1966

Seger i övertid när Tranås gästade Kristianstads Ishall
[2015-01-10] Lördagens hemmamatch var stentuff och jämn över fyra perioder. Med 3-3 efter tre spelade tog förlängningen vid. 1.03 kunde Benoit Doucet på egen hand trixa in 4-3. Matchen slutar 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 1-0).

- Jag är naturligtvis inte nöjd, säger Tranås tränare Arto Sirviö, vi hade tre poäng på vippen och så blev det bara 1, men det är hockey. Annars var det en riktigt härlig match. Det är alltid härligt att spela här i Kristianstad. Bra publik och god stämning. Att vi sedan också hade eget supporterfolk på läktaren var härligt. Jag har spelat matcher här i Kristianstad tidigare och det är alltid bra atmosfär.

- Vi har mött två söderlag nu och det märks att det är skillnad, fortsätter Sirviö, och jag unnar alla mina killar att få vara med om den här typen av matcher.

Tränare Fredrik Hallberg var lite mer tillfreds med dagens resultat.

- Egentligen håller jag med Arto, säger Hallberg, man är inte nöjd om det inte är full pott men så som matchen utvecklade sig mot slutet och att vi sedan kunde säkra 2 poäng får vi ju vara tacksamma för.

- Vi vet att Tranås har mycket kvalitet i sitt lag och att dagens resa skulle bli tuff. Hade vi nu varit lite mer effektiva i första perioden där vi faktiskt hade flera helt öppna lägen, hade vi punkterat matchen rejält redan i första, menar Hallberg.

Det digitala matchprotokollet hittar du på stats.swehockey.se

Sett över hela matchen hade Kristianstad ett tydligt övertag i första, där Tranås målvakt i princip håller kvar gästerna i matchen. Kristanstad bränner här 3-4 helt öppna lägen.

I andra jobbade gästerna sig in i matchen där Kristianstad mot slutet bättrade sig ordentligt.

I tredje var det Tranås som tog kommandot och med ett par powerplaymål var de plötsligt i ledning. Kristianstad brottade sig dock tillbaka när de i slutet av tredje kunde kvittera till 3-3. Ett synnerligen omdiskuterat mål som inleddes av en herrelös Tranåsklubba i offensiv zon som motades ut i mittzon. Diskussionerna gick heta men målet godkändes.

I förlängningen tog Benoit Doucet tag i ett felpass från Tranås uppspel och gjorde processen kort.

Att Kristianstad inte hade mer i målprotokollet än 1-0 får nog ses som anmärkningsvärt. Laget bjöd på ett självförtroende av bästa märke och radade upp chanserna i parti och minut. Den stora bromsklossen för dagen blev Tranås målvakt Viktor Johnsson som var riktigt vass genom hela matchen.

Gästerna bjöd gediget motstånd och försökte i inledningen av andra perioden ta kommandot. Faktum är att de faktiskt lyckades delvis. Inledningsvis hade de definitivt greppet och 1-1 kom tämligen omgående i ett snyggt uppspel där Kristianstadsförsvaret helt såg ut att stå stilla.

I andra periodens nionde minut kom öppningen för Kristianstad. En dubbelutvisning följdes raskt av en Tranåsutvisning. Plötsligt hade Kristianstad 1.36 på sig i spel fyra mot tre. Detta resulterade i att Kristianstad kunde återta sin ledning med 2-1, efter ett snyggt klapp-klapp-spel där Sandin var sist på trissan.
Ett rungande ribbskott i slutet av andra var sedan det närmaste Kristianstad kom under resterande del av andra perioden.

I tredje perioden hade gästerna jobbat sig in i matchen. Kvitteringen hängde tidigt i luften och 4.45 small det. Målet kom direkt efter en tekning som Kristianstad vann. Eftermälet blev dock rörigt och plötsligt bjöd Kristianstad bort trissan och genast hade gästerna kvitterat. När Kristianstad ca fem minuter senare drog på sig en utvisning visade gästerna stenhård effektivitet och genast var de i ledning.

Kampen som följde var stenhård. Kristianstad kämpade för en kvittering och Tranås jobbade för att behålla sin ledning och i tredje periodens näst sista spelminut fick Kristianstad utdelning. Upprinnelsen var den utvisning Tranås drog på sig. Kristianstad snurrade på i numerärt överläge och Bruggisser drog till ett slagskott från blå. Skottet kom inte särskilt långt eftersom det träffade en av Tranåsspelarnas fotknölar. Träffen blev smärtsam men i den pressande situationen gick det inte direkt att byta. Sekunderna senare tappad han dessutom sin klubba i en närkamp. Den där klubban låg och flöt i zonen ända tills Bruggisser plötsligt föste undan den. Olyckligt gled den ut i mittzon och när Kristianstad sekunderna senare kvitterade till 3-3 bröt diskussionen lös. Tranås hade synpunkter på den där klubbförflyttningen och det efterföljande målet.

- Jag uttalar mig inte om den situationen, uppredpade Arto Sirviö två gånger under den efterföljande presskonferensen.

- Jag såg aldrig situationen, menade Fredrik Hallberg, jag bevittnade bara snacket efteråt.

Kvitteringen öppnade för sudden death och här var det Kristianstad som effektivt utnyttjade en felpass i Tranås anfall.

- Ben fick tag i pucken och i de där lägena är Ben bara Ben, ler Fredrik Hallberg.

Rena straffsituationen blev det och Benoit var precis så säker som han brukar vara, 4-3 var därmed ett faktum och Kristiantad hade bärgat 2 poäng.

Det som närmast står i tur är onsdagens kommande drabbning på bortaplan, då Troja står för värdskapet. Det mötet lär bli extremt spännande.

Lite bilder

Inledningsvis var det Kristianstad som höll i taktpinnen. Det egna självförtroendet lyste starkt.

1-0 i första spädde på förväntningarna.

I andra perioden jobbade sig gästerna in i matchen.

I spelet fem mot fem var det grymt jämnt genom hela matchen.

I andra perioden brakade KIKs Pontus Palmqvist ihop med Tranås Viktor Ekman. Det hela resulterade i en dubbelutvisning.

Jay Latulippe studerar Palmqvists jabbar.

Dagens match blev en riktigt spännande och trevligt tillställning. Två spelande lag kämpade stenhårt.