A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)





KEEP ON ROLLING med Emil Sandin
[2014-10-22] Då sitter vi här igen med Emil Sandin, en av många starka profiler i årets upplaga av Kristianstad IK, och ledare av poängligan i Hockeyettan Södra. Tisdagens ispass är just avklarat...

Du var först av isen?
- Ja, jag brukar faktiskt vara det. Det gäller att sköta om kroppen!

Hur känns det?
Det känns bra så klart. Vi har fått den start vi har velat, även för egen del då våran femma visat att vi är vassa. Vi har en bra go i laget.

Som publik var det en konstig match i lördags borta i Olofström. Hur var den att spela?
- Ja alltså, vi gick inte in och gjorde jobbet till hundra procent, då får man det kämpigt. Vi lyckades ta tre poäng och det är huvudsaken, men så där får inte matcherna se ut. Det blir så där ibland.

I förra hemmamatchen mot Tingsryd var det gedigen inställning och 60 minuters hårt jobb i en tät, tuff och fartfylld match när ni vann med 2-1. Är det svårt att ladda mentalt inför matcher mot lag som går dåligt?
- Från min sida tycker jag inte det är så. Innerst inne kanske det kan vara så ibland, men man måste gå till sig själv. Det är en lagsport, alla måste göra sitt. Vi krigar och kämpar, och det har tagit oss så här långt så det gäller att fortsätta.

Ni är snart halvvägs i serien. Hur motsvarar nivån på Hockeyettan Södra de förväntningar du hade när du kom hit?
- Jag tycker det är en jäkla rolig serie. Alla matcher är lika svåra. Jag tycker att stegen inte är så stora trots allt, vi skulle inte göra bort oss mot vissa allsvenska lag. Jag förväntade mig det skulle vara tufft och man kan inte gå in med halvdan fokus till någon match.

Precis som du säger, det är en väldigt tuff serie med många lag som vill vara med däruppe. Kristianstad är ett av dessa lag, just nu är ni i serieledning. Vilken kapacitet har ni egentligen i laget?
- Nu ska man inte säga för mycket efter nio omgångar, men jag tror att gör vi jobbet varje dag och sliter, då kan vi gå långt. Det är egentligen försvarsspelet som vi haft lite att jobba med. Mål framåt kommer alltid, men det är lite jobbigt om man inte är säker försvarsmässigt. Vi har saker att jobba med, och får vi ihop det ordentligt tror jag vi kan bli riktigt heta.

Vad är det ni gör särskilt bra?
- Vi jobbar och sliter och har bra fart allihopa. Vi har en jäkla go stämning i laget, och det är en viktig faktor. Alla jobbar för varandra och accepterar rollerna.

Om vi kikar på Dig som person, har det varit annorlunda att komma till Kristianstad – jämfört med när du hoppade på spel med Rögle, Sundsvall och Almtuna – hur känner du dig i kropp och sinne?
- Nu har jag fått tillbaka glädjen, vilken jag inte haft på flera år. Nu känns det kul att spela, det tror jag märks. Man måste ha kul när man går ut på banan, det har jag inte riktigt haft tidigare. Man har mest jagat poäng istället för att gå in och göra det man är bra på.

Har det varit en stor mental omställning att göra en nystart här i Kristianstad?
- Nej, det tycker jag inte. Som sagt, jag har fått tillbaka suget och har varit jäkla laddad inför den här säsongen. Grabbarna i laget är sköna och det är en bra stad. Jag tycker allt bara är positivt här, jag har bara gott att säga om Kristianstad.

Hur har det varit att hoppa in i Hallbergs spelsystem och göra jobbet så som han vill att det ska utföras?
- Jag tycker att jag är lite en sån spelare själv, att vara lite som en igel på motståndarna. Jag tycker det är rolig hockey, lite som Skellefteå. Förlorar man pucken ska man ta tillbaka den. Jag gillar sättet att spela.

Fem spelare som anfaller, fem spelare som försvarar?
- Jo, men så är det ju!

