad öppnade annars bra med ett ledningsmål. Dessvärre tilläts hemmalaget att kvittera inom en dryg minut. Tingsryd tog härmed kommandot och kunde också rättvist gå till både 2-1 och 3-1. Tingsryds förstaformation skapade massor av heta situationer och Kristianstad fick jobba tungt för sina möjligheter.

I spel 4 mot 4 tände Joakim Andersson ett litet hopp i andra periodens början när han brottade in en målvaktsretur till 3-2. Kristianstads spel fungerade nu bättre och kampen var hård kombattanterna emellan. Spiken kom när Kristianstad i slutet av andra perioden drog på sig två täta utvisningar. I spel 5 mot 3 kunde hemmalaget spä på sin ledning till 4-2. Målet kom psykologiskt olyckligt i periodens sista minut.

Kristianstad orkade sedan inte hämta hem hemmalagets övertag utan det blev istället Tingsryd som ytterligare kunde öka på sin ledning i 17e spelminuten.

Trots förhoppningarna om åtminstone en poäng blev det noll för Kristianstad. Mikael Lindgren kom heller inte till spel. Den kraftigt skadedrabbade truppen tvingades möta ännu ett nederlag i kampen kring slutspelsstrecket.

Det som kan tyckas anmärkningsvärt i slutsummeringen av matchen är att Tingsryd i det stundtals riktigt hårda mötet bara drabbades av en utvisning. Detta i samband med ett bråk mellan Kristianstads Björn Carlsson och Tingsryds Henrik Andersson. Carlsson fick 10 extraminuter för osportsligt klagande i det läget. På läktaren räknade vi till minst 4 helt regelvidriga ingrepp i tredje perioden, från hemmalaget, som fick gå helt ostraffade förbi.

Tillförordnade lagkaptenen Joakim Johansson hade efter matchen en pratstund med domare Jan Byhlin. Hemsidan frågade "Jocke" vad som egentligen avhandlades under det samtalet. Joakims kommentar kan du läsa längre ner i texten.

- Jag måste säga att killarna gjorde en stark insats idag, menar tränare Matti Pauna, men när vi möter ett så pass bra lag som Tingsryd och samtidigt har våra bästa spelare på skadelistan är det inte lätt för oss att stå upp som vi kanske borde. Dessvärre är vi beroende av att ha vårt bästa lag på isen, truppen är som bekant aningen snävt tilltagen.

Nu ska ingen skugga falla på de mannar som för dagen ställde upp i Kristianstads startfält. Björn Carlsson får beröm för sin insats. Synd bara att han brände de två frilägen han fick till i tredje perioden. Likaså får tvåmålskytt Joakim Andersson plus i kanten. Två riktiga grävarmål blev det från hans sida.

Som helhet var det Tingsryd som dominerade spelet, men Kristianstad spelade klokt och lyckades därför hålla jämna steg med hemmalaget en bra bit in i första perioden. Hemmalget bjöd dock på flest möjligheter och lyckades också ta ledningen med två mål innan del ett var till ända.

Andra perioden blev i mångt och mycket Kristianstads, åtminstone till en början. Joakim Andersson reducerade i fjärde minuten och Kristianstad kunde nu så sakteliga jobba sig in i matchen. Strax över mitten hade laget också en hyfsad press på Tingsryd som frustrerat såg sina egna chanser gå om intet.

- Vi hade ett bra grepp i andra perioden där vi störde dem på ett bra sätt, menar Pauna, ett tag var vi mycket nära att gå ifatt ordentligt.

17.57 blåser plötsligt domaren för en utvisning på Sergij Vologsjanin. Slashing? Ja, i två stenhårda perioder har killarna om vartannat slagit, hållit och spelat riktigt hårt med och mot varandra och plötsligt hittade domaren en straffbar slashing. Det som var extra anmärkningsvärt var att han halvminuten senare hittade ännu en. Även denna på en Kristianstadsspelare.

- Jag talade med Byhlin efter matchen, säger tillförordnade lagkaptenen Joakim Johansson, och Byhlin sa själv att han lagt nivån på en lagom hög nivå och att han hållit den hela matchen. Han sa också att han insett inför tredje perioden att han bara hade en utvisning för Tingsryd i protokollet, men hävdade att han under tredje perioden inte hittat något att visa ut för.

Det finns naturligtvis ingen anledning att kasta skuggor på domarens insats men nog är det anmärkningsvärt, i en stenhård och tuff match, att det ena laget inte får ett enda numerärt överläge medan det andra får fyra.

De där två utvisningarna blev spiken för Kristianstad. Med 4-2 i ledning var det ganska klart att Kristianstads uppförsbacke nu blev ordentligt stor.

- Ja, tyvärr orkade vi inte hämta hem de där två målen, konstaterar Pauna, Carlsson hade ett par lägen som dessvärre inte resulterade i något annat än just lägen. Sedan tog det helt slut efter deras 5-2-mål.

För en gångs skull går åtminstone två av dagens matcher Kristianstads väg. Både Jonstorp och Pantern förlorade sina matcher. Det är således fortfarande tre poäng kvar att klättra för att kunna hota Jonstorp precis ovanför strecket.

Huvaligen, 9 omgångar kvar och streckstriden vill inte ge med sig för Kristianstad. Man kan ju i alla fall inte klaga på spänningen.

Tingsryds AIF - Kristianstads IK 5-2 (3-1, 1-1, 1-0)