1966

NY seger för KIK. Nybro bemästrat med 4-2 och KIK är nu helt klara för Allettan
[2014-11-19] Onsdagens bortamatch mot Nybro slutar till sist 2-4 (2-1, 0-2, 0-1) och det som blev den avgörande faktorn för dagen var Kristianstads förmåga att behålla lugnet, spela stabilt i egen zon och sedan effektivt utnyttja de möjligheter som buppenbarade sig. Två mål i powerplay blev det också. Fyra mål på sexton skott säger en del.

- Vi hade faktiskt problem att komma igång idag, menar tränare Fredrik Hallberg, första perioden gick defenitivt till Nybro men vi jobbade upp oss ordentligt i andra. Och i tredje spelade vi stabilt med ett måls ledning och kunde också avgöra i samband med vårt powerplay.

- Vi glädjer oss åt att vi nu är helt klara för Allettan och det innebär i princip att vi nu struntar i hur det ser ut i tabellen. Vi har 16 poäng upp och det är bara femton poäng kvar att spela om.

- Rent generellt tycker jag att vi drar på oss allt för många utvisningar idag, även om några av dem var aningen tveksamma.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Det var Kristianstad som tog ledningen då de i sjätte spelminuten fick ett powerplay. Lindblom skottade här förtjänstfullt assisterad av Lindholm och Doucet. Tyvärr dröjde det inte många sekunder förrän Nybro kvitterade. Detta efter en grav markeringsmiss i KIK-försvaret. Nybros Viktor Johnsson fick knappt styrfart på skottet men målburen var liksom honom själv helt obevakad. Det saknades en del i Kristianstads skridskoåkning.

Med dryga 4 minuter kvar av första tog Nybro ledningen när Sehlstedt oturligt misslyckades med att rensa utmed sarjen bakom eget mål. Förre KIK-aren Henrik Sirbäck var med på noterna och kunde i Gretsky-position sno pucken och valla in densamma i tom kasse via ett KIK-ben. Snöpligt som attan. Kristianstad hade vissa problem med att komma igång.

I andra perioden öppnade Kristianstad dock bra och kunde också kvittera till 2-2 efter drygt två minuter. Den stabilitet Nybro visat i första perioden var nu inte alls lika påtaglig.

I andra periodens sjunde spelminut visade Bruggisser vilken suverän speluppfattning han har. Med en lysande passning öppnade han för Sandin som helt allena mot Nybros målvakt, medelst en backhand, sprätte upp 2-3 i nättaket. Snyggt och iskallt agerat.

Mitt i andra perioden byggde Kristianstad upp en rejäl press i offensiv zon och var väldigt när att öka på sin ledning men trots en riktigt glödhet möjlighet gick chansen om intet.

Det som sedan följde fram till andra pausvila var hafsigt och stundtals helt befriat från skönspel. Bägge lagen spelade i princip lite okontrollerat. Kristianstad drog också på sig tre utvisningar på raken men lyckades stå pall fram till periodvisslan.

I första boxplay såg det riktigt bra ut. I det andra var Nybro som iglar och Sehlstedt i KIKs målbur fick en riktigt svettig utmaning. Den tredje Kristianstadsutvisningen fick avsluta perioden vilket gjorde att KIK fick starta sista tredjedelen med 48 sekunders boxplay.

Tredje perioden inleddes avvaktande från båda lagen. Kristianstad spelade på sitt lugn medan Nybro mer och mer tvingades att gå framåt, vilket de också gjorde.

Kristianstad kunde dock behåla sitt lugn trots rätt rejäl press från hemmalaget och när KIK sedan fick ett powerplay, strax innan mitten av perioden, fixade Lindholm 2-4 i samarbete med Sandin och Doucet.

Mot slutet av tredje drabbades Kristianstad av en utvisning och Nybro chansade med att ta ut sin målvakt och spela sex utespelare mot KIKs fyra. Nybros insats var väldigt nära att gå hem men Kristianstads lugn och stabilitet blev här avgörande. Några fler mål blev det aldrig, Stark var dock nära med ett stolpskott i Nybros tomma kasse.

Sehlstedt gjorde för övrigt en mycket god insats totalt sett i matchen. Det var bara den där fadäsen vid 2-1 men det kan hända den bäste, och det gjorde det på sätt och vis också.

- Shit happens, konstaterade Hallberg, Sehlstedt är i allra högsta grad delaktig i vår Allettanplats och har gjort en fantastisk insats i laget. Så även idag.

Närmast väntar söndagens hemmamatch mot gästande Varberg HF eller Vipers som de gärna kallar sig.