Du leder poängligan i Hockeyettan Södra så här långt med dina 20 poäng över nio matcher, har elva i plus/minus statistik och genererar över 2 poäng per match. Hur förklarar du dina framgångar så här långt?
- Våran femma har jobbat jäkligt hårt, både på träning och matcher. Det är inget minus att vi hittar varandra jättebra på banan, och när man märker att det funkar bra i Power Play är det kul. Vi har fått en bra start på serien.

Ben (Doucet) och Krippa (Lindholm) är trea och fyra i poängligan med respektive 14 p och med ett poängsnitt på 1,5 poäng per match. Dessutom är Fredrik Lindblom med i absoluta toppen i poängligan bland alla backar. Ni har blivit något av en ”mördarfemma”?
- Det är riktigt kul, men hoppas vi får igång fler femmor. Över en hel säsong behövs det. Det är bara att fortsätta gnugga, det går inte att tänka så mycket utan det gäller för oss att göra jobbet varje dag.

Nu väntar Kallinge på bortais. Dina tankar inför den fighten?
- Det gäller att inte tänka på deras spel, utan fokusera på det vi ska göra. Ta tag i det och komma in i det rätt.
Det är viktigt att vara noggrann över hela banan.

Special teams. Det funkar väldigt bra framåt?
- Det kan man inte klaga på..

31% utdelning i Power Play...
- Det är väldigt bra, och det känns också. Alla fem i PP är ett hot. Det är inte så att motståndaren kan neutralisera genom att plocka bort en spelare, utan alla är ett hot. Vem som helst kan göra mål, det är så det ska vara.

Box Play sedan, är det nåt ni tränat på?
- Vi har tränat och måste upp. Vi ska försöka hålla oss borta från utvisningsbåset också, för det har varit på tok för mycket så här långt. Det är något vi har pratat om. Inte göra som mot Tingsryd, där jag själv hade fyra utvisningar…Fast å andra sidan fick jag med mig två för diving. Det var en galen match!



Emil Sandin leder poängligan i Hockeyettan Södra med 20 poäng på nio omgångar.

Hur ser framtiden ut?
- Drömmen är ju alltid att ta upp ett lag, så känner jag i alla fall. Jag är inte den som vill lämna ett lag, eller flytta runt som jag gjort utan nu är jag här för att avsluta den här säsongen. Det är kul att det går bra!

Det måste inspirera och motivera?
- Ja, precis! Man har väl bara ett mål och det är att försöka vinna så många matcher som möjligt, och självklart vinna den sista matchen på säsongen. Jag har ett bra jobb hos Peter Olvsborn, en jäkla bra kille som tar hand om mig jättebra. Även alla andra i föreningen har tagit väl hand om mig, jag är jätteglad att jag gick hit!

Nå'n särskild som har backat upp dig i samband med att du kom hit?
- Jag har alla att tacka. Sportchefen Jocke Johansson och alla runtomkring som hjälper till att värva spelare. Stöttning med att ordna lägenhet och självklart alla kompisar i laget. Dem har tagit hand om mig jättebra här. Jag tycker det är det bästa laget jag har varit i, just med sammanhållningen. Man har många att umgås med och det är jättekul!

En stor KIK-profil, bördig från Gävle, var nere och tittade på dig i förra veckan – Jocke Hellström. Är det någon du känner?
- Ja, vi känner varandra bra! Det var lite därför jag valde nummer 31 på tröjan. Jag ringde och frågade han lite om Kristianstad innan jag valde, han tyckte också jag skulle köra på detta! Det kändes jättebra när jag kom ner här och träffade Jocke och några av killarna i laget. Magkänslan är bra, jag är glad att jag valde Kristianstad!

Tack för pratstunden och lycka till!

Thorleif Olsson och Lars Svensson   


» Tillbaka
SÖK




Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
















Lelles Atervinning

Tomas Textare

Autoexperten

Tomas Textare

Din Mäklare

Elpoolen

Sanering & Bygg

Shell Rondellen

Skyltforum

Restaurang Metropol

Kristianstad Automobil

Bykrogen

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender