A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

KIK-intervjun: Joakim Strandberg och Viktor Holmqvist
[2015-02-24] Ett i mångas ögon uträknat Kristianstad samlade ihop styrkorna, kniper två raka hemmasegrar och tar hem matchserien mot Helsingborg med 2-1 i matcher. Ett styrkebesked som innebär att laget nu är klart för Play Off 2.

Det var en lättare samling under måndagen där det var lite valfri träning?
J: Det är skönt att komma hit. Efter tre täta matcher och två matcher på två dagar, så var det här en dag utan förväntningar och måsten där vi körde lite valfritt. Lite måndagsmys…teambuilding!

Det är bara en dryg vecka sedan ni satt på bussen på väg ner till Kirseberg inför ödesmatchen borta mot Pantern. Hade ni några tankar då på att ni skulle sitta med nuvarande förutsättningar här idag?
H: Jag trodde mer att Tingsryd skulle vinna mot Tranås i den andra måstematchen…
J: Vi har gått igenom ganska mycket som lag efter jul. Lite upp och ganska mycket ner. Vi tappade lite tron på oss själva och det vi kan prestera. Det syntes också på resultaten. Det blev extra nervöst då jag åkte på en smäll och fick en hjärnskakning och missade några matcher. Jag såg matchen mot Pantern på plats, från läktarplats. Jag tror aldrig jag har mått så dåligt i hela mitt liv! En fruktansvärd upplevelse att stå vid sidan om, och inte kunna påverka. Jag tycker att vi gör en av våra bästa prestationer på hela säsongen i den absolut viktigaste matchen. Oavsett hur det hade slutat, tycker jag det är kul att vi kunde göra den matchen så bra. Det där är vi! Nu sitter vi här, och vi har lyckats hitta spelet nu när det gäller som mest. Vi kunde göra vårt, och fick lite hjälp på traven. Det var väl lite ödets nyck att visa att vi faktiskt var värda att gå vidare.

Vad har ni inom laget som gör att ni går från att vara utskällda och uträknade till att vända på steken, vinna i Malmö samt vända mot Helsingborg och vinna i två raka hemma?
J: I grund och botten tror jag det ligger lite i att gruppen vet vilken kapacitet vi har. Det visade vi i större delen av grundserien, vad vi går för. Frustrationen att inte ha fått ut samma kapacitet i Allettan tog överhanden. Vi har ändå hittat tillbaka till våran identitet, och alla förstår hur vi ska spela för att kunna lyckas på denna nivån.

Den sista tiden har ni jobbat fram en stämpel i media – ”Bäst när det gäller”?
H: Ja, precis!

Om vi tittar lite på helgens matcher. Helsingborg kom hit med en vinst i ryggen och hade två chanser att avgöra. Det är jämnt ganska länge, men ni visar ändå var skåpet skall stå och tar en 6-3 seger på lördagen. Vad tänkte ni inför avgörande drabbningen på söndagen?
H: Vi visste dem skulle komma ut hårt. Pressen låg lite på dem. Bortamatch. Tredje och avgörande…
J: Det hade inte undgått dem heller att vi underpresterat ganska ordentligt tidigare. Det syntes att de kom från ett helt annat momentum, med en uppåtgående trend efter jul. Det var en grupp med riktigt starkt självförtroende, och det kändes i första matchen att dem var redo att ta sig an oss. De kämpade på riktigt bra. Det var ett riktigt bra motstånd, känslan var sedan lite som du säger att de kom in och hade två chanser att avgöra. Vi körde över dem på lördagen ganska så ordentligt, sedan kommer de ut som ett helt nytt lag på söndagen och det var en jäkligt tuff match! Summa summarum tycker jag ändå att det bättre laget går vidare. När vi har ordning på grejerna i truppen är vi ett väldigt starkt lag. Det var en skön seger!

Ni tar betydligt färre utvisningar?
H: Det har vi blivit bättre på de senaste matcherna. Det är ofta ”special teams” som avgör såna här viktiga matcher.
J: Nu letar vi inga genvägar för att hitta framgång, utan nu åker vi skridskor och spelar klart situationerna. Det gäller att hålla fokus på rätt saker. Spelar man tjugo minuter box play per match, då blir det väldigt svårt att ta med sig en seger hem.

Honken, du fick göra två kassar i avgörandet. Kommentar?
H: Dem studsade rätt helt enkelt…

Jag uppfattade initialt att det första målet styrdes in av Bruggisser, men jag hade fel där?
H: Det var Zaar som slog in den i eget mål. Han kom nån tekning senare och sa, varsågod för målet! På det andra målet är det en fantastisk passning av Phillip…
J: En sån är man bara tvungen att förvalta. Det var imponerande, riktigt kyligt faktiskt. Grovjobbaren, med fina handleder!

Jocke, du räddar 35 av 36 skott och flera i riktigt svåra lägen?
J: Som målvakt är statistik inget man lägger vikt vid, utan det är prestationen som gäller. I sista perioden…
H: …var du magisk!
J: Det kändes som nervositeten kom krypande och vi blev lite passiva i egen zon.

Trivdes du i situationen där i tredje, när det blev mycket att göra?
J: Det är alltid kul när det händer grejer. Det kändes ändå som att vi skulle bara vidare! Vi skulle inte åka ut mot Helsingborg, det var bara vinst som gällde och det var skönt att vi redde ut det!
Som målvakt är det viktigt att inte bli påverkad av omständigheterna. Jag kollade inte på klockan en enda gång på hela matchen, man måste ha fokus på rätt saker.

Fokusen fanns där framförallt fem minuter in i sista när Roger Ohlsson blev helt frispelad framför mål?
J: Den räddningen var så klart jäkligt skön. Det visade sig bli viktigt för oss. Ibland har man såna kvällar, den ska bara inte in!

Ni har haft en stor press på er tidigare, innebär dessa viktiga vinster något av en revansch för er?
H: Ja, det här är kul!
J: Det är ju för såna här matcher man spelar. Älskar man inte detta, då håller man på med fel sport. Som saker och ting utvecklade sig i Allettan så är ju detta en stor bonus för oss! Ingen hade räknat med att vi skulle vara här nu. Vi njuter av läget och att ha denna chansen! Att få spela mot Tingsryd nu kommer att innebära matcher med en fantastisk inramning! Det ska bli riktigt roligt denna veckan!

Inför måndagens lottning till Play Off 2, fanns det någon önskemotståndare från er sida?
J: Jag tänker inte i dem banorna, man blir lätt besviken och får fel tankar. Jag är redo för vad som helst, och oavsett motstånd kommer det att bli riktigt roligt! Visst hade det varit spännande att möta ett lag vi inte tidigare spelat emot, samtidigt vet vi nu vad som väntar mot Tingsryd.

För eller nackdelar med att det blev just Tingsryd?
H: Bra resor och bra hockey blir det! Det är också ett lag som vill spela ishockey och föra spelet. Det är ett bra play off lag med mycket rutin. Det som har hänt tidigare under säsongen spelar ingen roll nu.

Har Hasse och Simon fått några gliringar nu där uppe ifrån sedan lottningen stod klar?
H: Jag vet inte, dem har varit iväg på jobb. Det är inte så mycket gliringar, de är väldigt omtyckta så det är mest lyckönskningar.
J: Jag känner faktiskt ingen i Tingsryd, så jag kommer undan.

Hur laddar ni nu inför torsdagens match?
J: Ett par bra träningar och se till att vi gör vårt.

Vilka är favoriter i detta möte?
H: Vi vet vår kapacitet inom laget. Vi slår lite underifrån nu och vi trivs bra med det!
J: Omständigheterna har svängt. Vi kommer in i ett annat läge. Sedan är det lite ödets ironi som gör att vi ställs mot Tingsryd, som har en viss del i att vi faktiskt är här idag!

Supporterbussarna fylls på i rask takt, redan nu är en stor buss samt flera minibussar fulla, och många åker ju dessutom upp i bilar. Vi är, enligt uppgift, tilldelade 350 platser uppe i Tingsryd. Hur ser ni kring det?
J: Jag tror inramningen kommer att bli fantastisk! Det blir desto roligare att spela. Det är kul att vi har så bra stöd som vi har ändå, särskilt med tanke på att de fått gå hem besvikna många gånger – ändå kommer dem tillbaka och stöttar! Det är kul och jävligt viktigt för oss!
H: Avslutningsvis, vi vann lite mot oss själva när vi åkte ner till Malmö och gör en av säsongens bästa matcher. Glädjen var enorm! Bussresan hem var fin…Vi fick tillbaka glädjen.
J: Allt vi har gått igenom, först allt det positiva innan jul och sedan den otroligt negativa spiralen vi har haft. Det prövade verkligen gruppen och vi har fått visa vad vi är gjorda av. Vi står nu redo för nästa uppgift!

Lycka till, ha kul och rid på vågen!

// Thorleif Olsson, Lina Persson och Lars Svensson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
LA Pipe Welding

Christianstad Bilvårdscenter

Din Mäklare

Shell Rondellen

Va Mat & Kart

Starka Betongindustrier

Budettan

Skyltforum

Autoexperten

Defendo

Tomas Textare

PMR Mobiltelefoniaktiebolaget

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender