1966

A-lagssäsongen över efter förlust 1-3
[2015-02-28]

Så tog säsongen slut för vårt A-lag! Play-off-match nr 2 mot Tingsryd slutar 1-3 och därmed 2-0 i matcher för Tingsryd.

Det var en besviken KIK-tränare Fredrik Hallberg, som mötte pressen efter matchen. Förutom de tolv första minuterna var Fredrik mycket nöjd med sitt lag. Vi hade inte riktigt marginalerna med oss idag, menade Hallberg och det får man instämma med.

Efter lite sämre matcher under allettan, tyckte KIK-tränaren att laget lyft sig under Play-off-matcherna. Tingsryd är ett lag med ganska mycket rutin från denna typ av matcher, men det är ingen idé att spekulera kring utgången om man hade ställts mot en annan motståndare.

Hallberg ville inte spekulera i framtiden. Just nu är det bara en känsla av tomhet, hos KIK-coachen.

Det digitala matchprotokollet för matchen hittar du på stats.swehockey.se

Nedan följer ett referat med lite om händelserna under matchen.

Period 1:

Matchen börjar dåligt för de våra. Efter dryga 3 minuter, 0-1 för Tingsryd. Sidledspassning till en omarkerad Rasmus Johansson, som i princip kan lägga pucken i tom KIK-kasse. Efter det fortsatt Tingsryds-tryck.

4:35 in i 1:a, KIK-utvisning. En riktig het Tingsryds-chans under utvisningen. Precis i slutet av utvisningen kommer Philip Bruggisser i en kontring men tyvärr utan resultat.

Fram mot halva första perioden har KIK jämnat ut spelet något med några bra chanser till kvittering. Ny KIK-utvisning efter 10:56. Konstant Tingsrydspress i KIK-zonen i nästan 2 minuter och med en riktigt bra chans.

I slutet av perioden etablerar KIK bra spel med fina chanser, bl a ett dragskott i stolpen av Philip Bruggisser. Otur!

Perioden slutar 0-1 för Tingsryd, som vi nog får säga är det något bättre laget i perioden, vilket även skotten 10-17 visar.

Period 2:

Period 2 inleds med Tingsryds-mål efter 10 sek. Tack och lov bortdömt för spark.

Böljande spel på båda håll. Dennis Svensson kommer nästan loss efter 8:20. Ingen nätkänning. Bra skott av Acke Ringström efter 10:15. Tingsryds-keepern vet inte riktigt var han har pucken. Det vill sig inte.

Direkt efter det, en mycket farlig Tingsryds-kontring. De etablerar press under någon minut, men inget mål, fortsatt 0-1.

15:34 in i andra, situation med blodvite på Tingsryds-spelare och ”eftersläng” från Tingsryd vid situation framför Tingsrydsmålet, slutar med två KIK-are och en Tingsrydslirare på botbänken. 5 mot 4 för bortalaget. Ett par bra chanser för bortalaget utan nätkänning.

Efter 18:27, KIK-skott från blå-linjen som landar mellan benen på Tingsryds-målvakten, som inte har en susning var pucken är. Efter någon sekund upptäcker han den och lägger benskydden över den. Det vill sig inte.

Fantastisk räddning av Strandberg med halvminuten kvar, som hinner täcka upp med en snabb sidledsförflyttning. Ursnyggt och jätteviktigt för att hålla oss kvar i matchen. Perioden slutar mållös och med gruff i slutsekunden, som ger att KIK får starta 3:e perioden med en man mer på isen. Skotten slutar 9-7 för hemmalaget.

Period 3:

Periodstart med power-play för vårt lag och med riktigt heta chanser, bl a två skott i målramen av Olle Liss respektive Simon Stark, men mål? NÄÄ!

KIK-chanserna fortsätter. Acke Ringström har kanonläge efter 7:20 men mål? Ni vet svaret.

Power-play för de våra följer. För många borta-spelare på isen. Några hyfsade chanser men mållöst.

Gruff nere bakom Tingsrydsmålet efter 9:51 slutar med två från varje lag i utvisningsbåset. Utvisningarna kvittas.
Spelet böljar åter fram och tillbaka.

Så efter 14:26 kommer det äntligen. 1-1 signerat Ben Doucet på passning av Emil Sandin och Christoffer Lindholm.

Men säg den glädje som vara beständig. 17:36 gör Tingsryd 1-2. Inte rättvist!!! Time-Out, följt av spel utan målvakt, för att kvittera, hjälper inte. Tingsryd lyckas peta pucken ur egen zon, pucken ställer sig halvt på högkant och skruvar sig,på ett konstigt sätt, längs isen i en banan-böj och in i en tom KIK-kasse till 1-3. Symptomatiskt för den här matchen.

Ett snöpligt slut på denna hockeysäsong!