A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)





Förlust - men tiden talar för KIK
[2014-08-21] Helsingborg-Kristianstad 5-0. I en träningsmatch, försäsongens andra för båda lagen, en månad innan seriepremiären. Hur pass oroliga behöver vi KIK-anhängare vara? Förhoppningsvis inte alls oroliga. För KIK:s lagledning har varit tydlig med att det kommer att ta tid att spela samman laget. Men visst, hade KIK istället vunnit med 5-0 hade jag givetvis känt mig betydligt bättre tillmods så här dagen efter.

Men träningsmatch är träningsmatch, seriematch är seriematch. Jag minns fjolårets försäsong då KIK förlorade stort hemma på försäsongen mot Helsingborgs HC (1-5 om jag inte missminner mig) och överlag hade en förlustfylld försäsong. Men när det sedan väl gällde så visade KIK helt andra takter – och inledde seriespelet med fyra raka segrar. Och i seriepremiären vann KIK över Helsingborg med 4-2. Så vi behöver absolut inte börja såga KIK säsongen 2014-2015 längs med fotknölarna. Jag har själv varit väldigt positiv till den här säsongens KIK och ska erkänna att jag i dagsläget inte är riktigt lika positiv längre. Men jag väljer att peka på just faktumen att KIK bytt ut halva laget sedan ifjol och att träningsmatch är just träningsmatch.

Lindholm - en ny Latulippe
Jag kommer, som sagt, ihåg hur det var ifjol vid motsvarande tid. Försäsongen innebar mycket förluster och förväntade toppspelare med supporterspelaren Jay Latulippe i spetsen rosade inte marknaden precis. Men när serien sedan drog igång och det blev spel om poäng började Latulippe producera poäng i massor och KIK-amerikanen var en starkt bidragande anledning till att KIK gick så långt som laget gjorde, ändå var han skadad i början av playoffspelet men framförallt uppe i Hudiksvall var Latulippe, tillsammans med Doucet, den som pekade ut vägen mot Piteå och playoff 3. Jag tänker och tror på ett liknande scenario med KIK:s supporterspelare den här säsongen, Christopher Lindholm, som jag är säker på kommer att visa helt andra takter när det verkligen gäller i söderettan-premiären borta mot Troja-Ljungby den 20 september.

Tänk om Sandin...
Igår hade KIK stuvat om i alla fyra kedjeformationerna jämfört med första träningsmatchen (2-1 hemma mot Dalen). För Lindholms del innebar det att han nu kamperade ihop med Sandin, som tidigare, samt Östman. Liksom mot Dalen hade kedjan – eller rättare; hela femman med backparet Ström och Lindblom – svårt att få till något konstruktivt spel. Piggaste forwarden i gårdagens förstalina var Sandin som också var närmast att näta då han i andra minuten skickade iväg ett snärtigt handledsskott i ribban. Då hade redan Helsingborg tagit ledningen, på lagets första skott mot Weréen i KIK-kassen, men om Sandins skott hade gått en aning lägre så kanske matchen hade fått en helt annan utveckling. Det är såklart bara spekulationer men ett mål kan betyda så mycket, inte minst för en forward men även för ett helt lag.

"Honkens" vassa lägen
Nu blev såväl Sandin som hela Kristianstadslaget mållösa igår. Men KIK saknade ingalunda chanser att spräcka målnollan. I matchens allra första minut hade Stark ett vasst skott som tvingade mycket duktige Hugo Oftedal i hemmaburen till en bra räddning och på den efterföljande kontringen kom 1-0-målet då Joakim Thelin väl enkelt tilläts runda kassen, komma in framför mål och lyfta en backhand som Weréen var på men försmädligt fick se pucken sakta studsa in vid bortre stolpen. Redan i fjärde minuten hade ”Honken” två ypperliga lägen rakt framifrån att näta men han fick se Oftedal briljera med två benparader för att freda sitt mål. Det är lätt att vara efterklok men kanske ”Honken” skulle siktat lite högre istället… I fjärde minuten svarade dessutom Weréen för en högklassig räddning efter en snabb sidledsförflyttning, så visst hände det grejer i inledningen av matchen. För redan i femte minuten drabbade KIK-Ström samman i en rejäl fight med hemmalagets Agust Carlsson, där tröjorna var ett hett byte, och tuppfäktningen renderade i 2+2 minuter för båda.

Helsingborg hetare framför målen
Bra att Ström redan nu sätter sig i respekt inför kommande matcher när det verkligen gäller, det lär göra ont att försöka komma in framför KIK-buren när framförallt den storvuxne norrbaggen är på isen. Men igår var Helsingborgsspelarna hetare än sina gäster framför båda målen. Som exempelvis vid 2-0-målet, i första periodens 18:e minut, då en back la ett relativt löst skott mot KIK-målet, en styrning som Weréen räddade men på returen var Oliver Lindholm framme och nätade. Innan första perioden var till ända hann Weréen med ännu en räddning då han läste dragningen och var med på närskottet. I inledningen av andra perioden tvingades Weréen åter till två fina räddningar när Helsingborg via snabba kontringar kom i två-mot-en-lägen. Och strax efter ett nytt liknande läge där KIK-keepern räddades av stolpen.

Dreberg också nära
Men även KIK hade mållägen, de främsta genom ”Honken” när han bröt in från kanten men Oftedal avvärjde skottet säkert samt på Drebergs isskott som strök stolpen när Oftedal för en gångs skull inte hade koll på läget. Överlag en bättre andraperiod än den första av KIK men ineffektiviteten i de avgörande lägena samt Oftedal i hemmaburen var starka anledningar till att det fortfarande var tvåmålsöverläge för Helsingborg efter två perioder. I tredje akten avgjordes sedan matchen definitivt när HHC i elfte minuten kom i ännu en kontring, den här gången ett friläge, Weréen styrde skottet ner i sarghörnan men när pucken snabbt kom tillbaka in framför KIK-buren var Oliver Lindholm hetast framför mål och direktsköt in 3-0.

Omständligt och mycket pucktransport
Därefter såg det ut som om KIK tappade geisten och via två powerplaymål kunde Helsingborg dra ifrån till en 5-0-seger (skotten 6-9, 8-6 och 13-6). Summa summarum en helt rättvis hemmaseger men jag håller med KIK-tränaren Hallberg att segern blev ett par mål för stor. Men det kändes som Helsingborgs spel satt bättre än KIK:s, fast det kan ju som nämnts förklaras av att KIK har en hel fotbollselva med nyförvärv att trimma samman med den trupphalva som är intakt från fjolårets framgångsrika säsong. Som mina analytiska kompisar på läktarplats mycket riktigt påpekade så hade Helsingborg bättre struktur i speluppbyggnaden och kom mycket lättare till mållägen igår. Nordvästskåningarna hade ett rakare, enklare och framförallt snabbare spel, medan KIK:s spel präglades av omständlighet, alldeles för mycket egen pucktransport samt inåkningar bakom och runt motståndarkassen istället för att ta sig in i hetluften framför mål. Helsingborg hade också ett mer samlat försvarsspel.

Mycket individuell skicklighet
Men, som skrivet, detta är bara den andra försäsongsmatchen, mycket kan och kommer att bli mycket bättre med tiden. Man ser att det finns mycket individuell skicklighet och en hög potential i truppen men Hallberg & Company har ett antal träningsmatcher på sig att hitta rätt i femmorna, få kemin att stämma mellan de fem på isen samt givetvis även kommunikationen och samspelet med keepern. Jag är fortfarande optimist och tror på en bra och rolig KIK-säsong 2014-2015 men jag hoppas att vi redan nu på söndag i träningsmötet med danska topplaget Fredrikshavn får se fler positiva tecken.

Larsson bäst
Igår var det KIK:s fjärdekedja, Dreberg-Larsson-Wikskal, som var bästa anfallsformation och bäste KIK-spelare var 71 Larsson som slet berömvärt matchen igenom, såväl i spel fem mot fem som i hans specialuppdrag fyra mot fem. Sedan ska vi inte glömma att KIK igår saknade viktige centern 11 Hansson (sjukdom), vilket var en anledning till att KIK-lagledningen behövde ändra om i kedjorna. I första träningsmatchen var det ju just trion Stark-”Hasse”-”Honken”, som hittade varandra så bra redan under fjolårssäsongen, som var bästa KIK-kedja.

Ge inte upp
Avslutningsvis; ge inte tappt ni 504 som såg första träningsmatchen och alla ni andra KIK-anhängare, det är tidigt på säsongen, en hel månad av träningar och matcher återstår innan alla pusselbitar förhoppningsvis ska vara på rätt plats, så jag hoppas att vi ses i ishallen nu på söndag och ser när KIK:s intressanta lagbygge 2014-2015 tar form.

Thomas Melin   


» Tillbaka
SÖK




Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
















Defendo

Lelles Atervinning

Tomas Textare

Va Mat & Kart

Autoexperten

Christianstad Bilvårdscenter

PMR Mobiltelefoniaktiebolaget

Bikab

Tomas Textare

Jaffa Blommor

Budettan

Nordströms beglast

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender