1966

Skövde tog hem spelet
[2002-11-10] Söndagens bortamatch mot Skövde blev en tung historia för Wild Kings, slutresultat 7-4 (1-1, 3-1, 4-2). Kraftigt decimerade från fredagens möte med Mariestad (på skadelistan stod både Erik Back, Petr Mainer och Jimmi Bertilsson inför dagens match) åkte truppen med i princip bara tre kompletta femmor till Skövde.

- Vi började riktgt bra, menar tränare Matti Pauna, så länge vi var fem mot fem i manskap på isen var vi med bra, men när vi drabbades av ett matchstraff i andra perioden vände matchbilden totalt.

Ja, Kristianstad var med bra från början av matchen. Först med en 0-1-ledning, och tidigt i andra perioden även 1-2. Men när Peter Rooth i mitten av andra perioden drabbades av ett matchstraff 5+20 minuter (för speering) tappade Kristianstad kontrollen över matchen. Förutom Rooths utvisning plockade man nämligen ytterligare på sig en tvåa och i rask takt kunde nu hemmalaget både komma ifatt och gå förbi i målprotokollet.

Inom fem minuter hade Skövde jämnat ut och tagit ledningen med 4-2. Trots att Kristianstad sedan gjorde ett tappert försök i matchens tredje period orkade man inte hela distansen ut. Ytterligare decimerade tvingades laget avsluta matchen med Andreas Larsson på skadebänken.

- Mot slutet tvingades vi köra med Björn Karlsson som forward, för att få ihop femmorna någorlunda, suckar Pauna, vi hade två backformationer som rullade runt i hela tredje perioden. Tillsammans med tre forwardsformationer.

Kristianstads skadebänk fick sålunda tillökning i matchen mot Skövde. Andreas Larsson drabbades av ett riktigt oroväckande ryggproblem som gjorde att han tvingades gå ut i omklädningsrummet tidigt i tredje perioden.

- Vi vet egentligen inte riktigt vad det är, säger Pauna, det blir till att ta en ordentligt titt på det när vi kommer hem.

Kristianstads redan tidigare lite tunna trupp drabbas nu ordentligt hårt av skador. Med fyra av nyckelspelarna på läktaren lär det bli riktigt problematiskt att behålla sin placering i tabellen.

- Det här är naturligtvis förbannat hårt för oss, menar Pauna, men det är så det ser ut och det måste vi leva med. Skador kommer aldrig lägligt, att de dyker upp det vet vi med oss. Förhoppningsvis kan Andreas hinna få lite vila till onsdag. Matcherna ligger mycket tätt och då är det problematiskt att hinna med återhämtning för killarna.

Kristianstads förlust kan dock inte lasta dagens bäste man i Kristianstad. Alexander Betsikokos spelade som vanligt på topp. Nej, det som blev problemet för dagen var avsaknaden av några nyckelspelare, tillsammans med ytterligare skador och ett par tuffa utvisningar.

Vi har sett det förut. Förhoppningsvis för sista gången. Med fullt manskap på isen gav Kristianstad hemmalaget en ordentlig match. Men hårt ansatta av skador och med lite för många gubbar i utvisningsbåset gick det inte att hålla ställningarna.

Skövde IK - Kristianstads IK 7-4 (1-1, 3-1, 4-2)