A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)





KIK-intervjun: Joakim Strandberg
[2014-12-03] Lånet från Vita Hästen berättar om det tidigare skadeuppehållet, glädjen över att få komma till Kristianstad och om den stundande hemmamatchen mot Kallinge/Ronneby, där man vill säkra seriesegern i Hockeyettan Södra. Dessutom smått & gott om Allettan-spel och läget i Hockeyallsvenskan.



Joakim Strandberg är tillbaka mellan stolparna.

Det börjar närma sig jul. Är det något Ni hinner tänka på som är mitt uppe i säsong?
- Det märks på stan, det är julpyntat och så. Det är trevligt! Man längtar till jul, självklart. Det gäller nog dem flesta. I min situation är man ifrån familjen större delen av året, och man vet att man får komma hem till jul. Det är klart att man ser fram emot det.

Om vi blickar tillbaka lite, det var ganska snabba bud när det blev klart att du skulle lånas ut till Kristianstad. Berätta lite om din situation i det läget.
- Det mesta var ganska nytt för mig, eftersom jag kom tillbaka efter en långtidsskada. Jag har varit skadefri tidigare, men så fick jag operera höften säsongen innan vilket innebar många frågetecken för mig själv, hur det skulle kännas att börja träna och spela igen. Man var lite sargad mentalt.
När det väl drog igång så kändes det så klart att man varit borta väldigt länge. Jag fick göra en match ganska tidigt på säsongen mot Oskarshamn. Det gick bra, men så kom beskedet att jag skulle lånas ut. Tiden fram till att det faktiskt blev av, var ganska frustrerande. Det hände ingenting. I augusti/september är många trupper spikade och jag hade ingenstans att ta vägen. Sen var det lite ödets nyck, för samma dag som jag tog kontakt med en agent så hade KIK:s sportchef Jocke Johansson ringt honom och sagt att man fått frånfälle på en målvakt (Fredrik Weréen) p.g.a höften. Därifrån gick det snabbt, ja rent av på några timmar. Det var bara att packa ihop i lägenheten och dra söderut. Jag var bara glad, det var det bästa stället jag kunde hamna på. Dels för att jag bott i Skåne tidigare och jag har tjejen kvar i Malmö, så jag flyttade in direkt och kom på plats med en gång. Jag visste att jag skulle ha ett bra socialt liv här nere.

Det var bara skönt att bryta upp och komma ner hit med andra ord?
- Det är skönt att veta att man ska vara på ett ställe där man trivs bra. Hur det var i laget hade jag egentligen ingen aning om. Jag har inte varit här tidigare och kände ingen mer i laget än Fredrik Lindblom sedan tidigare. Allting har dock varit över förväntan, det är en kanongrupp med killar därinne och bra tränare. Vi är ett tävlingsinriktat lag med höga mål, det är en fantastisk miljö att vara i som hockeyspelare. Jag trivs kanon här nere!

Hur var känslan att växla ner från ett Vita Hästen som tagit steget upp för spel i Hockeyallsvenskan, tillbaka ner till ett lag i division 1?
- Det är klart att man har en dröm att spela på hög nivå. Men jag har inte riktigt varit där, så det kändes inte som ett steg neråt. Man hade en önskan om att få chansen ifrån början. Men jag skulle inte vilja byta ut något. Det har enbart varit positivt för mig att jag har hamnat här, och jag ser många likheter med den truppen jag var med i förra året – vilka gick hela vägen upp – med det laget som vi har här idag. Åter igen så trivs jag verkligen kanonbra i Kristianstad!

Det har gått väldigt bra för er så här långt?
- Absolut. Visst har vi blandat och gett, men när saker och ting har ställts på sin spets så har vi varit ett bra lag och visat karaktär och en hög nivå genom serien. Vi har inte förlorat särskilt många matcher. Det som har varit det största problemet för oss är väl egentligen att ta sig igenom matcherna mot lite sämre motstånd. Samtidigt har vi hittat sätt att vinna matcherna i alla fall. Det var ju en plump hemma mot Mörrum, men överlag tycker jag vi har hållit en hög nivå hela säsongen så här långt.

Är det mentalt eller spelidé som gör det svårspelat mot sämre motstånd?
- Det är svårt att säga. Som idrottsmän har man stor respekt för sina motståndare. Man vet att alla lägger ner lika mycket tid som en annan. Alla vill vinna. Sedan när det kommer såna matcher där vi förväntas vinna med si eller så mycket, där är en utmaning att hantera det. Det blir lätt att det låser sig. Man försöker lite för mycket och gör inte riktigt det man ska – något som faller naturligt under toppmatcherna när vi gjort alla de där bra sakerna. Nu senast mot Olofström hemma tycker jag ändå att vi gjorde en bra match i det anseendet. Vi hade jäkligt bra tålamod och tappade aldrig planen riktigt, även om de gjorde det svårt för oss. Vi svajade inte i vårt spel, utan kontrollerade matchen. Det var kul att se.

