1966

Oavgjort mot svårspelat Jonstorp
[2002-12-17] Onsdagens drabbning med gästande Jonstorp slutade till sist oavgjort 2-2 (1-1, 0-0, 1-1). Ser man till matchen totalt var det utan tvekan ett rättvist resultat.

Kristianstad startade övertygande, men tappade plötsligt kommandot då Jimmy Bertilsson olyckligt gjorde ett självmål när lagen spelat drygt hälften av första perioden. Osäkerheten som följde höll sig även genom andra perioden.

Att sedan gästerna efter den sega andraperiod kunde ta ledningen fyra minuter in i tredje gjorde att det såg riktigt tufft ut. Men KIK-repliken kom omedelbart, 19 sekunder senare kvitterade Kristianstads Håkan Hedin genom att göra sitt andra mål för dagen. Även denna gång snyggt assisterad av Jimmie Rönnbäck.

I slutet av tredje perioden drabbades gästerna av en utvisning. I spel fem mot fyra jobbade Håkan Hedin till sig ett läckert läge, men drogs abrubt ner av Jonstorpsförvarare. Detta renderade ytterligare en utvisning för bortalaget och Kristianstyad hade nu 1.50 på sig i spel fem mot tre. En chans som borde gett mer för hemmalaget än vad som blev fallet.

Tyvärr lyckades Kristianstad inte i sitt numerära överläge. Två någorlunda heta avslut var det enda att glädjas åt. I stället blev det riktigt hett på andra hållet när Jonstorp i slutminuten utnyttjade ett eget numerärt överläge och var mycket nära att näta i öppet mål.

- Jonstorp är en mycket svårspelad motståndare, säger Matti Pauna, deras spelstil passar oss mycket illa.

Ja, det är många som valt att underskatta Jonstorp i årets serie. Men då ska vi betänka att de faktiskt är det enda lag som besegrat seriesuveränen Växjö. De spelar ett aggressivt och checkande spel över hela banan, som kan förstöra upplägget för vilket lag som helst. Ett vägvinnande mönster som konsekvent ställer till problem om man inte lyckas få hål på dem.

Kristianstad var riktigt nära ett par gånger i första perioden. Men Jonstorps målvakt var i fin form och Kristianstads avslut lite väl odistinkta. Håkan Hedins 1-0 var dessbättre av direkt motsatt karaktär och Jimmy Rönnbäcks framspelning av vassaste slag.

Det som gjorde att Jonstorp kunde komma in ordentligt i början av matchen var Jimmy Bertilssons självmål. Hans avsikt var förmodligen att lägga pucken med kraft i planket bakom eget mål. Detta för att mötande back på andra sidan skulle kunna dra igång ett uppspel.

Betsikokos i kassen var definitivt inte med på Bertilssons rykande sneträff och hans akrobatiska försök att mota skottet misslyckades kapitalt. Snöpligt som attan, men det sådant som kan hända den bäste.

Kristianstad föll nu i Jonstorps fälla och spelet kan knappast betraktas som någon propagandainsats. Stök och bök varvades med spelförstörande tendenser. Andra perioden blev därför ingen höjdare. Johan Andersson var dock mycket nära att öka på för Kristianstad när han blev läckert serverad av Mikael Lindgren, men totalmissade öppet mål.

Efter andra periodens struliga spel spottade de båda lagen upp sig ordentligt i sista tredjedelen. Både Jonstorp och Kristianstad skapade flera farligheter och det var Jonstorp som först fick utdelning. En utdelning som Kristianstad raskt kvitterade.

Det blev på sätt och vis de båda målvakterna som kom att avgöra slutresultatet. Detta sedan de båda lagen både skapat och missat flera öppna lägen.

Extra plus i kanten får Håkan Hedin. Inte så mycket för sina två mål utan mer för sin goda insats matchen igenom, där han och Rönnbäck stundtals var helt tongivande.

Även Björn Carlsson visade framfötterna på ett övertygande sätt. Något som värmde ett KIK-hjärta i den i övrigt aningen svaga backlinjen, där t ex Martin Nilsson inte kunde vara med på grund av sjukdom. Och precis som vanligt gjorde Alexander Betsikokos en hejgjuten insats mellan stolparna.

Vidare måste vi få lov att framhålla Mikael Lindgren, trots att han inte är riktigt så effektiv i målprotokollet som vi kanske hade önskat.

Nu går Wild Kings till Julvila fram till den 27 december då träningspassen drar igång igen. Allt för att laget ska vara fit for fight den 3 januari då serien drar igång igen.

Kristianstads IK - Jonstorps IF 2-2 (1-1, 0-0, 1-1)