1966

Premiärförlust för Kristianstad
[2014-12-27] Lördagens premiärmatch på bortaplan slutade dessvärre med en förlust. Matchresultat 2-1 (2-0, 0-0, 0-1). Faktum är att Kristianstad för dagen såg aningen sega ut och hade svårt att komma upp i ordinarie standard.

Strandberg jobade effektiv i kassen och höll Kristianstad kvar i matchen under tredje perioden. I kraft av sitt reduceringsmål kunde Kristianstad höja tempot en aning men lite onödigt slarv på slutet gjorde att laget drog på sig en utvisning i slutminuten (här var det först dömt mål till Västervik men domaren ändrade sig).

Det digitala matchprotokolet hitar du HÄR på stats.swehockey.se

- Idag ser vi verkligen sega ut, sa tränare Fredrik Hallberg efter slutsignalen, vi kommer definitivt inte upp i ordinarie standard samtidigt som Västervik plockade ner vår fart rejält. Så här efteråt kan jag konstatera att det var en kombination av dessa båda faktum som avgjorde.

- Rent generellt tycker jag inte att vi skrapade fram tillräckligt för att vinna matchen.

Över 60 minuter var det en jämn och tät match där hemmalaget Västervik utnyttjade två givna lägen i första perioden. En målvaktretur och tämligen raskt en försvarsmiss från Kristianstads sida.

I andra perioden var Kristianstad mer på hugget och hade ett tag hemmalaget i brygga men det ville sig helt enkelt inte.

- Vi hade ett vasst powerplay och ett öppet mål men inte marginalerna på vår sida.

Med Jay Latulippes inbrottade mål i tredje perioden hittade KIK energi och steppade upp tempot en aning. Ett par heta lägen höll på att fixa en kvittering men en snöplig slarvpuck på offensiv blå öppnade för en kontring i hemmalagets favör.

Den neddragning Kristianstad bjöd på där föranledde domaren att tilldömma hemmalaget ett mål men efter lite diskussioner omvandlades deta till en KIK-utvisning och därmed var Kristianstads möjligheter att koppla ett nytt grepp tilintetgjorda.