1966

Övertygande seger över Vimmerby
[2015-01-07] Efter 10 spelade minuter i dagens hemmamatch ledde Kristianstad med 4-0 där gästande Vimmerby blev överkörda efter noter.

- Nu fick vi utdelning tidigt och vår första period var klockrent genomförd, säger tränare Fredrik Hallberg.

Matchen slutar helt rättvist 8-3 (5-0, 3-1, 0-2) och Kristianstad var tveklöst det bättre laget.

- Tyvärr tycker jag att vi bara hade 2 bra perioder idag, menar Hallberg, i tredje släpper vi igenom Vimmerby helt onödigt och när sedan domaren tog hand om resten blev det som det blev.

- Faktum är att vi redan i andra perioden släpper bakåt. Anledningen, som jag ser det, är att alla fyler på för att göra mål och då tummar vi lite på det vi ska göra.

Det digitala matchprotokollet hittar du på stats.swehockey.se

1255 betalande inledde dagens match med att följa en av Kristianstads bästa perioder på säsongen. Klockrent genomförd och grymt effektivt. 2.06 kom 1-0 där en av planens giganter denna dag, Olle Liss, var sist på trissan. Klapp-klapp var bara förnamnet.

3.21 kom 2-0, signerat Christoffer Lindholm. Målet föregicks av ett friläge för KIK där Sandin var mycket nära.

5.11 kom 3-0. Vimmerby hade just drabbats av en utvisning och Kristianstad behövde bara 11 sekunder för att öka på sin ledning. Sandin stod som gravör för detta mål som gick stolpe-stolpe-in i "rothöjd".

När sedan Simon Stark, 9.20 spädde på till 4-0 kstade Brattenberger i Vimmerbys kasse in handduken och Evertsson fick ta över spadviftandet. Men även denne herre fick se sig som besegrad när Benoit Doucet 15.56 satte 5-0 till Kristianstad.

Det vassa spelet Kristianstad bjöd på i matchens första period lugnades något i andra. Plötsligt fick gästerna nya ytor samtidigt som Kristianstad drog på sig en lurig utvisning. I powerplay lyckades gästerna rappa in en reducering till 5-1 medan Strandberg i målet av allt att dömma var ordentligt skymd.

Men Kristianstad hämtade sig något när Pontus Palmquist slagskottade in 6-1 från ofensiv blå. Energin räckte också till tre riktigt glödheta möjligheter i andra periodens sjunde spelminut men ivern gjorde att laget missade tre öppna kassar. Spelmässigt var det Kristianstad som styrde och ställde men jakten på ytterligare mål öppnade för kontringar från gästerna.

Strandberg visade dock hög klass och innan perioden var till ända hade både Latulippe och Strakt noterats i målprotokollet.

Kristianstad vaskade för dagen fram 7 målskyttar (bara Stark satte två mål). Vad säger man om den bredden?

- Det är naturligtvis positivt att vi har många som kan leverera, ler Hallberg.

Matchens tredje period blev med Kristianstads mått mätt ingen högre prestation. Laget slog av betänkligt på takten och gästerna högg betet direkt. Kristianstad drog mot slutet också på sig en hel rad utvisningar på raken. Med en dryg minuts i spel tre mot fyra och sedan ytterligare en halv minut i spel fyra mot fem blev situationen allt för tung att reda. Vimmerby fixade 8-3 i sextonde minuten. Detta mål hade bara fyra minuter tidigare föregåtts av 8-2, även detta i KIKs boxplay. Några fler mål blev det sedan inte.

Med dagens seger håller Kristianstad ett grepp om sin andraplats i tabellen och Tranås som också plockade full pott i omgången flåsar dem i nacken. Ett scenario som skruvar upp spänningen lite extra inför de båda lagens möte kommande lördag. Även denna match spelar KIK på hemmaplan (start kl. 16.00).

- Vi tittar inte i tabellen, hävdar Fredrik Hallberg, för oss handlar det bara om match för match, period för period och byte för byte.

Vem vaktar kassen på lördag?

- Det får vi se. Oskar har inte varit här så länge men vi vet vad han kan. Vi har gott om tid på oss att reda ut vem det blir.

Extra plus i kanten får Strandberg i målet, Palmqvist på backen och Olle Liss i tredjelinen. För dagen saknades en lätt skadad Mikael Larsson. "Det är ren försiktighet att han inte spelade idag" berättar Jocke Johansson. Det är en mycket lätt skada som behöver någon dag på sig att gå tillbaka.

Inför tredje perioden steg Fredrik Hansson av.

- Han kände sig hängig och utan energi, berättar Hallberg, det kan vara något på gång där. Vi får helt enkelt avvakta utvecklingen.

Lördagens kommande hemmamatch mot gästande Tranås lär bli en rysare. Passa på att se den live i Kristianstyads Ishall