1966

Förlust i PlayOff 2, match 1 mot Tingsryd
[2015-02-26] Trots en riktigt god insats från Kristianstad blev det förlust i den första PlyOff 2-matchen på bortplan mot Tingsryd. Den rafflande och välspelade matchen slutar 4-3 (2-2, 2-1, 0-0). Med facit i hand kom avgörande när Tingsryd strax efter mitten av andra perioden gjorde två snabba mål på raken.

Under de dryga 40 sista sekunderna i matchen hade KIK läge att nå en kvittering före ordinarie tids utgång. I spel sex mot fyra (Tingsryd hade en man utvisad och KIK plockade ut sin målvakt) men det ville sig inte riktigt. Nu krävs det två stenhårda fighter om PlayOff 2 ska kunna avgöras till Kristianstads fördel.

Det digitala matchprotokollet hittar du på stats.swehockey.se

- Det blev en jämn hockeymatch, menar KIKs tränare Fredrik Hallberg, samtidigt tycker jag inte att vi riktigt kommer upp i den nivån som krävs för att vinna. Det är lite för många i laget som inte riktigt når sin nivå.

Det blir till att komma igen starkt på hemmaplan.

- Ja, vi ser positivt fram emot lördagen. Det är bäst av tre matcher som gäller och just nu har Tingsryd 1-0 i set.

Det var Kristianstad som tog ledningen i matchen då Emil Sandin satte 0-1 men hemmalaget kunde tämligen raskt kvittera till 1-1 och några minuter senare tog Tingsryd också ledningen.

Tingsryds ledning höll dock bara i dryga fyra minuter eftersom Benoit Doucet såg till att jämna ut till 2-2.

Inför första periodpaus stod det sålunda 2-2 på resultattavlan, ett resultat som Kristianstad i andra perioden ändrade till 2-3 efter bara 1.37. Denna gång var det Martin Backholm som var sist på trissan.

Kallduschen för Kristianstad kom när Tingsryd i andra periodens fjortonde minut raskt kvitterade och även tog ledningen igen. Hela förfarandet var över på 38 sekunder och några fler mål blev det sedan inte i matchen.

Tingsryd hade förvisso några chanser i tredje men liksom Kristianstad förvaltade de sina möjligheterna illa. Kristianstad fick dock en gyllle möjlighet i matchens slutminut men fick tyvärr aldrig riktigt fart på sitt eget spel.

Lördagens hemmamatch är med andra ord avgörande för Kristianstads vidare framfart i PlayOff. Att det blir en rykande tillställning är det ingen som tvivlar på. Missa nu inte den drabbningen som startar kl. 16.15.