Om du skulle sammanfatta din egen prestation i laget, så här långt. Hur skulle du beskriva det?
- Jag var rätt sargad mentalt när jag kom hit, med ett lågt självförtroende. Dels att inte få spela under försäsongen men även det långa uppehållet som jag hade haft. Det var mycket tvivel om man skulle hänga med, och hur man skulle klara av det. Jag är tacksam över att ha en bra mental plan, hur jag tar mig igenom saker & ting. Jag känner mig önskad här, jag har ett förtroende. Då är det lättare att växa! Det är en positiv känsla, och jag håller en ganska jämn nivå. Det måste fortsätta om vi ska kunna genomföra Allettan på ett bra sätt.

Dessutom kan Vita Hästen höra av sig emellanåt och vilja ha hem dig till matcher i Hockeyallsvenskan. T.ex. var du med Vita Hästen uppe i Haparanda för möte mot Asplöven dagen innan Kristianstad tog emot Mörrum. Hur är det att åka fram och tillbaka med kort varsel, ibland med väldigt stora avstånd?
- Med facit i hand så blev ju inte det någon särskilt lyckad tripp. Jag blev helt sänkt av virus. Det var inget man hade önskat sig, och jag var sjuk ganska länge. Det blir lite annorlunda att göra Haparanda och Skåne på mindre än 24 timmar. Samtidigt är det en del av drömmen att hålla på med detta, och då måste man kunna hantera det. För mig är det jättekul att vara där, samtidigt som jag trivs jättebra i Kristianstad. Man skulle inte gråta floder ifall det inte kommer fler samtal, men man är alltid redo!

Kristianstad gjorde nyligen klart med en gammal lagkompis till Dig, nämligen William Wallén. Vad har du att säga om honom?
- Han är duktig. Vi spelade ihop ifjol, och har mötts en hel del i ungdomsåren när jag spelade i AIK och han i Djurgården. Han har alltid varit en tongivande spelare. Tyvärr har han haft lite traumatiska personliga händelser. Han har återhämtat sig från det nu och förra säsongen bidrog han oavsett var han var ute på isen. För lagets skull är jag jätteglad att han kommit hit, det är en kanonvärvning för oss!

Hur ser du på era chanser i Allettan?
- Vi har så klart jättegoda chanser. Det är viktigt att vi håller fokus på samma sätt som vi gjort under grundserien, där vi varit noggranna med att fokusera på nästa byte och inte längre. Om man är för långt fram i tanken är det lätt att det glider en ur händerna och man är inte riktigt närvarande när man spelar. Vi tar en match i taget, inte mer. Chanserna är goda såklart, men det gäller att inte börja tumma på någonting. Vi ska utnyttja våra styrkor!

Du har tidigare spelat i såväl Pantern som Västervik och mötte lagen i västra serien ifjol. Vilken koll har du på lagen idag?
- Jag fick lite erfarenhet av dem lagen ifjol, även om den säsongen inte blev särskilt lång för mig. Redan då var Västervik ett starkt lag, och nu verkar dem ha fått ordning på dem bitarna som svajade lite förra året. Dem verkar väldigt starka på förhand. Alla lagen som vi kommer att möta är riktigt duktiga. Det kommer inte att bli några promenadsegrar i Allettan. Men redan nu i grundserien har man varit imponerad av vilken hög nivå det har varit på lagen. Jag spelade i Pantern för två år sedan, och sedan dess har dem gått framåt mycket. Det har varit en bra serie att gå igenom nu, det har inte varit någon transportsträcka. Vi lägger inte alltför mycket energi på motståndaren utan fokuserar på att göra vårt!

Om man blickar mot ett Allsvenskt kval, vilka av division 1-lagen i Sverige anser du har störst chans att ta steget upp?
- Alla har varit medvetna om att det är ”möjligheternas år”, så det är många lag som satsat på att ta in bra trupper. Det känns som att det i år finns väldigt många kandidater, till skillnad mot tidigare då det handlat om två-tre topplag som varit riktigt heta kandidater. Nu är det mera ovisst. Det känns som att formtopp vid rätt tillfälle kan vara avgörande för vilket lag som kan gå hela vägen. Sundsvall har det varit mycket prat om, att de har en riktigt stark trupp. Många av lagen här nere är riktigt duktiga. Det ska bli riktigt roliga matcher framöver!

Hockeyallsvenskan är väldigt jämn i år, och det är stenhårt om poängen. Vilka lag tror du riskerar att hamna i ett negativt kvalspel denna säsong?
- Det är unikt i sitt slag, jag tror aldrig det varit så jämnt tidigare. Det är bara kul. Det är nog ett tecken på att nivån har höjts. Alla lagen har potential att ligga på en Playoff-plats uppåt, men det finns inte plats till alla helt enkelt. Ett par segrar och man kan vara där, får du en svacka på tre förluster – då är man plötsligt med i kvalsnacket neråt. Men det känns väl som att Oskarshamn är ett av dem lagen som har det tuffast just nu.

Hur stor är skillnaden på bottenlagen i Hockeyallsvenskan kontra de bästa division 1 lagen i Sverige?
- I år känns det som att alla allsvenska lag har väldigt starka trupper. Det är så klart för att dem har helt andra förutsättningar att bygga sina lag, jämfört med vad division 1 lagen har. Jag tror att det blir tufft för ett division 1 lag att möta dem i en lång serie, men i en eventuell kvalserie är det många andra faktorer som spelar in. Det är självförtroende, form och lite tillfälligheter som gör att allting kan hända. De allsvenska lagen är starkare än genomsnittet, men division 1 lagen är också riktigt vassa. Det är svårt att säga, men vi får helt enkelt se.

För Kristianstad återstår det två matcher i grundserien. Nu gäller det att spela hem seriesegern?
- Vi har allt i våra egna händer. Redan närmast mot Kallinge har vi chansen att slå spiken i kistan. Det vill vi så klart göra. Det vore hedersamt att vinna serien, definitivt. Vi är värda det så som vi har spelat, så det går vi absolut för. Jag tycker att även om vi varit klara för avancemang nu ett par omgångar, så visar vi ändå inga tendenser av att vara mätta på något sätt. Vi vill avsluta bra och få med en bra känsla in i Allettan.

Blir det svårt att ladda, eller det blir mest skönt att ha lite speluppehåll sedan innan Allettan drar igång?
- Det är klart det kommer bli skönt att få ladda batterierna lite. Folk får åka hem, träffa familjen och äta upp sig lite. Det blir skönt med en liten nollställning innan det är dags att trycka på knappen igen. Jag har familjen i Göteborg så det är ingen jätteresa. När man ligger sjuk hemma i soffan i tre veckor är det inget roligt, men vi har förtjänat ett uppehåll när vi har jobbat hårt och gjort något bra. Det skall bli skönt, men som sagt – det är två matcher kvar att spela först och främst, och där ligger fokus.

Kallinge bjuder på motståndet närmast.
- Det är ett lurigt lag som har kapacitet att ligga där vi befinner oss, om man kollar spelarmaterial. Deras problem har varit att dem inte riktigt fått ihop spelet och ett antal förluster har väl sargat självförtroendet lite. Samtidigt är det ett lag som kan spela bländande ishockey, så vi måste vara på tå.

Vad blir nycklarna för att vinna imorgon?
- Disciplin. Vi måste ta färre utvisningar. Vi har bättrat oss i box play, men vi kan inte ge bort så mycket momentum som vi har gjort. Dem får mycket tid med pucken och får chansen att bygga upp sitt spel och skapa chanser. Vi vet hur vi ska möta dem, och vårt power play är vasst när chansen ges.



Vass burväktare in action.


Snabba frågor:

Namn?
- Joakim Strandberg.

Nummer på tröjan?
- 30.

Position?
- Goalie.

Moderklubb?
- Partille HK.

Gift/sambo/flickvän/singel?
- Sambo.

Din bästa egenskap som hockeymålvakt?
- Snabb.

Din bästa egenskap som person?
- Snäll.

Vad gör du en ledig dag?
- Äter.

Av alla tv-shower, vilken följer du helst?
- Har kollat klart på Breaking Bad, så just nu vakant!

Vad gör dig riktigt riktigt glad?
- Mycket!

På vilken plats slutar Kristianstad i grundserien?
- Number one!

OS-guld eller Stanley Cup?
- Stanley Cup.

Berätta nåt om dig själv som de andra inte vet?
- Jag är lurig, man vet aldrig. Lite mystisk sådär.

Hälsning till fansen?
- Tack för ert stöd, det betyder jättemycket! Det är fantastiskt att spela här!

Därmed tackar vi för pratstunden och önskar lycka till!

// Thorleif Olsson & Lars Svensson   


» Tillbaka
SÖK




Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
















Fasab

Tomas Textare

Autoexperten

Skyltforum

Elpoolen

Din Mäklare

Shell Rondellen

Christianstad Bilvårdscenter

Jaffa Blommor

Lelles Atervinning

Defendo

Restaurang Metropol

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender